Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Rusija i Putin pobje─Ĺuju u medijskom ratu! Zato Amerika ┼żeli ugasiti televiziju RT

Rusija i Putin pobje─Ĺuju u medijskom ratu! Zato Amerika ┼żeli ugasiti televiziju RT

putin-televizija-mediji“Ameri─Źki kralj je gol, dok Putin, gol do pojasa, ja┼íe konja”

Na svijetu nema ravnog karizmati─Źnom Vladimiru Putinu, koji maestralno koristi svjetske medije, pi┼íe Ronn Torossian za “Observer”

Kada je 2013. godine ruski lider natjerao Sjedinjene Dr┼żave da se odreknu izvo─Ĺenja operacije protiv Assada u Siriji ili kada je obilje┼żio 2014. godinu akcijama Moskve za ponovno pripajanje Krima, ne suo─Źiv┼íi se s nekim posebnim preprekama od strane Zapada, postalo je jasno da “u medijskoj sferi nema ravnog karizmati─Źnom liku Vladimira Putina”, pi┼íe direktor jedne od najve─çih ameri─Źkih PR agencija Ronn Torossian u ─Źlanku za “Observer”.

Sjedinjene Dr┼żave su danas lo┼íe pripremljene za borbu protiv biv┼íeg SSSR-a, konstatira Torossian. Prema njegovim rije─Źima, makijavelisti─Źki genij igra partiju ┼íaha, dok se Washington zadovoljava sitnicama.

Tijekom nedavnog skandala oko ameri─Źkih napada na “Russia Today” David Kramer, ─Źlan McCain instituta za me─Ĺunarodno liderstvo, pokrenuo je antirusku tiradu u “Washington postu”.

U ─Źlanku pod imenom “Zapad treba zaustaviti Putinovu propagandnu ma┼íineriju”, Kramer je podr┼żao zamrzavanje imovine RT, pritom ispustiv┼íi iz vida zna─Źajnu ─Źinjenicu – kanal nije vlasni┼ítvo ruske dr┼żave.


On je, dalje, pomije┼íao RT s informativnom agencijom “Rusija sevodnja”, koja nije povezana s RT. Kramer poku┼íava natjerati kriti─Źare da u┼íute, raspiruju─çi neprijateljstvo uz pomo─ç predrasuda, pi┼íe Torossian.

On se nije trudio da provjeri vlastite tvrdnje, iako u ratu rije─Źima, ─Źinjenice imaju zna─Źaj, posebno ako se radi o sukobu s vrlo pametnim oponentima iz Rusije.

U svom duhovitom odgovoru u autorskoj kolumni, glavna urednica RT Margarita Simonyan napisala je: “Imaju─çi u vidu da imovina RT nije dr┼żavna, njegova blokada je u vi┼íem stupnju nezakonita … Uostalom, koga brinu ─Źinjenice ili zakoni? Kada se radi o tome da se RT natjera da za┼íuti i da se kazni Rusija, sva sredstva su dopu┼ítena”.

“Ta ruka ruske propagande – sto┼żer Putinove vladavine na engleskom jeziku – podsje─ça SAD na Prvi amandman ameri─Źkog Ustava”, navodi Torossian.

Jednostavna ─Źinjenica – Vladimir Putin majstorski koristi svjetske medije i na kraju je tre─çi put zaredom najutjecajniji ─Źovjek na svijetu po procjeni “Forbesa”. U isto vrijeme, dok Obama zvecka oru┼żjem, Rusija koristi tenkove i izolaciju i zrakoplovstvo.

“Ameri─Źki kralj je gol, dok Putin, gol do pojasa, ja┼íe konja”, pi┼íe Torossian.

U zaklju─Źku, on izra┼żava nadu da ─çe naredni ameri─Źki predsjednik imati bolju predstavu o novim PR pravilima.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , ,