Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Evo kako prepoznati koje meso je kancerogeno!

Evo kako prepoznati koje meso je kancerogeno!

meso-kancerogenoDa li nas meso, kobasice, slanina, hrenovke, pa┼ítete … hrane ili od nas prave onkolo┼íke pacijente?

Otkako je Svjetska zdravstvena organizacija objavila da ta hrana mo┼że izazvati rak, uznemirenost se nastanila u svaku ku─çu!

Mi priska─Źemo u pomo─ç i donosimo vam kratki vodi─Ź za izbjegavanje opasnosti koje se kriju u omiljenoj nam hrani. Istra┼żili smo u kojim slu─Źajevima slaninice, kobasice, hrenovke, pa┼ítete i ┼ínicle nikako ne bi trebalo spustiti u ko┼íaricu!

Da biste i vi znali ┼íto kupiti, ponesite za po─Źetak pove─çalo u trgovinu (┼íala je, ali samo djelomi─Źno, jer su slova na deklaracijama stvarno presitna).

Od najve─çeg zna─Źaja je da ─Źitamo deklaracije. Prvi razlog da ne kupite kobasice, hrenovke i salame je ako na deklaraciji pi┼íe oznaka MSM. To zna─Źi da je meso strojno odvajano, samljeveno sa kostima, u kojima su deponirani svi antibiotici, hormoni, te┼íki metali i ostali otrovi koje je ┼żivotinja tijekom ┼żivota pojela.

Isto vrijedi kada na deklaraciji prona─Ĺete emulgatore nitrite koji su obilje┼żeni sa E249, E250, E251 i E252.

┼átetni su zato ┼íto s aminokiselinama iz mesa stvaraju kancerogeni spoj nitrozamin. Odmah vratite na policu kobasice, hrenovke, salamu i pa┼ítetu ako ste na deklaraciji uo─Źili polifosfate koji se obilje┼żavaju E451, E452 i E453 jer su genotoksi─Źni ili narodski re─Źeno, o┼íte─çuju nam gene.


Posebno vodite ra─Źuna da ne jedete nijedan proizvod koji sadr┼żi E407, koja ozna─Źava spoj karagenan. On se lijepi za zidove crijeva, stvara ranice koje se poslije mogu pretvoriti u rak debelog crijeva.

Ako ste pro─Źitali da neki od proizvoda sadr┼żi pobolj┼íiva─Ź okusa – glutaminat, to je dokaz da u njemu nema mesa.

Sve ┼íto smo naveli odnosi se na trajne i polutrajne suhomesnate proizvode. Kada je meso u pitanju, ako kupujete, primjerice, svinjske ┼ínicle, obratite pa┼żnju da li je meso pro┼íarano ┼żilicama masti ili ne. Ako je, te ┼żivotinje i nisu tako lo┼íe hranjene. Ukoliko nema ni grama bijele masno─çe, a vodica curi iz njega, dokaz je da su svinje, uz hranu, dobivale hormon rasta i antibiotike. Spremanje mesa trebalo bi biti tako da ne zagori.

U toj zagorjeloj masi pojavljuje se spoj dioksin, koji je kancerogen. Najbolje je kuhati ga, pe─çi zavijenog u foliju u pe─çnici ili teflonu, u ulju, a mo┼że i na elektri─Źnom ro┼ítilju. Ako netko voli ba┼í miris dima, mo┼że pe─Źi meso i na ro┼ítilju na ugljen.

Pritom vodite ra─Źuna da se meso stavlja na re┼íetku kada ugljen prestane dimiti i kada se stvori jak ┼żar – i za kraj zaklju─Źujemo da djeci svakako ne bi trebalo davati prera─Ĺevine, naro─Źito ne pa┼ítete i hrenovke.

Na kraju, pa┼ítetu uz malo truda mo┼żete napraviti i sami!
 
(alo.rs/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,