Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nova faza ameri─Źke histerije: “Rusija i Kina su se usudile izazvati postoje─çi svjetski poredak!”

Nova faza ameri─Źke histerije: “Rusija i Kina su se usudile izazvati postoje─çi svjetski poredak!”

ameri─Źka-histerija“Iako ameri─Źka vojska ne tra┼żi novi Hladni rat, odlu─Źno ─çe se suprotstaviti globalnim silama u nastajanju poput Rusije i Kine kako bi za┼ítitila “me─Ĺunarodni poredak” kojim dominiraju Sjedinjene Dr┼żave”, poru─Źio je ameri─Źki ministar obrane Ashton Carter

Ju─Źer je u “Predsjedni─Źkoj knji┼żnici Ronald Reagan” Carter izravno i iskreno optu┼żio Rusiju ┼íto se usudila “zveckati nuklearnim sabljama” i ┼íto je “prekr┼íila suverenitet ameri─Źkih saveznika”.

Ameri─Źki vojni du┼żnosnik je Rusiju i Kinu stavio u isti rang s “Islamskom dr┼żavom”, a sve ih vidi kao prijetnju “ameri─Źkim vrijednostima”.

“Teroristi─Źki elementi poput Islamske dr┼żave, naravno, ugro┼żavaju na┼íe vrijednosti. No, drugi izazovi su slo┼żeniji, a s obzirom na njihovu veli─Źinu i kapacitet su potencijalno jo┼í ┼ítetniji”, rekao Carter uspore─Ĺuju─çi Rusiju i Kinu s ameri─Źkim monstruoznim proizvodom na Bliskom istoku – “Islamskom dr┼żavom”.

“─îini se da su neki akteri odlu─Źili eliminirati na─Źela i potkopati me─Ĺunarodnog poretka koji im izlazi u susret. Naravno, niti Rusija, niti Kina taj poredak ne mogu potkopati, ali ga izazivaju“, rekao je Carter.

Agencija AP, citiraju─çi Cartera, izvijestila je da Rusija i Kina izazivaju tzv. “svjetski poredak” kojim upravlja Washington. U tom kontekstu, Carter je rekao da se njihove “provokativne aktivnosti” mogu vidjeti na svim mogu─çim razinama, bilo na moru, u zraku, u svemiru ili ─Źak u “cyberprostoru”.


“Najvi┼íe uznemiruje zveckanje nuklearnim sabljama Moskve”, koja po mi┼íljenju ameri─Źkog ministra obrane “dovodi u pitanje predanosti ruskih lidera za kompromis oko strate┼íke stabilnosti i po┼ítivanja pravila protiv uporabe nuklearnog oru┼żja”.

U kontekstu ove o─Źigledne histerije Pentagona, vrijedno je podsjetiti na nedavnu reakciju iz Moskve oko novih planova Sjedinjenih Dr┼żava o postavljanju naprednih nuklearnih bombi B├╝chel u zra─Źnoj bazi u Njema─Źkoj. Raspore─Ĺivanje ovog oru┼żja u Njema─Źkoj je najnoviji potez planiranog programa nuklearne razmjene unutar NATO saveza.

O proturaketnom ┼ítitu NATO saveza i njegovom postavljanju u Europi ne vrijedi ni tro┼íiti rije─Źi, iako nije naodmet spomenuti kako je sjedi┼íte NATO saveza u Bruxellesu Moskvu godinama uvjeravalo “kako se sve to radi zbog iranske prijetnje”. Nakon nedavnog dogovora s Teheranom, Pentagon nije htio odgovoriti na pitanje koji su sad ciljevi ameri─Źkog proturaketnog ┼ítita, zbog kojeg je do┼ílo do prestanka svih vrsta vojne suradnje, ─Źak i one minimalne, izme─Ĺu Moskve i NATO saveza.

“Razvoj novog nuklearnog oru┼żja u Njema─Źkoj ─çe razbiti strate┼íku ravnote┼żu snaga u Europi i samo stvoriti nove napetosti”, komentiraju─çi raspore─Ĺivanje naprednih nuklearnih projektila u Njema─Źkoj je rekao glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,