Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Želite izluditi šefa i kolege? CIA za to ima savršenih 9 savjeta

Želite izluditi šefa i kolege? CIA za to ima savršenih 9 savjeta

ludi-biznismenCIA je savjete izradila za svoje špijune na terenu koji imaju zadatak uništiti kompanije u koje su infiltrirani

Ako vas dosta kolega na poslu živcira i smatrate ih nesposobnima, moglo bi biti da rade za CIA-u. Dobro, možda ne baš za CIA-u, ali prema tajnom dokumentu kojeg je CIA nedavno objavila, a koji se zove “Jednostavan vodič za sabotažu na terenu: Strateške službe” neki se ponašaju upravo onako kako američka tajna služba savjetuje, piše Independent.

Taj dokument naime sadrži savjete za njihove špijune kako da unište tvrtke u koje su infiltrirani, a oni nevjerojatno podsjećaju na ponašanje pojedinaca u raznim tvrtkama u kojima nema špijuna i koje sasvim sigurno nisu pitale CIA-u za savjet kako rasturiti firmu.

Ovo su savjeti za sabotažu i sigurno vam je sve ovo jako dobro poznato:

#1. Kad god je moguće, sve poslove upućujte komisijama na “daljnje proučavanje i razmatranje”. Pokušajte formirat što je moguće veće komisije sa ne manje od pet članova.

#2. Potežite nebitne teme što češće možete.

#3. Pravite se da ste pogrešno shvatili upute što trebate raditi. Postavite bezbroj pitanja i uključite se u duge prepiske o uputama koje “ne razumijete”. Žalite se na njih kad god možete.

#4. Cjepidlačite o preciznoj upotrebi riječi u komunikaciji i izveštajima.

#5. Budite nerazumni i zahtjevajte od vaših kolega da budu “razumni”. Izbjegavajte rasprave koje vas mogu uvaliti u nevolje ili vas osramotiti pred svima.

#6. Nemojte naručivati nove materijale za rad, sve dok vam postojeće zalihe ne budu gotovo potpuno iscrpljene. Tako će i najmanje odlaganje ispunjenja vašeg zahtjeva značiti da je rad u potpunosti onemogućen.

#7. Kako biste smanjili motivaciju zaposlenih, a time i produktivnost, budite ljubazni prema najgorim zaposlenicima i unaprijedite ih iako to ne zaslužuju. Diskriminirajte efikasne i dobre djelatnike i žalite se na njihov rad.

#8. Popunjavajte formulare nečitko, tako da se posao mora ponovno obavljati; pravite greške ili preskačite obavezna polja.

#9. Širite uznemirujuće glasine i tračeve tako da zvuče kao “insajderska” dojava.

I bez ovih savjeta vaš će šef biti izluđen, i za vas misliti da ste nesposobni idiot koji kada on ne gleda, spava i zabušava na radnom mjestu!
 
(express.hr/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,