Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VJEROVALI ILI NE: NASA napokon pronašla Boga! (VIDEO)

VJEROVALI ILI NE: NASA napokon pronašla Boga! (VIDEO)

bozja-ruka-svemir-nasaNASA-ini “specijalni” teleskopi su u galaksiji udaljenoj 17.000 svjetlosnih godina napokon pronašli Stvoritelja svemira

Kozmička magla u obliku ruke formirala se nakon što je zvijezda eksplodirala u supernovi. Neki vjernici već su ovu fotografiju shvatili kao pravi dokaz za postojanje Boga.

NASA-in teleskop NuSTAR (Nuklearna spektroskopska teleskopska antena) snimao je područje neba oko pulsara PSR B1509-58 i snimio nevjerojatan prizor – “Božju ruku”. Zapravo se radilo o prikazu otvorene šake.

Vjeruje se kako su čestice koje stvaraju ovu svemirsku maglu u obliku ruke ostaci supernove. Magla koja je ostala iza zvijezde u širini se proteže na čak 175 svjetlosnih godina, a od Zemlje je udaljena samo 17.000 svjetlosnih godina.

Novi snimak pokazuje pulsar s maglom koji su ostali nakon eksplozije zvijezde. Pulsar PSR B1509-58 okreće se sedam puta u sekundi i raznosi vjetar čestica u materijal koji je ostao nakon eksplozije zvijezde.

Kako su te čestice u kontaktu s okolnim magnetskim poljima stvaraju sjaj x-zraka u obliku ruke – objasnila je Fiona Harrison s Kalifornijskog instituta za tehnologiju.

Hongjun An sa Sveučilišta McGill u Montrealu kaže kako nisu sigurni je li oblik ruke samo optička iluzija.

S NuSTAR-om ruka izgleda više kao šaka što nam daje neke tragove – rekla je, ona a prenosi britanski Express. Crvena masa pored “prstiju” zaseban je objekt nazvan RCW 89.

Neke vjerske internet stranice ovu su sliku već shvatile kao dokaz postojanja Boga.

Ova slika pokazuje da je Bog sveprisutan u svemiru. Možda nam na ovaj način želi pokazati da je uvijek tu – piše na jednom vjerskom blogu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(blic.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,