Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TEORIJA ZAVJERE RAZOTKRIVENA: Tajni dokumenti pokazali da su SAD testirale biokemijsko oru┼żje na – Amerikancima

TEORIJA ZAVJERE RAZOTKRIVENA: Tajni dokumenti pokazali da su SAD testirale biokemijsko oru┼żje na – Amerikancima

kemijsko-oruzje-amerika-gradjaniVojska je u periodu od 1949. do 1969. godine napravila najmanje 239 testova na ameri─Źkim gra─Ĺanima

Ameri─Źka vojska je 20 godina testirala biokemijsko oru┼żje na svojim gra─Ĺanima – otkriva dokumentarac Ministarstva odbrane koji je bio tajan 63 godine.

Taj je dokumentarac napravljen 1952. godine, a tek nedavno su ameri─Źke vlasti su s njega skinule oznaku tajnosti.

U dokumentarcu se navodi da je vojska u periodu od 1949. do 1969. godine napravila najmanje 239 testova na ameri─Źkim gra─Ĺanima, simuliraju─çi napade biolo┼íko-kemijskim oru┼żjem na SAD, pi┼íe Business Insider.

Zapovjednici i vojnici su tada vjerovali kako su to bezopasni simulanti biolo┼íko-kemijskog oru┼żja, ali su pesticidi koje su koristili danas klasificirani kao patogeni.

U dokumentacu se javno vidi kako su u Ministarstvu obrane bili prili─Źno ponosni na testove, o─Źito nesvjesni mogu─çih opasnih posljedica.

Ina─Źe, te su informacije objavljene i u knjizi “Oblaci tajne: Vojno testiranje mikroba u naseljenim podru─Źjima” autora Leonarda Colea. On tvrdi kako se svi mikrobi koji su tada smatrani bezopasnima danas smatraju patogenima tj. ┼ítetnima za zdravlje.

Dokumentarac koji traje 15 minuta pogledajte u nastavku.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(express.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,