Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Prognoza Stratfora: ┼áto nakon napada u Parizu!? Migrantska kriza kriva za pari┼íki pokolj?

Prognoza Stratfora: Što nakon napada u Parizu!? Migrantska kriza kriva za pariški pokolj?

pariz-teroristiVal izbjeglica koji pristi┼żu u Europu iz zemalja poput Sirije pove─çava vjerojatnost ulaska predstavnika d┼żihadisti─Źkih grupa kamufliranih me─Ĺu migrantima, s ciljem organizacije teroristi─Źkih napada na teritoriju Europe

Ameri─Źka privatna obavje┼ítajno-analiti─Źka tvrtka Stratfor napravila je prognoze mogu─çnih unutarnjih i vanjskopoliti─Źkih posljedica teroristi─Źkih napada u Pariz

Teroristi─Źki napad u Francuskoj je ┼íokantan, ali ne i potpuno iznena─Ĺuju─ç doga─Ĺaj – mnogi gra─Ĺani Francuske i drugih europskih zemalja i┼íli su u Siriju kako bi popunili redove ekstremista, navode analiti─Źari centra.

Napadi na redakciju lista “Charlie Hebdo” pokazali su da postoji permanentna prijetnja od teroristi─Źkih napada u Europi i sada treba odrediti izvore teroristi─Źkih napada: jesu li oni “doma─çi” ili su napada─Źi obu─Źavani i dobivali pomo─ç iz inozemstva.

“Val izbjeglica koji pristi┼żu u Europu iz zemalja poput Sirije pove─çava vjerojatnost ulaska predstavnika d┼żihadisti─Źkih grupa kamufliranih me─Ĺu migrantima, s ciljem organizacije teroristi─Źkih napada na teritoriju Europe”, pi┼íe Stratfor.


Bez sumnje, pari┼íki teroristi─Źki napadi ima─çe i politi─Źke posljedice, dodaju analiti─Źari. Kroz pet dana jedini francuski nosa─Ź zrakoplova “Charles de Gaulle” treba krenuti u Perzijski zaljev u svrhu borbe protiv Islamske dr┼żave u Iraku i Siriji, a od kraja rujna avionske nalete izvodi i francuska vojna avijacija.

“Sa politi─Źke to─Źke gledi┼íta, teroristi─Źki napadi podsje─çaju na stara etni─Źka poture─Źja unutar Francuske”, navodi se u dokumentu Stratfora.

Posljednjih mjeseci sva pa┼żnja po ovom pitanju bila je fokusirana na susjednu Njema─Źku – veliki broj migranta je stizao u ovu zemlju sa juga i istoka, dok je samo mali broj njih nastavljao dalje u Francusku.

Pariz nije posebno sudjelovao u rje┼íavanju migracijske krize, iako su predstavnici Francuske prisustvovali sastancima posve─çenim ovom pitanju i u cjelini podr┼żavali ideju Njema─Źke o raspodjeli izbjeglica po ─Źitavoj Europi.

Mo┼że se o─Źekivati ÔÇőÔÇőda doga─Ĺaji u prijestolnici Francuske poja─Źaju pozicije onih koji pozivaju na obustavljanje priljeva migranata i zatvaranje granica u takvim zemljama kao ┼íto su Njema─Źka i ┼ávedska, kao i ve─çi dio Sredi┼ínje i Isto─Źne Europe.

Vjerojatno je pove─çanje rejtinga Marine Le Pen i njezina Nacionalnog fronta, predvi─Ĺa Stratfor.

Pitanje je dali je ovo kraj, ili najgore tek dolazi.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,