Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Kineski globalni platni sustav UnionPay stigao na Krim umjesto MasterCard i Visa

Kineski globalni platni sustav UnionPay stigao na Krim umjesto MasterCard i Visa

union-payKineske UnionPay kartice priznaje više od 300 banaka u 150 zemalja diljem svijeta

Kineski globalni platni sustav UnionPay počeo je raditi na Krimu, ona bi trebao zamijeniti na tom poluotoku MasterCard i Visa koji su otišli, priopćila je banka BajkalBank, koja je prva pristupila izdavanju i “acquring” kartica nacionalnog kineskog platnog sustava.

Prije oko godinu dana zbog američkih ekonomskih sankcija na Krimu su prestali raditi veliki međunarodni platni sustavi Visa i MasterCard. Sa krimskog tržišta su otišli i mnogi Međunarodna operateri koji vrše transfer novca.

“Bajkal Bank je već počeo izdaje platne kartice na poluotoku, od kojih se većina izdaje u okviru projekata vezanih isplatu zarada.

Infrastruktura pružanja usluga klijentima s karticama UnionPay brzo se širi i već obuhvaća šest gradova u Krim: Simferopol, Sevastopolj, Jaltu, Jevpatoriju, Saki i Kerč “- navodi se u priopćenju.

U banci podsjećaju da UnionPay uspješno djeluje u Rusiji od 2013. godine i ne podržava međunarodne ekonomske sankcije, zbog kojih na Krimu ne mogu slobodno posluju MasterCard i Visa.

“U ovom trenutku UnionPay je prvi veliki međunarodni platni sustav koji će normalno funkcionirati u Krim” – kaže šef krimske podružnice banke Bajkal Bank Olesja Burdukovskaja.

Po njezinim riječima, karticom UPI mogu se plaćaju robe i usluge i podigne gotovina u 150 zemalja svijeta, zato će ona biti korisna i klijentima koji putuju u inozemstvo. Sa UnionPay surađuje više od 300 banaka u cijelom svijetu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(fakti.org,youtube/uredio:nsp)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,