Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » SrediÅ¡ta moći reklamiraju klimatske promjene: Globalno zatopljenje – dobar ‘business’!

Središta moći reklamiraju klimatske promjene: Globalno zatopljenje – dobar ‘business’!

al-gore-globalno-zagrijavanjeNovac i moć idu ruku pod ruku, pa i u priÄi o globalnom zatopljenju stalno iskaÄe isti krug imena. Jedan od najpoznatijih promotora te ideje, Al Gore, pohaÄ‘ao je SveuÄiliÅ¡te Vanderbilt sa stipendijom Rockefellerove zaklade, a njegova kći se udala u bankarsku obitelj Schiff, bliske Rothschildove suradnike koji stoje iza ratova i revolucija posredstvom poduzeća Kuhn, Loeb & Co.

Nekoliko elementarnih podataka i fizikalnih zakona stoji nasuprot piramidi propagande, središta moći, obrazovanja i drugih alata za manipuliranje i nametanje ideje o nepostojećem globalnom zatopljenju, koje vrijedi ponekad ponoviti.

Kad se hlade, oceani asporbiraju CO2 iz atmosfere, a kad se zagrijavaju, tada ga ispuÅ¡taju. Drugim rijeÄima – povećanje CO2 u atmosferi jest posljedica globalnog zatopljenja (u razdobljima kad se ono uopće dogaÄ‘a), a ne uzrok. (Jedan od glavnih pokretaÄa zagrijavanja ili hlaÄ‘enja jest dinamika Sunca).

Udio CO2 u atmosferi je tek oko 0,037- 0,039 posto. KoliÄina CO2 koju je je prouzroÄio Äovjek sagorijevanjem fosilnih goriva iznosi tek 4 posto od te koliÄine, Å¡to znaÄi da je Äovjekov utjecaj na klimatske promjene toliko malen da ga se ne može izmjeriti.

Najprisutniji stakleniÄki plin u naÅ¡oj atmosferi je vodena para, koja pak Äini oko 96,5 posto atmosfere. Dok CO2 apsorbira dva vrlo uska dijela spektra infracrvenih frekvencija, od 4,2 mikrona te 14 do 16 mikrona, vodena para apsorbira vrlo Å¡iroki pojas Å¡irom spektra. KoliÄina vodene pare u atmosferi jest 30.000 dijelova na milijun, a koliÄina CO2 samo oko 395 dijelova na milijun, dakle, u atmosferi ima gotovo sto puta viÅ¡e vodene pare, a usto ona ima jaÄu moć apsorpcije. UÄinak staklenika najvećim dijelom stvara vodena para.

Kad bi se udvostruÄila danaÅ¡nju koliÄinu CO2 u atmosferi – Å¡to fiziÄki nije moguće jer nemamo dovoljno ugljena i nafte da to uÄinimo – većina CO2 bi ionako otiÅ¡la u oceane, a povećanje temperature bio bi možda 0,1 ili 0,2 stupnja Celzijusovih, zato Å¡to smo dosegli gotovo maksimalnu razinu zasićenosti ugljiÄnog dioksida. Tu Äinjenicu politiÄko tijelo IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) potpuno ignorira.

Struje Tihog oceana i debljina leda na Arktiku

Nadalje, U Tihom oceanu postoji Å¡ezdesetogodiÅ¡nji ciklus morske struje zvan pacifiÄka dekadna oscilacija ili PDO. Trideset godina cirkulacija Tihog oceana na sjevernoj polovici kreće se u smjeru kazaljki na satu, a zatim u suprotnom smjeru. Od 1977. do 2008. godine u ArktiÄki ocean dopirala je topla voda kroz Beringov prolaz pa se led polako smanjio. U travnju 2008. PDO se ponovo okrenuo i godinu dana kasnije cijeli ArktiÄki ocean imao je led deblji za jedan metar nego Å¡to je to bilo u 2007. godini. No, kad se iz satelita promatra led, vidi se Å¡to zauzima njegova povrÅ¡ina, ali ne i njegova debljina. Recimo, 2007. su snažni vjetrovi i struje pogurali led prema Kanadi i Grenlandu pa se stvorilo viÅ¡e otvorenog mora, ali led je bio dvostruko deblji nego Å¡to je to bilo prije.

Sve navedeno vodi nas do Sunca, koje upravlja klimom. U zadnjih stotinu godina, zbog povećane aktivnosti Sunca, temperatura oceana se povisila za jedan stupanj. Zbog te je poviÅ¡ene temperature dio CO2 iz oceana otiÅ¡ao u atmosferu i povećao razinu CO2 u atmosferi od 290 (prije sto godina) na 395 dijelova na milijun. To se nije zbilo zbog djelovanja Äovjeka, nego zbog povećane temperature oceana. Sunce danas pokazuje nizak intenzitet aktivnosti, pa je situacija sliÄna onoj u drugoj polovici 17. stoljeća kada se zbilo malo ledeno doba. U sljedećih 25-30 godina bit ćemo u vrlo hladnom razdoblju, iz dva razloga: zbog smanjenje aktivnosti Sunca i promjene toka oceanska struja u Tihom oceanu, pa će se na Arktiku povećati koliÄina leda.

ViÅ¡e je razloga za agresivnu propagandu ideje da je Äovjek odgovoran za fluktuacije temperature na Zemlji, a jedna od njih (niže kategorije, jer se “globalno zatopljenje†koristi na viÅ¡e razina) jest, kao i uvijek – novac.

Al Goreove laži uz podršku David Mayer de Rothschilda

Novac i moć idu ruku pod ruku, pa ne Äudi da i u priÄi o globalnom zatopljenju stalno iskaÄe isti krug imena. Recimo, jedan od najpoznatijih promotora te ideje, Al Gore, pohaÄ‘ao je SveuÄiliÅ¡te Vanderbilt sa stipendijom Rockefellerove zaklade, a njegova kći se udala u bankarsku obitelj Schiff, bliske Rothschildove suradnike koji stoje iza ratova i revolucija posredstvom poduzeća Kuhn, Loeb & Co. Veliku podrÅ¡ku Alu Goreu u njegovoj prodaji laži o ugljikom uzrokovanom globalnom zatopljenju davao je David Mayer de Rothschild, autor popratnog vodiÄa uz koncerte “Live Earth†koje je Gore svojedobno organizirao.

Rothschildova je knjiga naslovljena “PriruÄnik za preživljavanje globalnog zatopljenja na Zemlji: 77 najvažnijih vjeÅ¡tina za zaustavljanje klimatskih promjena ili za preživljavanje tijekom njihâ€. Taj sin Sir Evelyina de Rothschilda, stupa obitelji, u radio-emisiji Alex Jonesa bio je upoznat s Äinjenicom da su se istovremeno sa zagrijavanjem Zemlje (koje je trajalo do oko 2002., a tada je poÄelo hlaÄ‘enje) zagrijavali i drugi planeti i mjeseci, ukljuÄujući i Mars (zajedniÄki je nazivnik trebalo biti Sunce, Å¡to ono, dakako, i jest) Rothschild je odgovorio da je oÄito zaÅ¡to se Mars zagrijava: bliže je Suncu negoli Zemlji. Odmah se vidjelo, sve je detaljno istražio.

Al Gore je postao zaÅ¡titno lice borbe protiv globalnog zatopljenja nakon Å¡to je njegov film “Neugodna istina†iz 2006. godine u produkciji Paramounta postao treći najuspjeÅ¡niji dokumentarac u ameriÄkoj povijesti gledanosti kino-predstava te je, predvidivo, dobio Oskara za najbolji dokumentarni film. Za to su se pobrinuli oni koji nadgledaju i posjeduju Hollywood, niÅ¡ta ne brinite za to. Goreova knjiga, takoÄ‘er nazvana “Neugodna istinaâ€, zasjela je na prvo mjesto New York Timesovog popisa uspjeÅ¡nica te je, opet predvidivo, dobio i Nobelovu nagradu za mir za svoju gomilu laži i smijeÅ¡nih pretjerivanja.

Varka s globalnim zatopljenjem svijetu nametnuta preko IPCC-a

Nagradu je Gore podijelio s UN-ovim MeÄ‘unarodnim panelom o klimatskim promjenama (IPCC), organizacijom preko koje je varka s globalnim zatopljenjem nametnuta svijetu. Indijski geolog sa SveuÄiliÅ¡ta Punjab, dr. Arun D. Ahluwalia, Älan odbora MeÄ‘unarodne godine planeta (poduprte od strane UN-a), upozorio je na manipuliranje Nobelovom nagradom za mir i IPCC-em rekavÅ¡i: “IPCC je zapravo postao zatvoreni krug, on druge ne sluÅ¡a. U njemu nema otvorenih umova … doista me Äudi da su Nobelovu nagradu za mir dali na osnovi znanstveno pogreÅ¡nih zakljuÄaka, ljudi koji nisu geolozi.â€

Koliko je uopće poznato da je joÅ¡ 2007. odluka Vlade Velike Britanije da film Ala Gorea “Neugodna istina†distribuira Å¡kolama postala predmet tužbe Älana Nove stranke Stewarta Dimmocka? Sud je utvrdio da film navodi na zabludu u devet elemenata i da Prijedlog smjernica, koji su pripremili savjetnici ministra obrazovanja, služi samo pojaÄavanju politiÄke propagande filma. Stoga, da bi se film mogao prikazivati, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je sud, najprije mora izmijeniti svoje Smjernice za uÄitelje kako bi bilo jasno sljedeće:

1) Film je politiÄki materijal i promiÄe argumente samo jedne strane;

2) Ako uÄitelji prikazuju ovaj film a da to jasno ne istaknu, moguće je da krÅ¡e Älanak 406 Zakona o obrazovanju iz 1996. i da su krivi za politiÄku indoktrinaciju;

3) Å kolskoj djeci posebno treba skrenuti pozornost na devet netoÄnosti.

NetoÄnosti su sljedeće: film tvrdi da je otapanje snijega na Kilimandžaru dokaz globalnog zatopljenja, ali vladin struÄnjak bio je prisiljen priznati da to nije toÄno; Å¡to sugerira da dokazi iz ledenjaka pokazuju da je porast CO2 uzrokovao poviÅ¡enja temperature tijekom 650.000 godina. Sud je utvrdio da film navodi na zabludu jer su u tom razdoblju porasti CO2 kasnili 800 do 2000 godina za porastima temperature; Å¡to koristi potresne slike uragana Katrina i sugerira da je tomu bilo uzrok globalno zatopljenje. Vladin struÄnjak morao je priznati da pojedinaÄne dogaÄ‘aje “nije moguće†pripisati globalnom zatopljavanju; Å¡to prikazuje presuÅ¡ivanje jezera ÄŒad i tvrdi da je to izazvano globalnim zatopljavanjem. Vladin struÄnjak morao je priznati da to nije sluÄaj; Å¡to tvrdi da je jedna studija pokazala da su se polarni medvjedi utopili zbog nestanka arktiÄkog leda.

Pokazalo se da je Gore “krivo razumio studiju†jer su se Äetiri polarna medvjeda zapravo utopila zbog posebno žestoke oluje; Å¡to prijeti da bi globalno zatopljavanje moglo zaustaviti Golfsku struju i gurnuti Europu u ledeno doba. Tužiteljev dokaz pokazuje da je to znanstveno nemoguće; Å¡to optužuje globalno zatopljenje za nestanak vrsta, ukljuÄujući bijeljenje koraljnih grebena. Vlada nije mogla naći nijedan dokaz koji bi potkrijepio tu tvrdnju; Å¡to sugerira da bi razine mora mogle porasti sedam metara, uzrokujući raseljavanje milijuna ljudi. Ustvari, dokazi pokazuju da se oÄekuje poviÅ¡enje razine mora od 40 centimetara tijekom sljedećih 100 godina i da ne postoji takva opasnost od masovnih migracija; Å¡to tvrdi da su rastuće razine mora uzrokovale evakuaciju stanovnika nekih pacifiÄkih otoka na Novi Zeland. Vlada nije u stanju to potkrijepiti dokazima, a sud je primijetio da se Äini kako je to lažna tvrdnja.

Al Gore na mitu zaradio milijune dolara

Je li Al Gore vratio Nobelovu nagradu uz ispriku? Ili? Ali tako je to – predviÄ‘anja o katastrofalnim klimatskim promjenama potjeÄu u potpunosti od namjeÅ¡tenih kompjuterskih modela.

Å to se samog Al Gorea tiÄe, nije on tu bio zabadava. Obogatio se na rasprostranjenom i izmanipuliranom vjerovanju u smijeÅ¡ni scenarij klimatskih promjena. U Londonu je 2004. osnovao kompaniju s Davidom Bloodom, bivÅ¡im Älanom Uprave Goldman-Sachsa. Njihovo poduzeće Generation Investment Management posebno je usmjereno ka iskoriÅ¡tavanju financijskih prilika, poput sustava “cap and trade†(ograniÄavanje emisija i trgovanja kvotama emisija ugljiÄnog dioksida). Takve i sliÄne stvari potiÄe mit o “globalnom zatopljenju†koji propagira Gore. Na taj je naÄin dosad zaradio desetke milijuna dolara.

Kada se zbroje sve posljedice, sustav “cap and trade”, koji tako silno voli Obama i koji je tako profitabilan za Al Gorea, koÅ¡tat će ameriÄke obitelji tisuće dolara, dok će se arhitekti tog sustava i dalje bogatiti. To se opisivalo kao najveće povećanje poreza u ameriÄkoj povijesti. Jedan od glavnih zadataka koje je Obami dala ta klika jest prodavanje magle o “klimatskim promjenamaâ€, pa se tu mogu naći razlozi za njegov bizarni govor u UN-u 2009. u kojem je tele-predsjednik sipao laž za laži o suoÄavanju s “nepovratnom katastrofomâ€. Podsjetimo se Å¡to je tada rekao taj tip: “Niti jedna nacija, velika ili mala, bogata ili siromaÅ¡na, ne može izbjeći utjecaj klimatskih promjena.

Rastuće razine mora prijete svakoj morskoj obali. Sve snažnije oluje i poplave prijete svim kontinentima. Sve Äešće suÅ¡e i slaba ljetina rezultiraju glaÄ‘u i sukobima u podruÄjima gdje glad i sukobi već postoje. Na sve manjim otocima obitelji su već prisiljene bježati iz svojih domova kao ‘klimatske’ izbjeglice. Sigurnost i stabilnost svake nacije i svih naroda – naÅ¡ napredak, zdravlje, sigurnost – u nemaloj su opasnosti. A vrijeme koje nam je preostalo da situaciju preokrenemo sve brže curi.â€

Obama ministarstva popunio Goreovim obožavateljima!

Svoja ministarstva energije i znanosti Obama je popunio Goreovim obožavateljima, ukljuÄujući i svog “dirigenta znanosti†John Holdrena koji je tijekom 1970-ih zahtijevao drastiÄne poteze, ukljuÄujući eugeniÄku kontrolu stanovniÅ¡tva, kako bi se svijet spasio od globalnog hlaÄ‘enja i novog ledenog doba. Holdren je predviÄ‘ao “ekocid†ili “uniÅ¡tenje cjelokupnog života na ovom planetu†zbog sve nižih temperatura.

“Iznenadno uruÅ¡avanje arktiÄkih ledenjaka, izazvano dodatnom težinom, moglo bi uzrokovati plimni val nezapamćenih razmjera u zabilježenoj povijestiâ€, napisali su tada on i njegov suautor. Sada pak “znanstvenik†Holdren traži ekstremne poteze vlade i cap and trade kako bismo izbjegli globalno zatopljenje i topljenje leda. Priznao je da će to dovesti do „nužnog i enormnog povećanja“ cijena elektriÄne energije. Ali, niÅ¡ta vi ne brinite, korporacije koje se bave opskrbom elektriÄnom energijom ne žele time joÅ¡ viÅ¡e zaraÄ‘ivati, samo spaÅ¡avaju naÅ¡ planet.

Porezi i trgovina pravima na emisije ugljika

Cap and trade je sustav u kojem države odreÄ‘uju granice emisija ugljika i izdaju kompanijama dozvole za njihova prava na emisije ugljika ili “krediteâ€, ali ako trebaju viÅ¡e proizvoditi tada mogu ta prava emisija ugljika otkupiti od drugih kompanija koje proizvode manje od njihova maksimuma. Samo joÅ¡ jedan od naÄina da nekolicina zaradi joÅ¡ novca i nametne državnu kontrolu ekonomskih aktivnosti. BivÅ¡i francuski predsjednik, Nicolas Sarkozy, uveo je porez na ugljik koji je povećao troÅ¡kove elektriÄne energije u Francuskoj i pritom rekao da je to “pitanje opstanka ljudske raseâ€. Zapravo je rijeÄ o opstanku i Å¡irenju plana kojeg je i on dio.

Porezi na emisije ugljika uvodit će se u jednoj zemlji za drugom, u to nema sumnje. Kompanija Rothschild-Australija pokrenula je “Carbon Ring Consortium†koji će eksploatirati tržiÅ¡te kupoprodaje emisija ugljika u Azijsko-pacifiÄkom podruÄju. Richard Martin, izvrÅ¡ni direktor Rothschild-Australije je tada rekao: “S obzirom na noviji razvoj dogaÄ‘aja u meÄ‘unarodnoj politici glede klimatskih promjena, viÅ¡e se ne postavlja pitanje hoće li, nego kada će se pojaviti svjetsko tržiÅ¡te kupoprodaje emisija ugljika. Rothschild-Australia, preko Carbon Ringa, namjerava predvoditi to tržiÅ¡te, pružajući sredstva za privatno investiranje kompanijama koje žele kompenzirati svoja dugovanja u vezi emisije stakleniÄkih plinova.â€

Joachim Schellnhuber, vodeći klimatski ekstremist i savjetnik njemaÄke vlade, rekao je da bi svatko na svijetu trebao dobiti “ugljiÄni proraÄun†te da bi, u sluÄaju da ga premaÅ¡i, trebao biti oporezovan. Kako bi se to uopće moglo izvesti bez zgodne pojedinosti – podvrgavanja svaÄijeg života nadzoru? ÄŒeÅ¡ki fiziÄar dr. LuboÅ¡ Motl tu je zamisao nazvao “zaprepašćujućom†te je rekao da mu je Schellnhuberov prijedlog pomogao da “konaÄno shvati kako je bilo moguće da oni ludi politiÄki pokreti poput nacistiÄkog ili komunistiÄkog tako lako uzmu maha u tako razumnoj zemlji poput NjemaÄkeâ€.

NeÅ¡to vrlo sliÄno Schellnhuberovim smjernicama predloženo je u Velikoj Britaniji. Kalifornijski odbor za energiju Äak planira uvesti radio-kontrolirane termostate kojima bi vlasti upravljale po volji, a stanovnici to ne bi mogli zaustaviti. Sve to nema veze sa zaÅ¡titom Planeta već s kontrolom i centralizacijom moći, Å¡to oni nameću ljudima na najperfidnije naÄine.

Simon Linnett, izvrÅ¡ni potpredsjednik Rothschild Bank, bio je vidovit kada je pozivao na osnivanje novog meÄ‘unarodnog tijela, “Svjetske agencije za zaÅ¡titu okoliÅ¡aâ€, koja bi uvela reda u trgovinu emisijama ugljika. Ona bi se pridružila Svjetskoj banci, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Svjetskoj trgovinskoj organizaciji itd., itd. – sve odreda instrumentima globalne kontrole.

Linnett je ustvrdio da su ljudski uzroci klimatskih promjena sada potvrÄ‘ena Äinjenica (notorna laž) te da “meÄ‘unarodni problem klimatskih promjena zahtijeva meÄ‘unarodno rjeÅ¡enjeâ€. Ako vlade ne ustupe odreÄ‘eni dio svog suvereniteta jednom novom svjetskom tijelu, kaže on, globalna shema trgovanja emisijama ugljika ne može se provesti niti regulirati. Eto joÅ¡ jednog pravog razloga u pozadini isplanirane halabuke o globalnom zatopljenju/klimatskim promjenama.
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,