Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PUSTE GA IZ LABORATORIJA PA NAKON TOGA PRODAJU CJEPIVO: Farmaceuti riješili vratiti “gigantski” virus u život (VIDEO)

PUSTE GA IZ LABORATORIJA PA NAKON TOGA PRODAJU CJEPIVO: Farmaceuti riješili vratiti “gigantski” virus u život (VIDEO)

laboraotrij-virusOvo zvuči kao esencija svakog SF horor filma – znanstvenici su otkrili super star “gigantski” virus zaleđen u sibirskom ledu i odlučili su ga vratiti u život

Prema Phys.org, virus – Mollivirus sibericum – star je 30.000 godina, što ga čini četvrtim virusom iz prapovijesti, pronađen u posljednjih desetak godina.

Da li je reanimacija zaleđenog zombi virusa loša ideja?

Sve što znamo o filmovima i knjigama Stephen Kinga upućuje da jest, ali se znanstvenici kunu da će ispitati situaciju i provjeriti je li virus štetan po ljude i životinje prije nego što ga vrate u život.

Jean-Michel Klaver, glavni istraživač na ovom projektu, istaknuo je za Phys.org da znanstvenici neće biti jedini koji “bude” viruse zaleđene u ledu, u dobu klimatskih promjena i industralizacije.

“Ako ne budemo pažljivi i ne ispitamo adekvatno te regije, riskiramo da jednog dana probudimo viruse poput virusa ospica, za koje smo pomislili da su potpuno eliminirani”.

To je naravno zabrinjavajuće, pošto je većina tih prapovijesnih virusa mnogo veće i kompleksnija od ovih današnjih zaraza, ali bar znamo što znanstvenici rade: prošle godine su znanstvenici vratili u život najveći prapovijesni virus i još se nitko nije pretvorio u izvanzemaljca.

Tako da je sve cool.
 

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,