Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Pio XII: Zvali su ga “Hitlerov papa”, a on ga je planirao ubiti

Pio XII: Zvali su ga “Hitlerov papa”, a on ga je planirao ubiti

Hitler-papa-pioHitler je katoličku crkvu smatrao preprekom zbog koje Nijemci ne žele u potpunosti prihvatiti nacizam

Papu Pia XII su tijekom Drugog svjetskog rata često napadali da podržava Hitlera, ali je zapravao tajno kovao zavjeru protiv njega i planirao njegovo ubojstvo, navodi se u novoj knjizi Marka Rieblinga, njemačkog povjesničara “Crkva Å¡pijuna”.

Pio XII je dugo vremena nosio nadimak “Hitlerov papa”, a Riebling ga opisuje kao dvostrukog agenta. Papa je naime preÅ¡utno odobravao Hitlerovo nasilje nad Židovima, manjinama, pa čak i nekim pripadnicima katoličke crkve, ali na taj je način htio zapravo pomoći pokretu otpora.

Svoju je neutralnost držao u tajnosti i daleko od javnosti. Hitler je katoličku crkvu smatrao preprekom zbog koje Nijemci ne žele u potpunosti prihvatiti nacizam, a i sumnjao je da bi mu baš katolici mogli raditi o glavi.

Pio je tajno surađivao s britanskom vladom, nalazio se s njihovim predstavnicima na tajnim lokacijama, a kompletna dokumentacija bi kasnije bila uništena. Međusobno su se oslovljavali s tajnim imenima, tako da o njihovoj povezanosti ne ostane nijedan dokaz.

Nitko kao Pio nije mogao diskretnije i bolje povezati Hitlerove unutarnje i vanjske neprijatelje, a u prilog mu je išla i činjenica što je bio moćna osoba od povjerenja među moćnicima, kojima nitko nije vjerovao.

Jednom prilikom su ga francuski diplomati pitali na čijoj je strani, a Pio im je odgovorio:

“Znate za koga sam, a i znate da vam ne smijem reći.”

No, svi planovi o ubojstvu Hitlera, od rušenja njegovog zrakoplova do napada u njegovom bunkeru su propali. Hitler je bio svjestan opasnosti, znao je da je mnogim trn u oku, pa je često neočekivano mijenjao svoj raspored kretanja kako bi izbjegao potencijalne napadače.


Pio je u svoju mrežu špijuna koji su mu odavali Hitlerove tajne uvukao čak i njegovog tjelohranitelja, prijatelja s kojim je često pio pivo, šefa vojnih obavještajaca i jednog Hitlerovog generala, piše Daily Mail.

Britanski novinar John Cromwell optužio je Pija da se premalo zalagao za Hitlerove žrtve i da nikada nije jasno objasnio kakva je bila njegova uloga u ratu. Vatikan je odbacio takve optužbe, a i Riebling u svojoj knjizi ističe kako je Pio bio na strani saveznika za vrijeme rata, što dokazuje njegova suradnja s pokretnom otpora.

SLUČAJNOST: Crkva pritišće MOST da se prikloni HDZ-u

Kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak popodne predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, na Karamarkovu zamolbu, priopćio je u utorak tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prema uobičajenom protokolu, mjesec dana prije parlamentarnih izbora Bozanić nije primao političare koji su bili uključeni u izbornu utrku, iako su mnogi tražili da ih primi, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi o čemu su razgovarali zagrebački nadbiskup i šef HDZ-a.

I Katolička crkva vrši pritisak na protivnike nacionalista i lažnih domoljuba

Prema neslužbenim informacijama od dobro upućenih izvora 24sata doznaje da i Katolička crkva “stišće” Božu Petrova da se okrene postizbornoj suradnji s Karamarkom.

Tome u prilog ide i činjenica da je kardinal Bozanić dan nakon izbora, primio šefa HDZ-a i to na njegovu zamolbu. Neslužbeni izvori navode da Metkovski klan, odnosno ljudi okupljeni oko Petrova, želi suradnju s HDZ-om. On nije toliko politički iskusan te ne zna kako bi se postavio u novonastaloj situaciji iako sam nije toliko sklon desnom bloku već su mu važnije reforme koje se moraju provesti u zemlji.
 
(express.hr,telegram.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,