Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » REDATELJ OLIVER STONE: Nadam se da ─çe Vladimir Putin pobijediti u Siriji

REDATELJ OLIVER STONE: Nadam se da ─çe Vladimir Putin pobijediti u Siriji

oliver-stone-putin“OBAMA JE SAMO POJA─îAO MILITARIZAM I ULOGU AMERIKE KAO IMPERIJE KOJE SIJE KAOS”

  • Sjedinjene Dr┼żave se i dalje dr┼że linije koja je sra─Źunata na to da se Bashar Assad proglasi za novog Hitlera. Koliko god da je Assad surov lider, on nije ni┼íta bolji ni gori od, primjerice, Sadam Huseina koji je bio prijatelj SAD, sve dok nije pao u nemilost “
  • Mi smo destabilizirali cijelu regiju, a sada optu┼żujemo Islamsku dr┼żavu za stvoreni kaos koji se pretvorio u pravi “kalifat”. Me─Ĺutim, krivnja je na nama: mi smo se pretvorili u imperiju kaosa. Obama je samo poja─Źao ulogu SAD kao imperije koja sije kaos
  • Slavni holivudski redatelj upravo snima film o doga─Ĺajima Ukrajini i nagla┼íava: “Putin je, po mom mi┼íljenju, u slu─Źaju Ukrajine za┼ítitio geostrate┼íke interese Rusije od politike invazije koju SAD vode u Europi jer SAD te┼że pro┼íiriti svoj utjecaj na istok”

Slavni holivudski redatelj Oliver Stone – koji je snimio i dokumentarne filmove o politici SAD, sudbini Edward Snowden i doga─Ĺajima u Ukrajini – javno je izrazio nadu da ─çe operacije ruskih Zra─Źno-kozmi─Źkih snaga u Siriji biti uspje┼íne.

U intervjuu španjolskom listu El Mundo, rekao je:

“─îini mi se da je ispravno ┼íto je Putin pristupio aktivnim djelovanjima i smatram da ─çe on pobijediti. To ─çe omogu─çiti sirijskoj armiji da se pregrupira i pru┼żi potrebni otpor Islamskoj dr┼żavi”.

U nastavku je naglasio: “Sjedinjene Dr┼żave se i dalje dr┼że linije koja je sra─Źunata na to da se Bashar Assad proglasi za novog Hitlera. Koliko god da je Assad surov lider, on nije ni┼íta bolji ni gori od, primjerice, Sadam Husseina koji je bio prijatelj SAD, sve dok nije pao u nemilost “.

Stone je ocijenio da su dva predsjedni─Źka mandata Barack Obame fakti─Źki nastavak politike Georgea Busha-mla─Ĺeg s ciljem destabiliziranja ─Źak sedam dr┼żava: Iraka, Sirije Libanona, Sudana, Libije, Somalije i Irana.

Veliki ameri─Źki redatelj je krivnju za pojavu Islamske dr┼żave svalio na SAD, istaknuv┼íi da je ta teroristi─Źka organizacija plod rata u Iraku.

“Mi smo, podvukao je Stone, destabilizirali cijelu regiju, a sada optu┼żujemo Islamsku dr┼żavu za stvoreni kaos koji se pretvorio u pravi” kalifat “. Me─Ĺutim, krivnja je na nama: mi smo se pretvorili u imperiju kaosa. Obama je samo poja─Źao ulogu Amerike kao imperije koja sije kaos. Ni Roosevelt ni Kennedy nikada ne bi priznali da su bombardirali sedam zemalja “.

Stone je posebno ukazao: “Osje─çaj superiornosti Amerikanaca nad drugim zemljama, zajedno s osje─çajem neka┼żnjivosti za nepo┼ítivanje me─Ĺunarodnog prava, pod Obamom su se samo poja─Źali. Obama je ─Źak popularizirao kori┼ítenje dronova u vojnim kampanjama”.

Ovaj redatelj trenutno radi na filmu o doga─Ĺajima u Ukrajini, a opominje da se “Hladni rat nikada nije zavr┼íio”:

“Poslije odlaska s vlasti Gorba─Źova, ni Bush-stariji, ni Bill Clinton se nsu odrekli ameri─Źkog militarizma i nastavili su liniju ja─Źanja prisutnosti SAD u Europi, ┼íirenja NATO-a i proizvodnje sve mo─çnijeg naoru┼żanja”.

Po njegovom mi┼íljenju, destabilizacija Ukrajine podsje─ça na prethodne poku┼íaje SAD da smjenjuju re┼żime. O poziciji Putina povodom Ukrajine, rekao je:

“Putin je, po mom mi┼íljenju, u slu─Źaju Ukrajine za┼ítitio geostrate┼íke interese Rusije od politike invazije koju SAD vodi u Europi jer SAD te┼żi pro┼íiriti svoj utjecaj na istok”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,