Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » MEDICINSKA OTMICA NEUSPJELA: Amiš djevojka koja je pobjegla iz Sjedinjenih Državama kako bi izbjegla prisilnu kemoterapiju je danas zdrava i bez raka

MEDICINSKA OTMICA NEUSPJELA: Amiš djevojka koja je pobjegla iz Sjedinjenih Državama kako bi izbjegla prisilnu kemoterapiju je danas zdrava i bez raka

amiš-komoterapijaNeki bi mogli to nazvati “čudom”, ali holistički iscjelitelji alternativne medicine zapravo nisu bili iznenađeni kada su saznali da je 12-godišnja amiš djevojka sada bez raka

… nakon što su liječnici svjedočiili na sudu prije samo šest mjeseci da će ona biti mrtvva, ako njezinoj obitelji bude dopušteno da joj odbiju kemoterapiju.

Kao što je izvijestla Medina Gazette, Maurice Thompson, voditelj slobodne neprofitne skupine “1852 Centar za ustavno pravo”, rekao je da mlada Sara Hershberger sada uopće ne pokazuje znakove karcinoma i čini se da je zdrava.

On je dodao da njezina obitelj i dalje ide sa manje invazivnom alternativnom medicinom. “Nakon što ga dobijete, nikada niste 100 posto sigurni da ćete izaći iz njega, ali ste u jedno sigurni, a to je da ćete dobiti kemoterapiju”, rekao je rekao je.

“Znam kako ona izgleda zapravo nije pokazatelj je li ona ima rak, ali ona izgleda vrlo zdravo.” A ipak, kao što su analize navele, niti jedan trag raka nije pronađen u testovima.

Sud utvrđuje da roditelji nemaju prava – opet!

Kad je Sarah dijagnosticiran rak u 2013. godini, njezini roditelji, Andy i Anna Hershberger, u početku su pristali na tretmane kemoterapije. Međutim, oni su odlučili prekinuti takve tretmane kada se Sarino stanje pogoršavalo, bojeći se da i sami tretmani možda mogu na kraju dovesti do smrti.

Kao što je tipično u današnjoj post-ustavnoj Americi, dužnosnici Akron Dječje bolnice odgovorili su pravnim pokušajem da odbace Sarine roditelje na pravo da biraju liječenje vlastite kćeri.

Bolnica je tražila sudsku dozvolu za dobivanje “ograničenog” skrbništvo nad njom, time dajući  bolnici vlast nad medicinskim odlukama koje se odnose na nju.

Liječnici su svjedočili da ona ne bi preživjela šest mjeseci bez kemoterapije. U početku, sudac John L. Lohn je presudio da su Sarini roditelji bili dovoljno kompetentni da bi donosili medicinske odluke u ime svoje kćeri.

Na kraju, međutim, viši sud je naredio da joj se odredi staratelj. Obitelj je odgovorila bijegom iz zemlje, i umjesto toga potražila alternativni medicinski tretman u Meksiku i Kanadi.

Mjesecima nakon toga, bolnica se odlučila odreći skrbništva, i vidjela da nema smisla u dodatnom progonu.

“Nakon Sarina slučaju, Thompson, jer je pozvao zastupnike države Ohio da donesu reformu pravila koja daju sucima ovlasti da nadvladaju roditeljske zdravstvene odluke koje uključuju djecu.

Niske stope preživljavanja kod kemoterapije

“Sada je vrijeme za zakonodavce države Ohio da zaštite obitelji od neuračunljivih sudaca”.

“U svjetlu Sarina slučaju, pojam je došao i prepoznat je kao “medicinska otmica”.

“Dok je dječja bolnica odbila je komentirati priču, glasnogovornik ipak ispričao novinama Gazette da dječja bolnica ustrojila komisiju za interakciju sa zajednicom Amiša, kako bi se “olakšala bolja komunikacija u svezi zdravstvene zaštite u svjetlu Sarina slučaja” .

Ukupna stopa preživljavanja od kemoterapije – je vrlo niska. Prema studiji iz 2004., 60 posto pacijenata oboljelih od raka u Australiji su preživjeli, no kemoterapija ima malo ili nikakve veze s tim stopama preživljavanja.

“Nikada nisam upoznao osobu koja se izliječila od raka kemoterapijom. Niti jednu!” rekao je Mike Adams, zdravstveni Ranger, vlasnik portala NaturalNews.com.

“Nikad ni čuo za takve osobe! One ne postoje! Čak i industrija raka će vam reći da je postotak njihova ‘izlječenja’ nula (jer ne vjeruju da se rak ikada može izliječiti)…”
 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,