Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, KLIMA » PUTIN POKVARIO PLANOVE ROCKEFELLERA! Klimatske promjene su prijevara

PUTIN POKVARIO PLANOVE ROCKEFELLERA! Klimatske promjene su prijevara

klimatske-promjene-putinRuski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da se globalno zagrijavanje koristi kao ekonomsko oružje protiv njegove države

On je opisao klimatske promjene kao “prijevaru” i globalno strateško oružje koja sprečava Rusiju da iskoristi svoje brojne resurse nafte i prirodnog plina.

Greenpeace tvrdi da 85% emisije CO2 u Rusiji potiče od energetske industrije te države.

Prema riječima političkog analitičara Stanislava Belkovskog, Putin vjeruje da “globalno zagrijavanje ne postoji”.

“Otkrili smo da su klimatske promjene cikličke i da je uloga čovjeka u tome vrlo ograničena”, rekao je još početkom 21. stoljeća Andrej Ilarionov, Putinov viši ekonomski savjetnik.

“Postalo je jasno da su klimatske promjene složen sustav i da su dokazi o potrebi borbe protiv globalnog zagrijavanja prilično neutemeljeni”.

Najviši Putinov savjetnik za globalno zagrijavanje je u rujnu odbacio kritiku upućenu Rusiji od strane klimatske istraživačke skupine Climate Action Tracker, koja je povezana sa UN i Svjetskom zakladom za prirodu (WWF), nevladinom organizacijom koja se financira iz Rockefeller fonda. Ta skupina je rekla da Rusija više zagađuje zrak emisijom ugljičnog dioksida nego Kina, SAD i Europska unija.

Greenpeace i WWF su se požalili da se Rusija ne konzultira s njima na temu klimatske politike.

“Oni mogu reći što god hoće, ali naše obveze se svode na 70 mogućih scenarija o tome kako će se klimatski sustav razvijati”, rekao je Aleksandar Bedricki.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(ebrcko.net/uredio:nsp)

Filed under: Featured, KLIMA · Tags: , , , , , , ,