Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Amerikanci se boje da će im Rusi uništiti kabele ispod Atlantskog oceana

Amerikanci se boje da će im Rusi uništiti kabele ispod Atlantskog oceana

internet-kabel-podmornicaZaharova ironično nazvala problemom kakve u jesen imaju sobe sa psihičkim problemima

Portparol RF Marija Zaharova ironično je prokomentirala članak u New York Timesu o zabrinutosti američkih vlasti zbog povećane aktivnosti ruskih podmornica pored američkih oceanskih instalacija.

“Najbolji odgovor na pitanje” što vas najviše brine u ovo doba godine “dat je u članku New York Times – napisala je Zaharova na svojoj Facebook stranici. “Jednom riječju, jesen” – ironično je napisala ona, aludirajući na sezonsko pogoršanje svojstveno psihički nestabilnim osobama.

Utjecajni američki list je objavio da se ruske podmornice, po mišljenju američkih obavještajaca, ponašaju agresivno blizu važnih podvodnih kabela koji osiguravaju internet praktično u cijelom svijetu.

S tim u vezi, američka vlast je izrazila zabrinutost da prisustvo ruskih podmornica i istraživačkih brodova u regijama gdje prolaze podvodni kabeli za vezu ukazuju na planove Rusije da liši SAD interneta u slučaju sukoba, naveo je list.

Predsjednik odbora državne Dume RF za obranu, bivši zapovjednik crnomorske flote RF admiral Vladimir Komojedov, komentirajući članak New York Times, istakno je da “Sjedinjne Države počinju podsjećati na Švedsku, kojoj se sve vrijeme čini da su naše podmornice stalno prisutne u njihovim teritorijalnim vodama”.

“U strahu su velike oči. Iako instalacije zaista postoje, nikakvu štetu im sigurno nećemo pričiniti – ni tehnički, ni materijalno” – kazao je sagovornik agencija RIA Novosti.

On je dodao da su ruske podmornice po službenoj dužnosti obvezne se nalaziti u Atlantskom oceanu i pratiti američke strateške podmornice, pošto se dvije trećine američkog nuklearnog oružja nalaze upravo u podmornicama.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,