Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ORGANIZACIJE UPOZORAVAJU: ISIL će za 10 godina iskorijeniti kršćane na istoku

ORGANIZACIJE UPOZORAVAJU: ISIL će za 10 godina iskorijeniti kršćane na istoku

ISLAM-KRSCANSTVO-ISILU Iraku, gdje Islamska država vrši masovna ubojstva kršćana, u posljednjih 12 godina ih je od milijun ostalo svega 275.000

Kršćanske udruge za pomoć na Bliskom istoku upozoravaju da za 10 godina ondje više neće biti nijednog kršćana, budući da ih ISIL svakodnevno ubija i protjeruje.

Ova alarmanta stopa smanjenja broja znači da će kršćanstvo u nekim dijelovima regije izumrijeti za svega pet godina ako im zapad hitno ne dođe u pomoć, piše express.hr.

U Iraku, gdje Islamska država vrši masovna ubojstva kršćana, u posljednjih 12 godina ih je od milijun ostalo svega 275.000.

Kršćanske udruge koje borave na Bliskom istoku tvrde da je njihovo istraživanje pokazalo da su vjernici pod neviđenim pritiskom i u Saudijskoj Arabiji, Iranu i drugim zemljama zaljeva.

“Utišava ih se i protjeruje iz drevnog biblijskog srca kršćanstva”, piše u izvještaju nazvanom ‘Progonjeni i zaboravljeni’ u kojem se isto tako upozorava da islamističke skupine, prvenstveno ISIL, izvode “religijski motivirano etničko čišćenje kršćana”.

“U dijelovima Bliskog istoka – pogotovo u Siriji i Iraku – kriza je na vrhuncu, te ako ne dođe do ozbiljne intervencije svjetskih velesila, kršćani će ovdje u potpunosti nestati unutar desetljeća ili brže.”

Samo prošlog tjedna, sjeverno od Damaska svoje je domove napustilo 15.000 kršćana.

U izvještaju je zaključeno: “Pad kršćanstva može značajno oštetiti izglede za mir među narodima i religijama u kojima crkveni vođe igraju ključnu ulogu u promoviranju i osiguranju edukacije, razvoju zajednice i međuvjerskoj suradnji”.

Prošle godine je bio prvi Božić u 2000 godina da crkvena zvona nisu zvonila u Mosulu. Sudeći po novim informacijama, ta će se praksa proširiti i u drugim gradovima Bliskog istoka
 
(uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,