Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » POČELO JE? Ogromne pukotine se pojavile u blizini vulkana Yellowstone

POČELO JE? Ogromne pukotine se pojavile u blizini vulkana Yellowstone

yellowstone-pukotinaLovci koji su se našli blizini supervulkana u Yellowstoneu naišli su na ogromnu pukotinu u zemlji dugačku 640 metara i široku 45 metara

Velika pukotina u zemlji koja se otvarila u podnožju planine Bighorn u američkoj saveznoj državi Wyoming zabrinula je cijeli svijet. Pukotina se nalazi na 16 kilometara južno od gradića Ten Sleeps, dugačka je 685 metara, a široka oko 45 metara.

Iako na prvi pogled prizor izgleda alarmantno, stručnjaci tvrde da ne trebamo brinuti te da je riječ o posve normalnoj geološkoj pojavi.

Pukotinu je pronašao lovac Randy Becker koji ju je snimio te fotografiju objavio na svom Facebook profilu. Njegov post je ubrzo postao viralan te su krenule rasprave o mogućoj apokalipsi.

“Dok smo lovili prošlog vikenda na planini Bighorn, naišli smo na nešto što dokazuje koliko je zemlja u stvari nestabilna”, napisao je Becker na Facebooku.

Kakva snaga može tako nešto da izazovati? Online komentari obuhvaćaju fracking, geološka pomicanja poput potresa, pa čak i urušavanje podzemnih pećina. Naravno, na spekulacije je utjecala i činjenica da se pukotina nalazi blizu supervulkana Yellowstonska.

Since so many people have commented and asked questions, we wanted to post an update with a little more information. An…

Posted by SNS Outfitter & Guides on Monday, October 26, 2015

Stručnjaci tvrde da se pukotina ne može povezati s vulkanom Yellowstone koji se nalazi oko 240 kilometara zapadno. Oni cijeli prizor objašnjavaju time da je obližnji potok podmazao stijene te su se one s vremenom počele pomicati.

Prema jednoj teoriji iz Geološkog zavoda, pukotinu je uzrokovalo odlamanje kamena, nešto slično situaciji kada dođe do lomljenja ledenih bregova. Potrebno je da se izvrši detaljnija analiza i trenutno su u tijeku pregovori o odobravanju pristupa toj lokaciji. Stručnjaci upozoravaju ljude da se ne približavaju pukotini pošto je potencijalno nestabilna.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr,avaz.ba,youtube/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,