Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Rusija i Putin pobjeđuju u medijskom ratu! Zato Amerika želi ugasiti televiziju RT

Rusija i Putin pobjeđuju u medijskom ratu! Zato Amerika želi ugasiti televiziju RT

putin-televizija-mediji“Američki kralj je gol, dok Putin, gol do pojasa, jaše konja”

Na svijetu nema ravnog karizmatičnom Vladimiru Putinu, koji maestralno koristi svjetske medije, piše Ronn Torossian za “Observer”

Kada je 2013. godine ruski lider natjerao Sjedinjene Države da se odreknu izvođenja operacije protiv Assada u Siriji ili kada je obilježio 2014. godinu akcijama Moskve za ponovno pripajanje Krima, ne suočivši se s nekim posebnim preprekama od strane Zapada, postalo je jasno da “u medijskoj sferi nema ravnog karizmatičnom liku Vladimira Putina”, piše direktor jedne od najvećih američkih PR agencija Ronn Torossian u članku za “Observer”.

Sjedinjene Države su danas loše pripremljene za borbu protiv bivšeg SSSR-a, konstatira Torossian. Prema njegovim riječima, makijavelistički genij igra partiju šaha, dok se Washington zadovoljava sitnicama.

Tijekom nedavnog skandala oko američkih napada na “Russia Today” David Kramer, član McCain instituta za međunarodno liderstvo, pokrenuo je antirusku tiradu u “Washington postu”.

U članku pod imenom “Zapad treba zaustaviti Putinovu propagandnu mašineriju”, Kramer je podržao zamrzavanje imovine RT, pritom ispustivši iz vida značajnu činjenicu – kanal nije vlasništvo ruske države.

On je, dalje, pomiješao RT s informativnom agencijom “Rusija sevodnja”, koja nije povezana s RT. Kramer pokušava natjerati kritičare da ušute, raspirujući neprijateljstvo uz pomoć predrasuda, piše Torossian.

On se nije trudio da provjeri vlastite tvrdnje, iako u ratu riječima, činjenice imaju značaj, posebno ako se radi o sukobu s vrlo pametnim oponentima iz Rusije.

U svom duhovitom odgovoru u autorskoj kolumni, glavna urednica RT Margarita Simonyan napisala je: “Imajući u vidu da imovina RT nije državna, njegova blokada je u višem stupnju nezakonita … Uostalom, koga brinu činjenice ili zakoni? Kada se radi o tome da se RT natjera da zašuti i da se kazni Rusija, sva sredstva su dopuštena”.

“Ta ruka ruske propagande – stožer Putinove vladavine na engleskom jeziku – podsjeća SAD na Prvi amandman američkog Ustava”, navodi Torossian.

Jednostavna činjenica – Vladimir Putin majstorski koristi svjetske medije i na kraju je treći put zaredom najutjecajniji čovjek na svijetu po procjeni “Forbesa”. U isto vrijeme, dok Obama zvecka oružjem, Rusija koristi tenkove i izolaciju i zrakoplovstvo.

“Američki kralj je gol, dok Putin, gol do pojasa, jaše konja”, piše Torossian.

U zaključku, on izražava nadu da će naredni američki predsjednik imati bolju predstavu o novim PR pravilima.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , ,