Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » PO─îELO JE? Ogromne pukotine se pojavile u blizini vulkana Yellowstone

PO─îELO JE? Ogromne pukotine se pojavile u blizini vulkana Yellowstone

yellowstone-pukotinaLovci koji su se na┼íli blizini supervulkana u Yellowstoneu nai┼íli su na ogromnu pukotinu u zemlji duga─Źku 640 metara i ┼íiroku 45 metara

Velika pukotina u zemlji koja se otvarila u podno┼żju planine Bighorn u ameri─Źkoj saveznoj dr┼żavi Wyoming zabrinula je cijeli svijet. Pukotina se nalazi na 16 kilometara ju┼żno od gradi─ça Ten Sleeps, duga─Źka je 685 metara, a ┼íiroka oko 45 metara.

Iako na prvi pogled prizor izgleda alarmantno, stru─Źnjaci tvrde da ne trebamo brinuti te da je rije─Ź o posve normalnoj geolo┼íkoj pojavi.

Pukotinu je pronašao lovac Randy Becker koji ju je snimio te fotografiju objavio na svom Facebook profilu. Njegov post je ubrzo postao viralan te su krenule rasprave o mogućoj apokalipsi.

“Dok smo lovili pro┼ílog vikenda na planini Bighorn, nai┼íli smo na ne┼íto ┼íto dokazuje koliko je zemlja u stvari nestabilna”, napisao je Becker na Facebooku.

Kakva snaga mo┼że tako ne┼íto da izazovati? Online komentari obuhva─çaju fracking, geolo┼íka pomicanja poput potresa, pa ─Źak i uru┼íavanje podzemnih pe─çina. Naravno, na spekulacije je utjecala i ─Źinjenica da se pukotina nalazi blizu supervulkana Yellowstonska.


Since so many people have commented and asked questions, we wanted to post an update with a little more information. An…

Posted by SNS Outfitter & Guides on Monday, October 26, 2015

Stru─Źnjaci tvrde da se pukotina ne mo┼że povezati s vulkanom Yellowstone koji se nalazi oko 240 kilometara zapadno. Oni cijeli prizor obja┼ínjavaju time da je obli┼żnji potok podmazao stijene te su se one s vremenom po─Źele pomicati.

Prema jednoj teoriji iz Geolo┼íkog zavoda, pukotinu je uzrokovalo odlamanje kamena, ne┼íto sli─Źno situaciji kada do─Ĺe do lomljenja ledenih bregova. Potrebno je da se izvr┼íi detaljnija analiza i trenutno su u tijeku pregovori o odobravanju pristupa toj lokaciji. Stru─Źnjaci upozoravaju ljude da se ne pribli┼żavaju pukotini po┼íto je potencijalno nestabilna.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr,avaz.ba,youtube/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,