Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » POČEO PSIHOLOŠKI RAT ZBOG OPSADE NATO BAZAMA: Poljska u panici! Misteriozni telefonski pozivi iz Rusije

POČEO PSIHOLOŠKI RAT ZBOG OPSADE NATO BAZAMA: Poljska u panici! Misteriozni telefonski pozivi iz Rusije

poljska-vojskaPoljske službe sigurnosti otpočele su istragu nakon što su zaposleni u vojsci, koji koriste jednu od lokalnih telefonskih mreža, počeli dobivati ​​misteriozne pozive iz Rusije

“Netko iz Rusije je navodno nazvao 10.000 vojnika i zaposlenih u vojsci Poljske”, priopćilo je Ministarstvo obrane te zemlje.

Pozivi su povezani s ruskim telefonskim operaterom, a pretplatnici bi platili veliki račun ukoliko bi uzvratili poziv.

Iako je incident komercijalna prijevara, Poljske kontraobavještajne službe istražuju slučaj kao pitanje nacionalne sigurnosti.

“Ovu vrsta poziva dobio je i određeni broj pretplatnika koji nisu povezani s vojskom. Svi ‘ugroženi’ telefoni pripadaju ‘Plus’ mreži, koja pripada ‘Polkomtel’”, navodi se u izvješću.

Istražitelji su sada u potrazi za izvorom iz kojega su procurili telefonski brojevi, što je dovelo do poziva.

Slučaj je u poljskom medijima nazvan “napadom na vojne baze”. Kako se navodi u izvješću, uzvraćanje poziva na dotični broj može dovesti do visokih računa za upotrebu telefona.

Poljska ima veliki broj telefonskih operatera, od kojih je navodno samo jedan pogođen očito lažnim pozivima koji se smatraju prijetnjom za nacionalnu sigurnost.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,