Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » Ukrajinci su oborili Boeing 777 – MH17 (video)

Ukrajinci su oborili Boeing 777 – MH17 (video)

ukrajina-mh17-boeingRezultati istraživanja o padu malezijskog zrakoplova na letu MH17 pokazali su da je on bio srušen s teritorija koja je pod kontrolom ukrajinske vojske, priopćio je ruski koncern “Almaz-Antei”

Ruski koncern “Almaz-Antei” sproveo je rekonstrukciju događaja i utvrđeno je da je zrakoplov bio srušen s teritorija koju kontrolira ukrajinska vojska.

Rezultati ruskog proizvođača proturaketnog sustava “BUK” u potpunosti opovrgavaju nalaze nizozemske komisije o tipu rakete koja je mogla srušiti “Boeing 777″. U eksperimentu koji je proveo “Almaz-Antei” korišten je avion Il-86, s obzirom da je trup tog zrakoplova vrlo sličan boingu 777.

“Ukoliko je” boing “srušen sustavom “BUK”, mogla je biti korištena samo raketa 9M38. Također, raketa je eksplodirala 20 metara od lijevog motora zrakoplova, što ujedno znači da je raketa ispaljena iz mjesta Zaroščenskoje, koje je pod kontrolom ukrajinske vojske”, rekao je na predstavljanju izvještaja direktor koncerna Jan Novikov.

Prema njegovim riječima, da je raketa doletjela iz mjesta Snježni, kao što to tvrdi nizozemska komisija, ona bi eksplodirala s desne strane aviona. Pored toga, raketa koja je korištena nije u uporabi ruske vojske još od 2011. godine, a suvremenija raketa 9M38M1 nije mogla biti uzrok nesreće jer oštećenje koje pravi nije toliko specifično, kao što je to slučaj s Boeingom.

Koncern “Almaz-Antei” spreman je nizozemskoj komisiji i Europskom sudu prava predati zaključke analize koju je provela povodom pada malezijskog aviona.
Malezijski “Boeing 777″, koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušen je na jugoistoku Ukrajine 17. srpnja prošle godine, kada je poginulo 298 ljudi.
 

 

Nizozemski izvješće o padu MH17 se podudara s ruskim

Savjet za sigurnost Nizozemske saopćio je da je malezijski Boeing MH 17 bio oboren raketom 9M38, a ova informacija odgovara verziji istrage ruskog koncerna “Almaz- Antei”

Savjet pod čijim se vodstvom tijekom 15 mjeseci vodila istraga pada malezijskog boinga smatra i da je bilo dovoljno razloga da se zatvori zračni prostor nad Ukrajinom.

“Došli smo do zaključka da je radi predostrožnosti bilo neophodno zatvoriti zračni prostor nad istočnim dijelom zemlje. Rizik za civilnu avijaciju nije bio ocijenjen kako valja”, rekao je predsjednik Vijeća sigurnosti Tjibe Justra.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,