Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Čovjak koji je uzdrmao britanske prehrambene navike otkrio recept za dugovječnost: Popis od 14 namirnica! (RECEPT)

Čovjak koji je uzdrmao britanske prehrambene navike otkrio recept za dugovječnost: Popis od 14 namirnica! (RECEPT)

jamie-oliver-hranaJamie Oliver se opasno zamjerio prehrambenim korporacijama kada je prije desetak godina “ušao” u škole i javne ustanove čije prehrambene navike su se sastojale od čipsa, pommes fritesa i čokoladnog mlijeka

On je sastavio je listu od 14 namirnica na kojoj se nalaze i namirnice koje svakodnevno koristite poput jaja, češnjaka i svježeg voća.

U okviru svoje nove TV emisije “Jamieva super hrana” poznati kuhar otputovao je u Kostariku, Japan i Grčku kako bi istražio koja prehrana je najbolja za one koji žele doživjeti stotu.

Sastavio je listu od 14 namirnica na kojoj se nalaze i namirnice koje svakodnevno koristite poput jaja, češnjaka i svježeg voća, piše Independent.

“Nije sve u goji bobicama i zelenim napicima. Važno je pametno kuhanje s jednostavnim namirnicama. U zemljama koje sam posjetio koriste se skromni sastojci za pripremanje nekih od najjednostavnijih i najukusnijih jela koje sam ikada probao”, rekao je Jamie.

Za dugovječnost važno je hraniti se zdravo, izbjegavati crveno meso, piti više vode i obilnije doručkovati.

“Kada sam krenuo na put oko svijeta kako bih pronašao ljude koji žive najduže i najproduktivniji su, otkrio sam da svi oni obilno doručkuju”, objasnio je Jamie.

Njegova lista namirnica za dugovječnost izgleda ovako:

1. Jaja
2. Kozije mlijeko (feta)
3. Riba
4. Slatki krumpir
5. Divlje zelje i bilje
6. Tofu
7. Orasi
8. Crni grah
9. Svježe voće
10. Morska trava
11. Divlja riža
12. Češnjak
13. Škampi
14. Čili
 
(kurir.rs/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , ,