Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VJEROVALI ILI NE: NASA napokon prona┼íla Boga! (VIDEO)

VJEROVALI ILI NE: NASA napokon pronašla Boga! (VIDEO)

bozja-ruka-svemir-nasaNASA-ini “specijalni” teleskopi su u galaksiji udaljenoj 17.000 svjetlosnih godina napokon prona┼íli Stvoritelja svemira

Kozmi─Źka magla u obliku ruke formirala se nakon ┼íto je zvijezda eksplodirala u supernovi. Neki vjernici ve─ç su ovu fotografiju shvatili kao pravi dokaz za postojanje Boga.

NASA-in teleskop NuSTAR (Nuklearna spektroskopska teleskopska antena) snimao je podru─Źje neba oko pulsara PSR B1509-58 i snimio nevjerojatan prizor – “Bo┼żju ruku”. Zapravo se radilo o prikazu otvorene ┼íake.

Vjeruje se kako su ─Źestice koje stvaraju ovu svemirsku maglu u obliku ruke ostaci supernove. Magla koja je ostala iza zvijezde u ┼íirini se prote┼że na ─Źak 175 svjetlosnih godina, a od Zemlje je udaljena samo 17.000 svjetlosnih godina.

Novi snimak pokazuje pulsar s maglom koji su ostali nakon eksplozije zvijezde. Pulsar PSR B1509-58 okre─çe se sedam puta u sekundi i raznosi vjetar ─Źestica u materijal koji je ostao nakon eksplozije zvijezde.

Kako su te ─Źestice u kontaktu s okolnim magnetskim poljima stvaraju sjaj x-zraka u obliku ruke – objasnila je Fiona Harrison s Kalifornijskog instituta za tehnologiju.

Hongjun An sa Sveu─Źili┼íta McGill u Montrealu ka┼że kako nisu sigurni je li oblik ruke samo opti─Źka iluzija.

S NuSTAR-om ruka izgleda vi┼íe kao ┼íaka ┼íto nam daje neke tragove – rekla je, ona a prenosi britanski Express. Crvena masa pored “prstiju” zaseban je objekt nazvan RCW 89.

Neke vjerske internet stranice ovu su sliku ve─ç shvatile kao dokaz postojanja Boga.

Ova slika pokazuje da je Bog sveprisutan u svemiru. Mo┼żda nam na ovaj na─Źin ┼żeli pokazati da je uvijek tu – pi┼íe na jednom vjerskom blogu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(blic.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,