Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Povjesničari konačno priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

Povjesničari konačno priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

Adolf-HitlerAmerički povjesničari su konačno opovrgnuli službeno objašnjenje o Hitlerovoj smrti, dokazavši da je fragment lubanje s rupom od metka koju su Rusi pronašli 1946. godine u stvari pripadao ženi

DNK analiza fragmenta lubanje koju je proveo Sveučilište u Connecticutu je šokirala znanstvenike, te mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome je li Hitler ustvari uspio pobjeći iz Njemačke kao što mnoge teorije zavjere sugeriraju.

Prema riječima arheologa i stručnjaka za kosti sa Sveučilišta u Connecticutu, Nick Bellantonija, od samog početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. “Kost se činila veoma tankom za jednu mušku kost”, rekao je on. “Također, šavovi lubanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina”. Hitler je u travnju 1945. godine napunio 56 godina, piše tothedeathmedia.com

Belantoni je posjetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kom su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubojstvo, a koji se nalaze državnoj arhivi Rusije. On je uzeo briseve i uzorke DNK. “Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono što stoji ispred mene original”.

On je odnio uzorke u Connecticut, gdje se u centru sveučilišta za primijenjenu genetiku Linda Strausbau posvetila ispitivanju uzoraka. “Korištene su rutinske tehnike i testovi koji se koriste u laboratoriju za istraživanje zločina”, rekla je ona. Ona je dobila vrlo malu količinu DNA, te je iskoristila proces molekularnog kopiranja kako bi osigurala dovoljno materijala za analizu.

Rezultat je bio nevjerojatan

Prema navodima svjedoka, tijela Hitlera i Eve Braun su zamotana u deke i iznesena u vrt izvan bunkera u Berlinu gdje su zapaljena u jednoj rupi.

Međutim, fragment lubanje koji su Rusi pronašli izvan bunkera 1946. godine nije mogao pripadati Hitleru pošto je DNK iz lubanje bez pogovora ženska. Tako je ponovno otvorena misterija, a teoretičari zavjere mogu s pravom misliti da su sve vrijeme bili u pravu kada su govorili da Hitler nije umro u bunkeru.

hitler-lobanjaSudbina Hitlerovog leša je desetljećima nakon rata ostala misterija. Nijedna slika niti film nisu objavljeni u javnosti. Kada je sovjetska vojska preuzela kontrolu nad Berlinom u svibnju 1945. godine, ruski forenzički stručnjaci su iskopali ono za što su vjerovali da je Hitlerovo tijelo izvan bunkera i proveli obdukciju iza zatvorenih vrata.

Dio lubanje je falio, a navedeno je da je najvjerojatnije odletio kada je Hitler izvršio samoubojstvo. Ipak, lubanja sa zubima je ostala čitava, te su Rusi na temelju podataka Hitlerovog zubara utvrdili da je stvarno riječ o Hitlerovoj lubanji. Autopsijom je također utvrđeno da je Hitler, kao što se pričalo, imao samo jedan testis.

Ipak, Staljin je i dalje bio sumnjičav. On je 1946. godine proveo tajnu misiju u Berlinu, pri čemu je njegov tim pronašao fragment lubanje s rupom od metka.

Hitlerov leš je sahranjen u centru Smerša u Magdeburgu u Istočnoj Njemačkoj, gdje je i ostao dugo nakon Staljinove smrti 1953. godine. KGB je iskopao leš 1970, kremirao ga i bacio pepeo u rijeku. Zadržani su samo vilica, fragment lubanje s rupom i dijelovi sofe na kojoj je Hitler izvršio samoubojstvo.

Bunker je uništen 1947. godine, a zatim zabetoniran. Fragment lubanje je izložen 2000. godine na izložbi ruske državne arhive u Moskvi. Šef arhive, Sergej Mironjenko, rekao je da nema sumnje da je fragment pravi. “Nije to bilo koja kost koja je pronađena na ulici, već kost koja je pronađena u rupi u kojoj je zakopano Hitlerovo tijelo”, rekao je on.

Međutim, novo otkriće je uzdrmalo Mironjenkovu samouvjerenost. Da li je moguće da je fragment lubanje ipak pripadao Evi Braun koja je imala 33 godine u trenutku smrti? “Znamo da lubanja odgovara ženi između 20 i 40 godina”, rekao je Belantoni.

“Ipak, ne postoji izvješće prema kojem se Eva Braun upucala niti ikakav podatak da ju je netko ubio. Mnogo ljudi je stradalo oko bunkera i to bi mogao biti fragment bilo čije lubanje”.

Prošlo je 70 godina, a svijet još uvijek ne zna što se zapravo dogodilo u Hitlerovom bunkeru 30. travnja 1945. godine.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,