Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Makedonija u uspostavi novog svjetskog poretka na razmeđi civilizacija se našla na udaru strategije “podijeli pa vladaj”

Makedonija u uspostavi novog svjetskog poretka na razmeđi civilizacija se našla na udaru strategije “podijeli pa vladaj”

makedonija-prosvjedKoristeći se brojnim materijalima WikiLeaksa, američki bloger i suradnik više specijaliziranih časopisa iz područja geopolitike, Joachim Hagopian, diplomirao na West Pointu i bivši časnik u američkoj vojsci, kasnije magistar na klinici psihologije, nedavno je u svojoj opširnoj kolumni za Global Research objavio opsežan popis država u kojima su Sjedinjene Države aktivno bile ili još uvijek jesu uključene nasilne promjene vlasti

Makedonska novinarka Mirka Velinkovska primjećuje da je i Makedonija na tom popisu, a na tu činjenicu upozorava u svojoj posebno interesantnoj kolumni “Prevrat u Makedoniji” objavljenoj na portalu Nova Makedonija.

Američki mediji su objavili popis zemalja u kojima su Sjedinjene Države provele državne udare ili atentate

“Povijest je najprecizniji sustav ranog upozorenja koji uključuje mjere za sprečavanje i zaštitu od namjerno uzrokovanih nesreća različitog obima i posljedice, ali ga Makedonija jedva primjenjuje.

Zbog toga su su različite generacije našeg društva same osudile da redovito ponavljaju kobne pogreške s fatalnim posljedicama. Makedonija je izabrana za provedbu tih scenarija u tajnom laboratoriju suvremenog carstva kaosa u kojem se smišljaju i odakle se upravlja monstruoznim eksperimentima protiv čovječanstva. Mislim da će nam vrijeme kroz podatke i činjenice dati lekciju i pomoći nam da jasno sagledamo zadnju fazu našeg nesretnog postojanja ovaj put kao “nezavisne države”.

To se vidjelo još iz aktivnosti “posrednika” za Makedoniju, Matthew Niemitza, koji je tamo došao riješiti stvoreni problem, čime se jasno primjećuje metodologija Rimskog carstva “podijeli pa vladaj”, koju američki imperij prakticira na posebno moderan način”, piše Velinkovska.

Projekt američkih tajnih službi kojim se Makedoniju “želi razbiti u pet koraka” nudi upravo to. Zemlju prvo treba stranački podijeliti, raspršiti je u četiri stranačke skupine, po dvije za svaku najveću etničku skupinu, a sve uz pomoć metastaza Soroseve militantno-propagandističke mreže. Zemlju treba ekonomsko oslabiti i provoditi medijsku manipulaciju na svim frontovima.

Intelektualno inferiorna i neodgovorna politička elita će omogućiti ugodan rad globalističkom laboratoriju, koji će s najmanje novca postići maksimalne rezultate.

Pored svega je Washington, kojem gori pod nogama, odlučio aktivirati Matthewa Nimetza i barbarske operacije “vojne čizme u Siriji i Iraku” i “iritantnu akciju protiv Kine u Južnom kineskom moru”.

Trenutno u Makedoniji i regiji to znači da je Washington svojim tajnim agentima i specijalcima naredio da uzdrmaju Balkan, kojeg nazivaju “zapadni”. Uzrokovati krize u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu. No, za početak ove operacije treba imati kvalitetan i održiv povod. U Makedoniji se preklapaju razni strateški interesi inozemnih sila. Ona je nešto poput livade bez vlasnika.

Nakon uspješnog udara pod vodstvom i uputama Sjedinjenih Država i Velike Britanije, uz pomoć Zorana Zaeva, njegove takozvane “Socijaldemokratske stranke” i Sorosevih “bijelih kaciga” i “supervizora” Europske unije koji su izumili privremenu tehničku marionetsku vladu, “dizajniranu” ilegalno i protuustavno u naselju Pržino, sada moramo prihvatiti grčki zahtjev za samouništenjem i kao zemlja i kao narod. To su potpisala sva četiri stranačka čelnika, iako samo jedan potpis ima stopostotnu odgovornosti pred Bogom, pred narodom i pred poviješću, a to je onaj vladajuće stranke. Svejedno je što je “ugovor” kriminalan i protuustavan, te kao takav ne postoji ili je ilegalan, upravo poput trenutne sirijske “oporbe”.

Čuvajte se, dolazi tsunami!

Ovo nije prvi put Makedoniji da pada na šuplje priče, dizajnirane tako da prolaze pred našim očima kao film snimljen s tisuću detalja, ali ima samo jednu osnovnu poruku: “Čuvajte se, dolazi tsunami!”

“Istu stvar smo učinili i 1995. s atentatom na Gligorova i potpisivanjem “Privremenog sporazuma”. Godine 1998. smo priznali Tajvan, a 1999. makedonski državni teritorij registrirali kao Europsku uniju i pristali u režiranju paničnog izbjegličkog vala s Kosova u dogovoru s Pentagonom i njegovom medijskom kućom CNN. 2001. godine, tijekom invazije OVK, čiji su osnivači CIA i Pentagon, što je priznalo i političko vodstvo na Kosovu, Makedonija je pristala na kriminalni okvirni sporazum.

Nakon potpisivanja je odmah pozvana takozvana “Međunarodna krizna skupina” koja je predložila ime državi, pa tako, paralelno s legalizacijom putem ustavnih promjena, dogodio se gotovo nevidljiv prijelaz iz dvostruke u trostruku formulu. Potom je uslijedila “avionska nesreća” Borisa Trajkovskog i neuspjeli referendum 2004. zbog navodnog američkog priznanja imena zemlje. Zbog promjene vlasti na izborima 2006. godine, nakon izbora 2008., 2011. i 2014. godine je oporba uvijek pokušavala uzrokovati krizu i to s tri neuspješne “Obojene revolucije”.

Posljednja u nizu je bila “bombaška afera” Zorana Zaeva u kojoj su mu pomogli “američki prijatelji” u Socijaldemokratskoj stranci Makedonije i na njenim plenumima na Sveučilištu “Sv. Ćirila i Metoda”, a posebno Sorosevi eksperti i intervencionistički novinari. Sve se to odvijalo uz nedvosmislenu potporu i ohrabrenje veleposlanika Sjedinjenih Država, EU i Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Nizozemske i OESS-a”, nastavlja Mirka Velinkovska.

Sustav ranog upozorenje se u potpunosti pregrijao u Makedoniji, kao državama u kojima su SAD provodile udara i atentate na njihove lidera. Popis zločina SAD-a je 23. listopada, zajedno s nekoliko važnih izvješća i klasificiranih dokumenata, objavio WikiLeaks, ali i neki drugi američki zviždači.

“Joachim Hagopian je za Global Research pobrojao američke zločine tog tipa diljem planeta, pa vi vidite kakav je naš strateški partner i s kojom se mi to da “demokracijom” želimo identificirati”, komentirajući članak “Podijeli pa vladaj – Globalistički put do tiranije novog svjetskog poretka” piše makedonska novinarka.

Svijetom vlada 157 obitelji

U svojoj analizi američke strategije “zavadi pa vladaj” Joachim Hagopian kaže da su u ovom trenutku pod napadom čak 135 države. One se od strane tajnih američkih službi za specijalne operacije obrađuju i pripremaju za destabilizaciju i krizu. U stvaranju kaosa su se SAD pobrinule da u ovom trenutku imaju skoro 1 000 aktivnih vojnih baza ili neki oblik vojne prisutnosti u svijetu. U Europi, Aziji i Africi, SAD su stvorile brojne pro-američke vazalske enklave koje nisu ni svjesne da su plaćenici 157 najmoćnijih američkih obitelji, koje, pak, Amerikom upravljaju kroz privatizirane državne institucije.

Ovdje je popis zemalja u kojima su SAD provele udare i počinile atentate u proteklih nešto više od sto godina, ne navodeći da je u nekima bilo više repriza ili pokušaja: Afganistan, Albanija, Angola, Argentina, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Kambodža, Čile, Kina, Kolumbija, Kolorado, Kongo, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, El Salvador, Njemačka, Grčka, Grenada, Guam, Gvatemala, Gambija, Haiti, Hawai, Honduras, Indonezija, Iran, Irak, Koreja, Kuvajt, Laos, Libanon, Liberija, Libija, Makedonija, Meksiko, Nikaragva, Oman, Pakistan, Panama, Filipini, Portoriko, Rusija, Samoa, Saudijska Arabija, Somalija, Južna Dakota, Sudan, Sirija, Turska, Urugvaj, SSSR, Ukrajina, Venezuela, Vijetnam, Djevičanski Otoci, Jemen, Jugoslavija i Zair.

Popis bi pogodio i čak najindoktriniranije slijepce u zemlji. Osobito one koji su uvjereni da je Njemačka “ozbiljna” i da “upravlja” s Europom. O puču u jednoj zemlji sa spiska je pisala samo Nova Makedonija, dok je u Europi on prošao nezapažen čak i kod “nezavisnih” medija.

Dakle, državnim se udarom treba smatrati čak i iznuda prijevremenih izbora, kao i umjetno proizveden pad Gerharda Schroedera i njegove zamjena marionetom Angelom Merkel, čija stranka sada pušta vodu na sve strane. Metodologija planera prevrata je svugdje ista.

Na popisu demokratskih dostignuća ovog carstva terora su i sljedeća čuda. Čak 93 posto vremena u 20. stoljeću i pola desetljeća u 21. stoljeću je Washington proveo ratujući diljem svijeta. U zadnjih 50 godina je organizirao 50 uspješno provedenih atentata i 600 urota protiv visokih državnih dužnosnika stranih zemalja.

Najveći saveznici i partneri Sjedinjenih Država u zemljama koje čine “američku međunarodnu zajednicu” su instalirane marionete, provjereni i dokazani kriminalci ili korisni idioti. S druge strane, najveći su mu neprijatelji čelnici i vlade koji zbog svojih nacionalnih programa razvoja i rada imaju integritet i povjerenje lokalnog stanovništva.

Podsjetnik na noviju povijest

Strategija “podijeli pa vladaj” ima svoju metodologiju provedbe. U tom smislu, makedonske političke elite i intelektualci mogu izabrati da služe narodu ili da nose pladnjeve gospodarima koji su ih izabrali, s tim da drugi izbor znači nepovratnu štetu za makedonski narod i državu. Metodologija je užasno jednostavna, ali učinkovita. Rasplamsati unutarnji sukob i razjediniti nacionalno, etničko, vjersko, političko ili društveno tkivo. U fazi “screeninga” se provode pripreme u nekoliko područja, a za to su potrebni “undercover” terenski operativci.

Za nas je to u ranim ’90-im učinio “operativac Bob”, koji je glumio notornog alkoholičara i kao takav je prošao nezapažen kod sveukupne makedonske intelektualne elite, političara, novinara i “običnih građana”. Naš naivni narod je uživao u javnom ispovijedanju i ogovaranju, ne misleći da će oni kojima govore ono što oni kažu iskoristiti kao oružje protiv njih i njihovih potomaka. Zatim je tu priprema plana za posao u zemlji. Za to služe proučavanja Instituta Carnegie i Instituta Aspen, koji je otvoren u Sofiji 1996. godine i u kontekstu Bliskog istoka pokriva Balkan i Kavkaz.

Godine 1993. Soros u Makedoniji uspostavlja svoju mrežu, a Vladimir Miličin mu pomaže da u zemlji uspostavi nadzor i nad medijima. Tada su uslijedile prve konkretne akcije. Od trenutka postavljanja američkog veleposlanika u Makedoniji, zemlja nema status jedne zemlje, nego je protektorat pod upravom američkog veleposlanstva. To dokazuju redovite “socijaldemokratske” revolucije, pobune, ustanci, itd., koje su koordinirane, financirane i vulgarno podržavane od bruxellesko-američkih militantnih pučističkih veleposlanika u Skoplju.

Christopher Hill, koji je imao ulogu u atentatu na Gligorova, pokušavao je provesti udar sa skupinom “socijaldemokrata” i tzv. “prosvijetljenih libertarijanaca” koje predvodi Frčkoski i njegova grupa sveučilišnih i medijskih suradnika. Zatim je tu i priprema za rat s Jugoslavijom i stvaranje kosovske države.

Makedonija je dobila ulogu da uspostavi izbjegličke kampove i da na nepriznatim državnim granicama ukloni nadzor Ujedinjenih naroda. Tadašnji veleposlanik u Skoplju Mike Einik je Makedoniju uveo u rat i u zemlju uvezao strane terorističke plaćenike. NATO proces “izgradnje mira” u Makedoniji mu je olakšao posao u stvaranju okvira za “Ohridski sporazum”, nakon kojeg je uslijedio ustavni preustroj zemlje i dana amnestija teroristima. Lawrence Butler je od 2002. do 2005. godine kao ambasador zaslužan za okvirnu provedbu i nadogradnju Makedonije u obliku po zamisli Mikea Einika.

Makedonija je bila teritorijalno razgraničena i obilježena unutarnjim granicama, što znači da je spremna za nove intervencije.

Nakon njega je došla stručnjakinja Gillian A. Milovanovic, koja je Makedoniju pripremila za novu revolucionarnu pozornicu.

2006. godini se promijenila vlada, a na pola mandata, prije summita NATO saveza u Bukureštu 2008. godine, vlada je pala zbog krize koju su uzrokovali DUI, DPA i SDSM. Makedonija opet izlazi na izbore. Gillian je tiho otišla i došao je Philip Reeker u tandemu sa suprugom, koja mu je služila kao i kao “undercover” operativac na terenu.

Makedonija je prošla kroz pokušaje revolucije i druga čudesa, a onda dolazi ustanak metalaca, koji ipak nije prerastao u “Obojenu revoluciju”.

Slijedi još jedan set prije prijevremenih izbora. Par je napustio Makedoniju i američki veleposlanik je postao Paul Wohlers. S njim je Makedonija pregrmjela “antikvizaciju zemlje” i “Skoplje 2014″, kao i pobunu “slobodarskih” Sorosevih plaćenika. I on je otišao s tankim uspjehom u upravljanju krizom, a Skoplje je dobilo “hardcore” operativca CIA-e, Jessa Baileya. On ima zavidan pedigre u izazivanju kriza s krvavim posljedicama, a u Skoplje je sletio izravno iz Istanbula.

Nova Makedonija je kao “sustav ranog upozorenja” često upozoravala na moguće posljedice i bila “seizmološki institut za politička podrhtavanja”, a prije nego se išta dogodilo, najavila je da će kriza koju će uzrokovati Bailey biti “brza i smrtonosna”.

Tada je krenula dobro organizirana “šatorska revolucija” i pokušaj provedbe državnog udara uz pomoć Zorana Zaeva. Kroz ovaj akt čak i bez geopolitičkih ili geostrateških instituta možete vidjeti kako funkcionira “ISIL” na europskom prostoru.

Prvo se stvori duh, koji se potom materijalizira, pa kao maligne stanice raka nagriza tkivo države. Ove stanice sinkronizirano napadaju tijelo i njegove organe, a da bi ga prisilile na kapitulaciju, snažno vrše pritisak na način kako to propisuju “stručnjaci” kao što su Peter Vanhout (EU) i Peter Faith (NATO). Konačno dolazi do uspostave službenih skrbnika, što je ujedno znak pristanka pacijenta na “bezbolnu” smrt, nakon čega slijedi kraj i donatorska aukcija dijelova pokojnika. U ovom slučaju makedonske države.

Narod kao jedinstveni faktor “X”

Uz metodologiju koju je u pregovorima s Grčkom koristio “posrednik” ili “moderator” Matthew Nimetz, a prethodno izvršili James Pardew i Peter Faith, izaslanici EU koji sada djeluju opet mogu ustoličiti etablirane lokalne elemente: albanski politički faktor islamske militante, makedonske intervencioniste i kvislinge i pripadnike Sorosevog intelektualnog propagandnog sektora. Glasno će se šaptati ucjena: “Ili ćete to prihvatiti ili će vas zadesiti katastrofa.”

Redovito se ucjenjuje vlada koja je na izborima izabrana od strane naroda. Nju se stalno pritišće, ucjenjuje i maltretira, a tako se diskreditiraju i državne institucije, te pravni i ustavni poredak zemlje.

Nimetzova izjava da najavljuje svoje posredovanje je izuzetno značajna. Ona je izvršna i naredbodavna. Njegova je poruka da je za Makedonce došlo vrijeme za ono što nisu odabrali. Niti prijelazna vlada nema mandat da se ovome suprotstavi.

Po ustavu nema nijednu političku stranku ili vladu, ali SAD brzo žele osporiti referendum Državnog izbornog povjerenstva i transformirati ga i krivotvoriti po atlantskom scenariju u kriminalni čin.

Moguće je da će u narednim tjednima ili mjesecima Makedonija doživjeti još jednu terorističku akciju poput one pripremljene u naselju Diva i ranije na Smiljkovskom jezeru. Temeljito rastresena i bez državnog vodstva, Makedonija kao i da nema obranu, a makedonski ministar obrane se formalno kune u ustav, dok u stvari radi po nalogu Johna McCaina i Pentagona.

Isto čine i ministar unutarnjih poslova i drugi iz ove vlade, koji će s pravom veta na temeljne kadrovske promjene Makedoniju dovesti pred vrata američkog raja.

Gruevski će biti prisiljen da se složi oko imena Makedonije, a on će, kao dokazani kooperativac, čiste duše učiniti tu “dobrotu”.

“Novi “Balkanski kalifat” sačinjen od dijelova četiri balkanske zemlje pod vodstvom skupine “Al-Kosovo Al-CIA” bi trebao biti potvrđen na obljetnicu Versajskog sporazuma 2018. godine. Barem tako želi američka strategija. No, izgleda da događaji ubrzavaju rokove. Sjedinjene Države, koje u ovo doba ratuju na sve četiri strane, očekuju izbore, te stoga žele djelovati prije nego Rusija i Kina krenu djelovati s punim kapacitetom. SAD već počinju gubiti na svim stranama, a počinju napuštati čak i svoje marionetske “partnere”. Političke elite koje su im služile padaju kao zrele kruške i postaju anonimni marginalci.

Oni koji su ostali se prebacuju u čamce za spašavanje, plutajući u suprotnom smjeru. Sve su to znakovi smrtne agonije carstva, što se dogodilo svima onima koja su u povijesti htjeli vladati svijetom. Zato je i stvoren ovaj globalni kaos, gdje god se moglo i na koji god način. Makedonija izgleda kao lak plijen, ali je makedonski narod jedinstveni faktor “X” koji je do sada pregrmio sve zavjere, atentate i potrese”, komentirajući američku strategiju koju je opisao Joachim Hagopian i događaje u Makedoniji u proteklih 25 godina za Novu Makedoniju piše Mirka Velinovska.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,