Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » “Najbolja” vojno-obavještajna služba na svijetu saznaje kako Rusi u Siriji masovno umiru od zaraznih bolesti

“Najbolja” vojno-obavještajna služba na svijetu saznaje kako Rusi u Siriji masovno umiru od zaraznih bolesti

ukraijna-spijunOpćepoznata je činjenica da u svakom ratu prvo strada istina i to iz prostog razloga što je propaganda sastavni dio svakog oružanog sukoba

Do sada smo o ruskom vojnom angažmanu u Siriji čuli svašta. Od toga “kako su ruski krstareći projektili na svom putu od Kaspijskog mora do Sirije padali po Iranu”, pa do “obaranja ruskih zrakoplova ili od strane islamističkih militanata ili turske protuzračne obrane”.

No, to su bili uglavnom medijski nepotvrđeni napisi. Međutim, svojim današnjim priopćenjem je ukrajinsko Ministarstvo obrane nadmašilo kuće CNN, Fox News, Voice of America i Al-Jazeeru zajedno.

Naime, vojno-obavještajna služba ukrajinske vojske je danas priopćila “kako je iz Sirije u luku Sevastopolj na Krimu brodovima Crnomorske flote dopremljeno 26 tijela mrtvih ruskih vojnika 810. odvojene brigade marinaca iz Sevastopolja”.

“Zbog nemogućnosti glavnog stožera ruske vojske da osigura normalne sanitarne uvjete boravka je među osobljem ruske vojske u Siriji zabilježeno širenje zaraznih bolesti“, stoji na službenoj stranici vojno-obavještajne službe ukrajinskog Ministarstva obrane, Gur.mil.gov.ua.

“Jedinice oružanih snaga Sirije su uz zračnu potporu ruskog zrakoplovstva nastavile ofenzivu u pokrajinama Aleppo, Damask, Latakija, Hama i Homs, a uspostavile su kontrolu i nad nekoliko naselja u blizini Aleppa.

Tijekom dana su ruski zrakoplovi izveli 33 leta i ispalili 49 projektila i bombi na mjesta u Siriji. Rusko vojno zapovjedništvo i dalje poduzima mjere kako bi osiguralo svoje snage u Siriji”, nastavljaju svoje dnevno izvješće ukrajinski vojni obavještajci.

“Noćno izvješće: Vojni transportni zrakoplovi Il-76 su imali dva leta u (sirijsku) zrakoplovnu bazu Hmeymim, dok je brod Crnomorske flote “Kil-158″ prošao Bospor i plovi ka obalama Sirije”, svoje izvješće od 20. listopada 2015. zaključuju ukrajinski obavještajci.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,