Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Povjesni─Źari kona─Źno priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

Povjesni─Źari kona─Źno priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

Adolf-HitlerAmeri─Źki povjesni─Źari su kona─Źno opovrgnuli slu┼żbeno obja┼ínjenje o Hitlerovoj smrti, dokazav┼íi da je fragment lubanje s rupom od metka koju su Rusi prona┼íli 1946. godine u stvari pripadao ┼żeni

DNK analiza fragmenta lubanje koju je proveo Sveu─Źili┼íte u Connecticutu je ┼íokirala znanstvenike, te mnogi stru─Źnjaci sada raspravljaju o tome je li Hitler ustvari uspio pobje─çi iz Njema─Źke kao ┼íto mnoge teorije zavjere sugeriraju.

Prema rije─Źima arheologa i stru─Źnjaka za kosti sa Sveu─Źili┼íta u Connecticutu, Nick Bellantonija, od samog po─Źetka je bilo jasno da ne┼íto nije kako treba. “Kost se ─Źinila veoma tankom za jednu mu┼íku kost”, rekao je on. “Tako─Ĺer, ┼íavovi lubanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina”. Hitler je u travnju 1945. godine napunio 56 godina, pi┼íe tothedeathmedia.com

Belantoni je posjetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kom su Hitler i Eva Braun navodno po─Źinili samoubojstvo, a koji se nalaze dr┼żavnoj arhivi Rusije. On je uzeo briseve i uzorke DNK. “Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono ┼íto stoji ispred mene original”.

On je odnio uzorke u Connecticut, gdje se u centru sveu─Źili┼íta za primijenjenu genetiku Linda Strausbau posvetila ispitivanju uzoraka. “Kori┼ítene su rutinske tehnike i testovi koji se koriste u laboratoriju za istra┼żivanje zlo─Źina”, rekla je ona. Ona je dobila vrlo malu koli─Źinu DNA, te je iskoristila proces molekularnog kopiranja kako bi osigurala dovoljno materijala za analizu.

Rezultat je bio nevjerojatan

Prema navodima svjedoka, tijela Hitlera i Eve Braun su zamotana u deke i iznesena u vrt izvan bunkera u Berlinu gdje su zapaljena u jednoj rupi.

Me─Ĺutim, fragment lubanje koji su Rusi prona┼íli izvan bunkera 1946. godine nije mogao pripadati Hitleru po┼íto je DNK iz lubanje bez pogovora ┼żenska. Tako je ponovno otvorena misterija, a teoreti─Źari zavjere mogu s pravom misliti da su sve vrijeme bili u pravu kada su govorili da Hitler nije umro u bunkeru.

hitler-lobanjaSudbina Hitlerovog le┼ía je desetlje─çima nakon rata ostala misterija. Nijedna slika niti film nisu objavljeni u javnosti. Kada je sovjetska vojska preuzela kontrolu nad Berlinom u svibnju 1945. godine, ruski forenzi─Źki stru─Źnjaci su iskopali ono za ┼íto su vjerovali da je Hitlerovo tijelo izvan bunkera i proveli obdukciju iza zatvorenih vrata.


Dio lubanje je falio, a navedeno je da je najvjerojatnije odletio kada je Hitler izvr┼íio samoubojstvo. Ipak, lubanja sa zubima je ostala ─Źitava, te su Rusi na temelju podataka Hitlerovog zubara utvrdili da je stvarno rije─Ź o Hitlerovoj lubanji. Autopsijom je tako─Ĺer utvr─Ĺeno da je Hitler, kao ┼íto se pri─Źalo, imao samo jedan testis.

Ipak, Staljin je i dalje bio sumnji─Źav. On je 1946. godine proveo tajnu misiju u Berlinu, pri ─Źemu je njegov tim prona┼íao fragment lubanje s rupom od metka.

Hitlerov le┼í je sahranjen u centru Smer┼ía u Magdeburgu u Isto─Źnoj Njema─Źkoj, gdje je i ostao dugo nakon Staljinove smrti 1953. godine. KGB je iskopao le┼í 1970, kremirao ga i bacio pepeo u rijeku. Zadr┼żani su samo vilica, fragment lubanje s rupom i dijelovi sofe na kojoj je Hitler izvr┼íio samoubojstvo.

Bunker je uni┼íten 1947. godine, a zatim zabetoniran. Fragment lubanje je izlo┼żen 2000. godine na izlo┼żbi ruske dr┼żavne arhive u Moskvi. ┼áef arhive, Sergej Mironjenko, rekao je da nema sumnje da je fragment pravi. “Nije to bilo koja kost koja je prona─Ĺena na ulici, ve─ç kost koja je prona─Ĺena u rupi u kojoj je zakopano Hitlerovo tijelo”, rekao je on.

Me─Ĺutim, novo otkri─çe je uzdrmalo Mironjenkovu samouvjerenost. Da li je mogu─çe da je fragment lubanje ipak pripadao Evi Braun koja je imala 33 godine u trenutku smrti? “Znamo da lubanja odgovara ┼żeni izme─Ĺu 20 i 40 godina”, rekao je Belantoni.

“Ipak, ne postoji izvje┼í─çe prema kojem se Eva Braun upucala niti ikakav podatak da ju je netko ubio. Mnogo ljudi je stradalo oko bunkera i to bi mogao biti fragment bilo ─Źije lubanje”.

Prošlo je 70 godina, a svijet još uvijek ne zna što se zapravo dogodilo u Hitlerovom bunkeru 30. travnja 1945. godine.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,