Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » James Files tvrdi: Ja sam ubio J. F. Kennedya i to po naređenju mafije i CIA-e (VIDEO)

James Files tvrdi: Ja sam ubio J. F. Kennedya i to po naređenju mafije i CIA-e (VIDEO)

kennedy-mafija-i-ciaJames Files (72), plaćeni ubojica mafije i bivši veteran Vijetnamskog rata, tvrdi da je on ispalio metak kojim je 1963. u Dallasu ubijen američki predsjednik J. F. Kennedy

Tvrdnje Jamesa Filesa (72), koji bi uskoro trebao biti oslobođen iz zatvora u kojem je proveo 36 godina, snimljene su u zatvorskom razgovoru i postale su internet senzacija od trenutka kada ih je objavio nizozemski redatelj Wim Dankbaar.

Ovaj dugogodišnji zatvorenik tvrdi da je upravo on ubio predsjednika Kennedyja 22. studenog u Dallasu. Sada se CIA i druge američke tajne službe spremaju za novi val teorija zavjera dok se Files identificira kao nestali dio slagalice u atentatu na JFK-a. On kaže da je postojao tajni dogovor između mafije i CIA-e da se ubije Kennedy (46). Zbog tih tvrdnji bi mogao biti pozvan svjedočiti u Washingtonu.

Radio zajedno sa Lee Oswaldom

Files se nakon izbacivanja iz vojske pridružio kriminalcima u Chicagu i postao desna ruka Charlesa Nicolettija, a CIA je navodno pozvala mafijaše da ubiju Kennedyja. Tvrdi da se udružio s bivšim marincem Lee Harvey Oswaldom (24) te da su zajedno tražili pozicije u Dealey Plazi, gdje je Oswald radio.

Na dan atentata, rano ujutro, Files se pridružio svom šefu Nicolettiju koji je držao snajpersku poziciju s mafijašem Johnny Rosellijem na Daltex zgradi u blizini skladišta knjiga. On je kao rezervni strijelac preuzeo poziciju iza ograde na vrhu jednog zloglasnog travnatog brežuljka.

Njegov zadatak je bio da puca u glavu ako kojim slučajem Kennedy ne bude upucan na vrijeme kada se povorka pojavi na njegovom vidiku

“Ispalio sam samo jedan metak. Nicoletti ga je upucao u trenutku kad sam ja povukao obarač. Pogodio sam ga i raznio mu glavu”, ispričao je redatelju Dankbaaru.

Po službenoj istrazi o atentatu ispaljen je samo jedan metak i ispalio ga je Oswald iz skladišta knjiga. On je negirao da je ubojica, ali nije nikad stigao do sudnice jer ga je ubio vlasnik noćnog kluba Jack Ruby.

Najmlađi izabrani predsjednik i prvi katolički predsjednik

John F. Kennedy, rođen u bogatoj i utjecajnoj obitelji iz Bostona, bio je najmlađi izabrani predsjednik i prvi katolički predsjednik.

Od njegova tragično skraćena mandata, povijest se sjeća njegove odlučnosti u sukobu sa Sovjetskim Savezom tijekom ‘raketne krize’, neuspjeha iz Zaljeva svinja, neuspješnog iskrcavanja protivnika na Kubi te pokretanje programa Apollo radi slanja Amerikanca na Mjesec.

I njegov brat je ubijen u atentatu

Pet godina nakon ubojstva starijeg brata, Robert F. Kennedy, tada senator, je započeo kampanju za nominaciju predstavnika demokratske stranke za predsjedničku utrku.

Unatoč kasnom ulaskom u utrku i borbe protiv tadašnjeg predsjednika Lindona B. Johnsona (sve dok se Johnson nije povukao iz kampanje) Kennedy je brzo preuzeo vodstvo i zadobio je veliku podršku članova ove stranke.

Netom nakon pobjede i dobivanja potpore kalifornijskih članova demokratske stranke koji su potvrdili Kennedyja za svog predsjedničkog kandidata, 5. srpnja 1968., RFK je održao govor, pred članovima stranke koji su ga podržali, u Los Angeleskom hotelu Ambassador, malo nakon govora RFK je odlučio krenuti prečicom kroz kuhinju gdje ga je navodno upucao Sirhan Sirhan, koji je tvrdio da je ubojstvo počinio zbog Kennedyjeve potpore Izraelu.
 

 
(24sata.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,