Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Prognoza Stratfora: Što nakon napada u Parizu!? Migrantska kriza kriva za pariški pokolj?

Prognoza Stratfora: Što nakon napada u Parizu!? Migrantska kriza kriva za pariški pokolj?

pariz-teroristiVal izbjeglica koji pristižu u Europu iz zemalja poput Sirije povećava vjerojatnost ulaska predstavnika džihadističkih grupa kamufliranih među migrantima, s ciljem organizacije terorističkih napada na teritoriju Europe

Američka privatna obavještajno-analitička tvrtka Stratfor napravila je prognoze mogućnih unutarnjih i vanjskopolitičkih posljedica terorističkih napada u Pariz

Teroristički napad u Francuskoj je šokantan, ali ne i potpuno iznenađujuć događaj – mnogi građani Francuske i drugih europskih zemalja išli su u Siriju kako bi popunili redove ekstremista, navode analitičari centra.

Napadi na redakciju lista “Charlie Hebdo” pokazali su da postoji permanentna prijetnja od terorističkih napada u Europi i sada treba odrediti izvore terorističkih napada: jesu li oni “domaći” ili su napadači obučavani i dobivali pomoć iz inozemstva.

“Val izbjeglica koji pristižu u Europu iz zemalja poput Sirije povećava vjerojatnost ulaska predstavnika džihadističkih grupa kamufliranih među migrantima, s ciljem organizacije terorističkih napada na teritoriju Europe”, piše Stratfor.

Bez sumnje, pariški teroristički napadi imaće i političke posljedice, dodaju analitičari. Kroz pet dana jedini francuski nosač zrakoplova “Charles de Gaulle” treba krenuti u Perzijski zaljev u svrhu borbe protiv Islamske države u Iraku i Siriji, a od kraja rujna avionske nalete izvodi i francuska vojna avijacija.

“Sa političke točke gledišta, teroristički napadi podsjećaju na stara etnička poturečja unutar Francuske”, navodi se u dokumentu Stratfora.

Posljednjih mjeseci sva pažnja po ovom pitanju bila je fokusirana na susjednu Njemačku – veliki broj migranta je stizao u ovu zemlju sa juga i istoka, dok je samo mali broj njih nastavljao dalje u Francusku.

Pariz nije posebno sudjelovao u rješavanju migracijske krize, iako su predstavnici Francuske prisustvovali sastancima posvećenim ovom pitanju i u cjelini podržavali ideju Njemačke o raspodjeli izbjeglica po čitavoj Europi.

Može se očekivati ​​da događaji u prijestolnici Francuske pojačaju pozicije onih koji pozivaju na obustavljanje priljeva migranata i zatvaranje granica u takvim zemljama kao što su Njemačka i Švedska, kao i veći dio Središnje i Istočne Europe.

Vjerojatno je povećanje rejtinga Marine Le Pen i njezina Nacionalnog fronta, predviđa Stratfor.

Pitanje je dali je ovo kraj, ili najgore tek dolazi.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,