Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Makedonija u uspostavi novog svjetskog poretka na razme─Ĺi civilizacija se na┼íla na udaru strategije “podijeli pa vladaj”

Makedonija u uspostavi novog svjetskog poretka na razme─Ĺi civilizacija se na┼íla na udaru strategije “podijeli pa vladaj”

makedonija-prosvjedKoriste─çi se brojnim materijalima WikiLeaksa, ameri─Źki bloger i suradnik vi┼íe specijaliziranih ─Źasopisa iz podru─Źja geopolitike, Joachim Hagopian, diplomirao na West Pointu i biv┼íi ─Źasnik u ameri─Źkoj vojsci, kasnije magistar na klinici psihologije, nedavno je u svojoj op┼íirnoj kolumni za Global Research objavio opse┼żan popis dr┼żava u kojima su Sjedinjene Dr┼żave aktivno bile ili jo┼í uvijek jesu uklju─Źene nasilne promjene vlasti

Makedonska novinarka Mirka Velinkovska primje─çuje da je i Makedonija na tom popisu, a na tu ─Źinjenicu upozorava u svojoj posebno interesantnoj kolumni “Prevrat u Makedoniji” objavljenoj na portalu Nova Makedonija.

Ameri─Źki mediji su objavili popis zemalja u kojima su Sjedinjene Dr┼żave provele dr┼żavne udare ili atentate

“Povijest je najprecizniji sustav ranog upozorenja koji uklju─Źuje mjere za spre─Źavanje i za┼ítitu od namjerno uzrokovanih nesre─ça razli─Źitog obima i posljedice, ali ga Makedonija jedva primjenjuje.

Zbog toga su su razli─Źite generacije na┼íeg dru┼ítva same osudile da redovito ponavljaju kobne pogre┼íke s fatalnim posljedicama. Makedonija je izabrana za provedbu tih scenarija u tajnom laboratoriju suvremenog carstva kaosa u kojem se smi┼íljaju i odakle se upravlja monstruoznim eksperimentima protiv ─Źovje─Źanstva. Mislim da ─çe nam vrijeme kroz podatke i ─Źinjenice dati lekciju i pomo─çi nam da jasno sagledamo zadnju fazu na┼íeg nesretnog postojanja ovaj put kao “nezavisne dr┼żave”.

To se vidjelo jo┼í iz aktivnosti “posrednika” za Makedoniju, Matthew Niemitza, koji je tamo do┼íao rije┼íiti stvoreni problem, ─Źime se jasno primje─çuje metodologija Rimskog carstva “podijeli pa vladaj”, koju ameri─Źki imperij prakticira na posebno moderan na─Źin”, pi┼íe Velinkovska.

Projekt ameri─Źkih tajnih slu┼żbi kojim se Makedoniju “┼żeli razbiti u pet koraka” nudi upravo to. Zemlju prvo treba strana─Źki podijeliti, raspr┼íiti je u ─Źetiri strana─Źke skupine, po dvije za svaku najve─çu etni─Źku skupinu, a sve uz pomo─ç metastaza Soroseve militantno-propagandisti─Źke mre┼że. Zemlju treba ekonomsko oslabiti i provoditi medijsku manipulaciju na svim frontovima.

Intelektualno inferiorna i neodgovorna politi─Źka elita ─çe omogu─çiti ugodan rad globalisti─Źkom laboratoriju, koji ─çe s najmanje novca posti─çi maksimalne rezultate.

Pored svega je Washington, kojem gori pod nogama, odlu─Źio aktivirati Matthewa Nimetza i barbarske operacije “vojne ─Źizme u Siriji i Iraku” i “iritantnu akciju protiv Kine u Ju┼żnom kineskom moru”.

Trenutno u Makedoniji i regiji to zna─Źi da je Washington svojim tajnim agentima i specijalcima naredio da uzdrmaju Balkan, kojeg nazivaju “zapadni”. Uzrokovati krize u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu. No, za po─Źetak ove operacije treba imati kvalitetan i odr┼żiv povod. U Makedoniji se preklapaju razni strate┼íki interesi inozemnih sila. Ona je ne┼íto poput livade bez vlasnika.

Nakon uspje┼ínog udara pod vodstvom i uputama Sjedinjenih Dr┼żava i Velike Britanije, uz pomo─ç Zorana Zaeva, njegove takozvane “Socijaldemokratske stranke” i Sorosevih “bijelih kaciga” i “supervizora” Europske unije koji su izumili privremenu tehni─Źku marionetsku vladu, “dizajniranu” ilegalno i protuustavno u naselju Pr┼żino, sada moramo prihvatiti gr─Źki zahtjev za samouni┼ítenjem i kao zemlja i kao narod. To su potpisala sva ─Źetiri strana─Źka ─Źelnika, iako samo jedan potpis ima stopostotnu odgovornosti pred Bogom, pred narodom i pred povije┼í─çu, a to je onaj vladaju─çe stranke. Svejedno je ┼íto je “ugovor” kriminalan i protuustavan, te kao takav ne postoji ili je ilegalan, upravo poput trenutne sirijske “oporbe”.

─îuvajte se, dolazi tsunami!

Ovo nije prvi put Makedoniji da pada na ┼íuplje pri─Źe, dizajnirane tako da prolaze pred na┼íim o─Źima kao film snimljen s tisu─çu detalja, ali ima samo jednu osnovnu poruku: “─îuvajte se, dolazi tsunami!”

“Istu stvar smo u─Źinili i 1995. s atentatom na Gligorova i potpisivanjem “Privremenog sporazuma”. Godine 1998. smo priznali Tajvan, a 1999. makedonski dr┼żavni teritorij registrirali kao Europsku uniju i pristali u re┼żiranju pani─Źnog izbjegli─Źkog vala s Kosova u dogovoru s Pentagonom i njegovom medijskom ku─çom CNN. 2001. godine, tijekom invazije OVK, ─Źiji su osniva─Źi CIA i Pentagon, ┼íto je priznalo i politi─Źko vodstvo na Kosovu, Makedonija je pristala na kriminalni okvirni sporazum.

Nakon potpisivanja je odmah pozvana takozvana “Me─Ĺunarodna krizna skupina” koja je predlo┼żila ime dr┼żavi, pa tako, paralelno s legalizacijom putem ustavnih promjena, dogodio se gotovo nevidljiv prijelaz iz dvostruke u trostruku formulu. Potom je uslijedila “avionska nesre─ça” Borisa Trajkovskog i neuspjeli referendum 2004. zbog navodnog ameri─Źkog priznanja imena zemlje. Zbog promjene vlasti na izborima 2006. godine, nakon izbora 2008., 2011. i 2014. godine je oporba uvijek poku┼íavala uzrokovati krizu i to s tri neuspje┼íne “Obojene revolucije”.

Posljednja u nizu je bila “bomba┼íka afera” Zorana Zaeva u kojoj su mu pomogli “ameri─Źki prijatelji” u Socijaldemokratskoj stranci Makedonije i na njenim plenumima na Sveu─Źili┼ítu “Sv. ─ćirila i Metoda”, a posebno Sorosevi eksperti i intervencionisti─Źki novinari. Sve se to odvijalo uz nedvosmislenu potporu i ohrabrenje veleposlanika Sjedinjenih Dr┼żava, EU i Velike Britanije, Francuske, Njema─Źke, Nizozemske i OESS-a”, nastavlja Mirka Velinkovska.

Sustav ranog upozorenje se u potpunosti pregrijao u Makedoniji, kao dr┼żavama u kojima su SAD provodile udara i atentate na njihove lidera. Popis zlo─Źina SAD-a je 23. listopada, zajedno s nekoliko va┼żnih izvje┼í─ça i klasificiranih dokumenata, objavio WikiLeaks, ali i neki drugi ameri─Źki zvi┼żda─Źi.

“Joachim Hagopian je za Global Research pobrojao ameri─Źke zlo─Źine tog tipa diljem planeta, pa vi vidite kakav je na┼í strate┼íki partner i s kojom se mi to da “demokracijom” ┼żelimo identificirati”, komentiraju─çi ─Źlanak “Podijeli pa vladaj – Globalisti─Źki put do tiranije novog svjetskog poretka” pi┼íe makedonska novinarka.

Svijetom vlada 157 obitelji

U svojoj analizi ameri─Źke strategije “zavadi pa vladaj” Joachim Hagopian ka┼że da su u ovom trenutku pod napadom ─Źak 135 dr┼żave. One se od strane tajnih ameri─Źkih slu┼żbi za specijalne operacije obra─Ĺuju i pripremaju za destabilizaciju i krizu. U stvaranju kaosa su se SAD pobrinule da u ovom trenutku imaju skoro 1 000 aktivnih vojnih baza ili neki oblik vojne prisutnosti u svijetu. U Europi, Aziji i Africi, SAD su stvorile brojne pro-ameri─Źke vazalske enklave koje nisu ni svjesne da su pla─çenici 157 najmo─çnijih ameri─Źkih obitelji, koje, pak, Amerikom upravljaju kroz privatizirane dr┼żavne institucije.

Ovdje je popis zemalja u kojima su SAD provele udare i po─Źinile atentate u proteklih ne┼íto vi┼íe od sto godina, ne navode─çi da je u nekima bilo vi┼íe repriza ili poku┼íaja: Afganistan, Albanija, Angola, Argentina, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Kambod┼ża, ─îile, Kina, Kolumbija, Kolorado, Kongo, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, El Salvador, Njema─Źka, Gr─Źka, Grenada, Guam, Gvatemala, Gambija, Haiti, Hawai, Honduras, Indonezija, Iran, Irak, Koreja, Kuvajt, Laos, Libanon, Liberija, Libija, Makedonija, Meksiko, Nikaragva, Oman, Pakistan, Panama, Filipini, Portoriko, Rusija, Samoa, Saudijska Arabija, Somalija, Ju┼żna Dakota, Sudan, Sirija, Turska, Urugvaj, SSSR, Ukrajina, Venezuela, Vijetnam, Djevi─Źanski Otoci, Jemen, Jugoslavija i Zair.

Popis bi pogodio i ─Źak najindoktriniranije slijepce u zemlji. Osobito one koji su uvjereni da je Njema─Źka “ozbiljna” i da “upravlja” s Europom. O pu─Źu u jednoj zemlji sa spiska je pisala samo Nova Makedonija, dok je u Europi on pro┼íao nezapa┼żen ─Źak i kod “nezavisnih” medija.

Dakle, dr┼żavnim se udarom treba smatrati ─Źak i iznuda prijevremenih izbora, kao i umjetno proizveden pad Gerharda Schroedera i njegove zamjena marionetom Angelom Merkel, ─Źija stranka sada pu┼íta vodu na sve strane. Metodologija planera prevrata je svugdje ista.

Na popisu demokratskih dostignu─ça ovog carstva terora su i sljede─ça ─Źuda. ─îak 93 posto vremena u 20. stolje─çu i pola desetlje─ça u 21. stolje─çu je Washington proveo ratuju─çi diljem svijeta. U zadnjih 50 godina je organizirao 50 uspje┼íno provedenih atentata i 600 urota protiv visokih dr┼żavnih du┼żnosnika stranih zemalja.


Najve─çi saveznici i partneri Sjedinjenih Dr┼żava u zemljama koje ─Źine “ameri─Źku me─Ĺunarodnu zajednicu” su instalirane marionete, provjereni i dokazani kriminalci ili korisni idioti. S druge strane, najve─çi su mu neprijatelji ─Źelnici i vlade koji zbog svojih nacionalnih programa razvoja i rada imaju integritet i povjerenje lokalnog stanovni┼ítva.

Podsjetnik na noviju povijest

Strategija “podijeli pa vladaj” ima svoju metodologiju provedbe. U tom smislu, makedonske politi─Źke elite i intelektualci mogu izabrati da slu┼że narodu ili da nose pladnjeve gospodarima koji su ih izabrali, s tim da drugi izbor zna─Źi nepovratnu ┼ítetu za makedonski narod i dr┼żavu. Metodologija je u┼żasno jednostavna, ali u─Źinkovita. Rasplamsati unutarnji sukob i razjediniti nacionalno, etni─Źko, vjersko, politi─Źko ili dru┼ítveno tkivo. U fazi “screeninga” se provode pripreme u nekoliko podru─Źja, a za to su potrebni “undercover” terenski operativci.

Za nas je to u ranim ’90-im u─Źinio “operativac Bob”, koji je glumio notornog alkoholi─Źara i kao takav je pro┼íao nezapa┼żen kod sveukupne makedonske intelektualne elite, politi─Źara, novinara i “obi─Źnih gra─Ĺana”. Na┼í naivni narod je u┼żivao u javnom ispovijedanju i ogovaranju, ne misle─çi da ─çe oni kojima govore ono ┼íto oni ka┼żu iskoristiti kao oru┼żje protiv njih i njihovih potomaka. Zatim je tu priprema plana za posao u zemlji. Za to slu┼że prou─Źavanja Instituta Carnegie i Instituta Aspen, koji je otvoren u Sofiji 1996. godine i u kontekstu Bliskog istoka pokriva Balkan i Kavkaz.

Godine 1993. Soros u Makedoniji uspostavlja svoju mre┼żu, a Vladimir Mili─Źin mu poma┼że da u zemlji uspostavi nadzor i nad medijima. Tada su uslijedile prve konkretne akcije. Od trenutka postavljanja ameri─Źkog veleposlanika u Makedoniji, zemlja nema status jedne zemlje, nego je protektorat pod upravom ameri─Źkog veleposlanstva. To dokazuju redovite “socijaldemokratske” revolucije, pobune, ustanci, itd., koje su koordinirane, financirane i vulgarno podr┼żavane od bruxellesko-ameri─Źkih militantnih pu─Źisti─Źkih veleposlanika u Skoplju.

Christopher Hill, koji je imao ulogu u atentatu na Gligorova, poku┼íavao je provesti udar sa skupinom “socijaldemokrata” i tzv. “prosvijetljenih libertarijanaca” koje predvodi Fr─Źkoski i njegova grupa sveu─Źili┼ínih i medijskih suradnika. Zatim je tu i priprema za rat s Jugoslavijom i stvaranje kosovske dr┼żave.

Makedonija je dobila ulogu da uspostavi izbjegli─Źke kampove i da na nepriznatim dr┼żavnim granicama ukloni nadzor Ujedinjenih naroda. Tada┼ínji veleposlanik u Skoplju Mike Einik je Makedoniju uveo u rat i u zemlju uvezao strane teroristi─Źke pla─çenike. NATO proces “izgradnje mira” u Makedoniji mu je olak┼íao posao u stvaranju okvira za “Ohridski sporazum”, nakon kojeg je uslijedio ustavni preustroj zemlje i dana amnestija teroristima. Lawrence Butler je od 2002. do 2005. godine kao ambasador zaslu┼żan za okvirnu provedbu i nadogradnju Makedonije u obliku po zamisli Mikea Einika.

Makedonija je bila teritorijalno razgrani─Źena i obilje┼żena unutarnjim granicama, ┼íto zna─Źi da je spremna za nove intervencije.

Nakon njega je do┼íla stru─Źnjakinja Gillian A. Milovanovic, koja je Makedoniju pripremila za novu revolucionarnu pozornicu.

2006. godini se promijenila vlada, a na pola mandata, prije summita NATO saveza u Bukure┼ítu 2008. godine, vlada je pala zbog krize koju su uzrokovali DUI, DPA i SDSM. Makedonija opet izlazi na izbore. Gillian je tiho oti┼íla i do┼íao je Philip Reeker u tandemu sa suprugom, koja mu je slu┼żila kao i kao “undercover” operativac na terenu.

Makedonija je pro┼íla kroz poku┼íaje revolucije i druga ─Źudesa, a onda dolazi ustanak metalaca, koji ipak nije prerastao u “Obojenu revoluciju”.

Slijedi jo┼í jedan set prije prijevremenih izbora. Par je napustio Makedoniju i ameri─Źki veleposlanik je postao Paul Wohlers. S njim je Makedonija pregrmjela “antikvizaciju zemlje” i “Skoplje 2014″, kao i pobunu “slobodarskih” Sorosevih pla─çenika. I on je oti┼íao s tankim uspjehom u upravljanju krizom, a Skoplje je dobilo “hardcore” operativca CIA-e, Jessa Baileya. On ima zavidan pedigre u izazivanju kriza s krvavim posljedicama, a u Skoplje je sletio izravno iz Istanbula.

Nova Makedonija je kao “sustav ranog upozorenja” ─Źesto upozoravala na mogu─çe posljedice i bila “seizmolo┼íki institut za politi─Źka podrhtavanja”, a prije nego se i┼íta dogodilo, najavila je da ─çe kriza koju ─çe uzrokovati Bailey biti “brza i smrtonosna”.

Tada je krenula dobro organizirana “┼íatorska revolucija” i poku┼íaj provedbe dr┼żavnog udara uz pomo─ç Zorana Zaeva. Kroz ovaj akt ─Źak i bez geopoliti─Źkih ili geostrate┼íkih instituta mo┼żete vidjeti kako funkcionira “ISIL” na europskom prostoru.

Prvo se stvori duh, koji se potom materijalizira, pa kao maligne stanice raka nagriza tkivo dr┼żave. Ove stanice sinkronizirano napadaju tijelo i njegove organe, a da bi ga prisilile na kapitulaciju, sna┼żno vr┼íe pritisak na na─Źin kako to propisuju “stru─Źnjaci” kao ┼íto su Peter Vanhout (EU) i Peter Faith (NATO). Kona─Źno dolazi do uspostave slu┼żbenih skrbnika, ┼íto je ujedno znak pristanka pacijenta na “bezbolnu” smrt, nakon ─Źega slijedi kraj i donatorska aukcija dijelova pokojnika. U ovom slu─Źaju makedonske dr┼żave.

Narod kao jedinstveni faktor “X”

Uz metodologiju koju je u pregovorima s Gr─Źkom koristio “posrednik” ili “moderator” Matthew Nimetz, a prethodno izvr┼íili James Pardew i Peter Faith, izaslanici EU koji sada djeluju opet mogu ustoli─Źiti etablirane lokalne elemente: albanski politi─Źki faktor islamske militante, makedonske intervencioniste i kvislinge i pripadnike Sorosevog intelektualnog propagandnog sektora. Glasno ─çe se ┼íaptati ucjena: “Ili ─çete to prihvatiti ili ─çe vas zadesiti katastrofa.”

Redovito se ucjenjuje vlada koja je na izborima izabrana od strane naroda. Nju se stalno priti┼í─çe, ucjenjuje i maltretira, a tako se diskreditiraju i dr┼żavne institucije, te pravni i ustavni poredak zemlje.

Nimetzova izjava da najavljuje svoje posredovanje je izuzetno zna─Źajna. Ona je izvr┼ína i naredbodavna. Njegova je poruka da je za Makedonce do┼ílo vrijeme za ono ┼íto nisu odabrali. Niti prijelazna vlada nema mandat da se ovome suprotstavi.

Po ustavu nema nijednu politi─Źku stranku ili vladu, ali SAD brzo ┼żele osporiti referendum Dr┼żavnog izbornog povjerenstva i transformirati ga i krivotvoriti po atlantskom scenariju u kriminalni ─Źin.

Mogu─çe je da ─çe u narednim tjednima ili mjesecima Makedonija do┼żivjeti jo┼í jednu teroristi─Źku akciju poput one pripremljene u naselju Diva i ranije na Smiljkovskom jezeru. Temeljito rastresena i bez dr┼żavnog vodstva, Makedonija kao i da nema obranu, a makedonski ministar obrane se formalno kune u ustav, dok u stvari radi po nalogu Johna McCaina i Pentagona.

Isto ─Źine i ministar unutarnjih poslova i drugi iz ove vlade, koji ─çe s pravom veta na temeljne kadrovske promjene Makedoniju dovesti pred vrata ameri─Źkog raja.

Gruevski ─çe biti prisiljen da se slo┼żi oko imena Makedonije, a on ─çe, kao dokazani kooperativac, ─Źiste du┼íe u─Źiniti tu “dobrotu”.

“Novi “Balkanski kalifat” sa─Źinjen od dijelova ─Źetiri balkanske zemlje pod vodstvom skupine “Al-Kosovo Al-CIA” bi trebao biti potvr─Ĺen na obljetnicu Versajskog sporazuma 2018. godine. Barem tako ┼żeli ameri─Źka strategija. No, izgleda da doga─Ĺaji ubrzavaju rokove. Sjedinjene Dr┼żave, koje u ovo doba ratuju na sve ─Źetiri strane, o─Źekuju izbore, te stoga ┼żele djelovati prije nego Rusija i Kina krenu djelovati s punim kapacitetom. SAD ve─ç po─Źinju gubiti na svim stranama, a po─Źinju napu┼ítati ─Źak i svoje marionetske “partnere”. Politi─Źke elite koje su im slu┼żile padaju kao zrele kru┼íke i postaju anonimni marginalci.

Oni koji su ostali se prebacuju u ─Źamce za spa┼íavanje, plutaju─çi u suprotnom smjeru. Sve su to znakovi smrtne agonije carstva, ┼íto se dogodilo svima onima koja su u povijesti htjeli vladati svijetom. Zato je i stvoren ovaj globalni kaos, gdje god se moglo i na koji god na─Źin. Makedonija izgleda kao lak plijen, ali je makedonski narod jedinstveni faktor “X” koji je do sada pregrmio sve zavjere, atentate i potrese”, komentiraju─çi ameri─Źku strategiju koju je opisao Joachim Hagopian i doga─Ĺaje u Makedoniji u proteklih 25 godina za Novu Makedoniju pi┼íe Mirka Velinovska.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,