Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼Żelite izluditi ┼íefa i kolege? CIA za to ima savr┼íenih 9 savjeta

┼Żelite izluditi ┼íefa i kolege? CIA za to ima savr┼íenih 9 savjeta

ludi-biznismenCIA je savjete izradila za svoje špijune na terenu koji imaju zadatak uništiti kompanije u koje su infiltrirani

Ako vas dosta kolega na poslu ┼żivcira i smatrate ih nesposobnima, moglo bi biti da rade za CIA-u. Dobro, mo┼żda ne ba┼í za CIA-u, ali prema tajnom dokumentu kojeg je CIA nedavno objavila, a koji se zove “Jednostavan vodi─Ź za sabota┼żu na terenu: Strate┼íke slu┼żbe” neki se pona┼íaju upravo onako kako ameri─Źka tajna slu┼żba savjetuje, pi┼íe Independent.

Taj dokument naime sadr┼żi savjete za njihove ┼ípijune kako da uni┼íte tvrtke u koje su infiltrirani, a oni nevjerojatno podsje─çaju na pona┼íanje pojedinaca u raznim tvrtkama u kojima nema ┼ípijuna i koje sasvim sigurno nisu pitale CIA-u za savjet kako rasturiti firmu.

Ovo su savjeti za sabota┼żu i sigurno vam je sve ovo jako dobro poznato:

#1. Kad god je mogu─çe, sve poslove upu─çujte komisijama na ÔÇťdaljnje prou─Źavanje i razmatranjeÔÇŁ. Poku┼íajte formirat ┼íto je mogu─çe ve─çe komisije sa ne manje od pet ─Źlanova.

#2. Pote┼żite nebitne teme ┼íto ─Źe┼í─çe mo┼żete.

#3. Pravite se da ste pogre┼íno shvatili upute ┼íto trebate raditi. Postavite bezbroj pitanja i uklju─Źite se u duge prepiske o uputama koje “ne razumijete”. ┼Żalite se na njih kad god mo┼żete.


#4. Cjepidla─Źite o preciznoj upotrebi rije─Źi u komunikaciji i izve┼ítajima.

#5. Budite nerazumni i zahtjevajte od va┼íih kolega da budu “razumni”. Izbjegavajte rasprave koje vas mogu uvaliti u nevolje ili vas osramotiti pred svima.

#6. Nemojte naru─Źivati nove materijale za rad, sve dok vam postoje─çe zalihe ne budu gotovo potpuno iscrpljene. Tako ─çe i najmanje odlaganje ispunjenja va┼íeg zahtjeva zna─Źiti da je rad u potpunosti onemogu─çen.

#7. Kako biste smanjili motivaciju zaposlenih, a time i produktivnost, budite ljubazni prema najgorim zaposlenicima i unaprijedite ih iako to ne zaslu┼żuju. Diskriminirajte efikasne i dobre djelatnike i ┼żalite se na njihov rad.

#8. Popunjavajte formulare ne─Źitko, tako da se posao mora ponovno obavljati; pravite gre┼íke ili preska─Źite obavezna polja.

#9. ┼áirite uznemiruju─çe glasine i tra─Źeve tako da zvu─Źe kao “insajderska” dojava.

I bez ovih savjeta va┼í ─çe ┼íef biti izlu─Ĺen, i za vas misliti da ste nesposobni idiot koji kada on ne gleda, spava i zabu┼íava na radnom mjestu!
 
(express.hr/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,