Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » James Files tvrdi: Ja sam ubio J. F. Kennedya i to po nare─Ĺenju mafije i CIA-e (VIDEO)

James Files tvrdi: Ja sam ubio J. F. Kennedya i to po nare─Ĺenju mafije i CIA-e (VIDEO)

kennedy-mafija-i-ciaJames Files (72), pla─çeni ubojica mafije i biv┼íi veteran Vijetnamskog rata, tvrdi da je on ispalio metak kojim je 1963. u Dallasu ubijen ameri─Źki predsjednik J. F. Kennedy

Tvrdnje Jamesa Filesa (72), koji bi uskoro trebao biti oslobo─Ĺen iz zatvora u kojem je proveo 36 godina, snimljene su u zatvorskom razgovoru i postale su internet senzacija od trenutka kada ih je objavio nizozemski redatelj Wim Dankbaar.

Ovaj dugogodi┼ínji zatvorenik tvrdi da je upravo on ubio predsjednika Kennedyja 22. studenog u Dallasu. Sada se CIA i druge ameri─Źke tajne slu┼żbe spremaju za novi val teorija zavjera dok se Files identificira kao nestali dio slagalice u atentatu na JFK-a. On ka┼że da je postojao tajni dogovor izme─Ĺu mafije i CIA-e da se ubije Kennedy (46). Zbog tih tvrdnji bi mogao biti pozvan svjedo─Źiti u Washingtonu.

Radio zajedno sa Lee Oswaldom

Files se nakon izbacivanja iz vojske pridru┼żio kriminalcima u Chicagu i postao desna ruka Charlesa Nicolettija, a CIA je navodno pozvala mafija┼íe da ubiju Kennedyja. Tvrdi da se udru┼żio s biv┼íim marincem Lee Harvey Oswaldom (24) te da su zajedno tra┼żili pozicije u Dealey Plazi, gdje je Oswald radio.

Na dan atentata, rano ujutro, Files se pridru┼żio svom ┼íefu Nicolettiju koji je dr┼żao snajpersku poziciju s mafija┼íem Johnny Rosellijem na Daltex zgradi u blizini skladi┼íta knjiga. On je kao rezervni strijelac preuzeo poziciju iza ograde na vrhu jednog zloglasnog travnatog bre┼żuljka.

Njegov zadatak je bio da puca u glavu ako kojim slu─Źajem Kennedy ne bude upucan na vrijeme kada se povorka pojavi na njegovom vidiku

ÔÇťIspalio sam samo jedan metak. Nicoletti ga je upucao u trenutku kad sam ja povukao obara─Ź. Pogodio sam ga i raznio mu glavuÔÇŁ, ispri─Źao je redatelju Dankbaaru.


Po slu┼żbenoj istrazi o atentatu ispaljen je samo jedan metak i ispalio ga je Oswald iz skladi┼íta knjiga. On je negirao da je ubojica, ali nije nikad stigao do sudnice jer ga je ubio vlasnik no─çnog kluba Jack Ruby.

Najmla─Ĺi izabrani predsjednik i prvi katoli─Źki predsjednik

John F. Kennedy, ro─Ĺen u bogatoj i utjecajnoj obitelji iz Bostona, bio je najmla─Ĺi izabrani predsjednik i prvi katoli─Źki predsjednik.

Od njegova tragi─Źno skra─çena mandata, povijest se sje─ça njegove odlu─Źnosti u sukobu sa Sovjetskim Savezom tijekom ÔÇśraketne krizeÔÇÖ, neuspjeha iz Zaljeva svinja, neuspje┼ínog iskrcavanja protivnika na Kubi te pokretanje programa Apollo radi slanja Amerikanca na Mjesec.

I njegov brat je ubijen u atentatu

Pet godina nakon ubojstva starijeg brata, Robert F. Kennedy, tada senator, je zapo─Źeo kampanju za nominaciju predstavnika demokratske stranke za predsjedni─Źku utrku.

Unato─Ź kasnom ulaskom u utrku i borbe protiv tada┼ínjeg predsjednika Lindona B. Johnsona (sve dok se Johnson nije povukao iz kampanje) Kennedy je brzo preuzeo vodstvo i zadobio je veliku podr┼íku ─Źlanova ove stranke.

Netom nakon pobjede i dobivanja potpore kalifornijskih ─Źlanova demokratske stranke koji su potvrdili Kennedyja za svog predsjedni─Źkog kandidata, 5. srpnja 1968., RFK je odr┼żao govor, pred ─Źlanovima stranke koji su ga podr┼żali, u Los Angeleskom hotelu Ambassador, malo nakon govora RFK je odlu─Źio krenuti pre─Źicom kroz kuhinju gdje ga je navodno upucao Sirhan Sirhan, koji je tvrdio da je ubojstvo po─Źinio zbog Kennedyjeve potpore Izraelu.
 

 
(24sata.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,