Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » REDATELJ OLIVER STONE: Nadam se da će Vladimir Putin pobijediti u Siriji

REDATELJ OLIVER STONE: Nadam se da će Vladimir Putin pobijediti u Siriji

oliver-stone-putin“OBAMA JE SAMO POJAČAO MILITARIZAM I ULOGU AMERIKE KAO IMPERIJE KOJE SIJE KAOS”

  • Sjedinjene Države se i dalje drže linije koja je sračunata na to da se Bashar Assad proglasi za novog Hitlera. Koliko god da je Assad surov lider, on nije ništa bolji ni gori od, primjerice, Sadam Huseina koji je bio prijatelj SAD, sve dok nije pao u nemilost “
  • Mi smo destabilizirali cijelu regiju, a sada optužujemo Islamsku državu za stvoreni kaos koji se pretvorio u pravi “kalifat”. Međutim, krivnja je na nama: mi smo se pretvorili u imperiju kaosa. Obama je samo pojačao ulogu SAD kao imperije koja sije kaos
  • Slavni holivudski redatelj upravo snima film o događajima Ukrajini i naglašava: “Putin je, po mom mišljenju, u slučaju Ukrajine zaštitio geostrateške interese Rusije od politike invazije koju SAD vode u Europi jer SAD teže proširiti svoj utjecaj na istok”

Slavni holivudski redatelj Oliver Stone – koji je snimio i dokumentarne filmove o politici SAD, sudbini Edward Snowden i događajima u Ukrajini – javno je izrazio nadu da će operacije ruskih Zračno-kozmičkih snaga u Siriji biti uspješne.

U intervjuu španjolskom listu El Mundo, rekao je:

“Čini mi se da je ispravno što je Putin pristupio aktivnim djelovanjima i smatram da će on pobijediti. To će omogućiti sirijskoj armiji da se pregrupira i pruži potrebni otpor Islamskoj državi”.

U nastavku je naglasio: “Sjedinjene Države se i dalje drže linije koja je sračunata na to da se Bashar Assad proglasi za novog Hitlera. Koliko god da je Assad surov lider, on nije ništa bolji ni gori od, primjerice, Sadam Husseina koji je bio prijatelj SAD, sve dok nije pao u nemilost “.

Stone je ocijenio da su dva predsjednička mandata Barack Obame faktički nastavak politike Georgea Busha-mlađeg s ciljem destabiliziranja čak sedam država: Iraka, Sirije Libanona, Sudana, Libije, Somalije i Irana.

Veliki američki redatelj je krivnju za pojavu Islamske države svalio na SAD, istaknuvši da je ta teroristička organizacija plod rata u Iraku.

“Mi smo, podvukao je Stone, destabilizirali cijelu regiju, a sada optužujemo Islamsku državu za stvoreni kaos koji se pretvorio u pravi” kalifat “. Međutim, krivnja je na nama: mi smo se pretvorili u imperiju kaosa. Obama je samo pojačao ulogu Amerike kao imperije koja sije kaos. Ni Roosevelt ni Kennedy nikada ne bi priznali da su bombardirali sedam zemalja “.

Stone je posebno ukazao: “Osjećaj superiornosti Amerikanaca nad drugim zemljama, zajedno s osjećajem nekažnjivosti za nepoštivanje međunarodnog prava, pod Obamom su se samo pojačali. Obama je čak popularizirao korištenje dronova u vojnim kampanjama”.

Ovaj redatelj trenutno radi na filmu o događajima u Ukrajini, a opominje da se “Hladni rat nikada nije završio”:

“Poslije odlaska s vlasti Gorbačova, ni Bush-stariji, ni Bill Clinton se nsu odrekli američkog militarizma i nastavili su liniju jačanja prisutnosti SAD u Europi, širenja NATO-a i proizvodnje sve moćnijeg naoružanja”.

Po njegovom mišljenju, destabilizacija Ukrajine podsjeća na prethodne pokušaje SAD da smjenjuju režime. O poziciji Putina povodom Ukrajine, rekao je:

“Putin je, po mom mišljenju, u slučaju Ukrajine zaštitio geostrateške interese Rusije od politike invazije koju SAD vodi u Europi jer SAD teži proširiti svoj utjecaj na istok”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,