Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NAJSKUPLJE STVARI NA SVIJETU: Gram antimaterije košta 100 milijardi dolara

NAJSKUPLJE STVARI NA SVIJETU: Gram antimaterije košta 100 milijardi dolara

najskuplji-materijali-svijet-zlatoZlato je skupo, ali ima i mnogo skupljih stvari od njega. A jeste li znali da je među njima i jedna posebna krema protiv bora?

Bijeli tartufi

Cijena ovih sezonskih gljiva na svjetskom tržištu je 5 dolara za gram, što znači da za pola kilograma treba izdvojiti čak 2000 dolara. Koristi se u pripremi bifteka, tjestenine, rižota, jaja.

Šafran

Cijena grama ovog prestižnog orijentalnog začina, koji se koristi za pripremu raznovrsnih jela, ali iu mnogim prirodnim lijekovima, iznosi oko 11 dolara ili 5.040 dolara za pola kile.

Iranski beluga kavijar

Poznata i pod imenom “Almas”, ova skupa riblja jaja jedu se hladna, u malim zalogajima, kao predjelo posluženo na slanim krekerima ili kruhu.
Cijena grama oko 35 dolara. Skup zalogajčić, zar ne?

Rodij

Plemeniti metal koji je svoju primjenu našao u autoindustriji ima cijenu koja se kreće oko 45 dolara po gramu.

Platina

Iako se najviše koristi za izradu nakita, platina također služi kao odličan katalizator u znanstvenim eksperimentima, a nalazi se i u nekim lijekovima protiv raka. Cijena grama je oko 48 dolara.

Zlato

Zlato se i dalje nalazi na listi najskupljih tvari na svijetu uz cijenu od 40 dolara po gramu. Osim za izradu nakita, koristi se i kao električni konduktor, a sve veća je i njegova zastupljenost u kuhinji, gdje se ekstravagantna jela ukrašavaju jestivim listićima ovog metala (medvjeđa šapa posuta zlatnim listićima je specijalitet u Kini). Pomodarstvu nema kraja …

Nosorogov rog

Nosorogov rog je u nekim (sujevernim) zemljama smatran kao čudotvorni lijek, koji liječi sve od groznice do raka. Njegova cijena je 55 dolara po gramu. I mrtvi nosorozi, ali tko još brine o tome …

“Crème de la Mer”

Čudotvorna krema protiv bora može se nabaviti po cijeni od 70 dolara po gramu. Rezultati su navodno vidljivi odmah i briše, ne godine, već desetljeća s vašeg lica. Hm, ai jednorozi su stvarni, zar ne?

Heroin

Droga koja može postići cijenu i do 110 dolara po gramu. Ovaj opijat se ubrizgava, ušmrkuje ili puši i izaziva potpuno ludilo svijesti i opaku ovisnost, au nekim slučajevima može dovesti do konvulzija i kome. Bezveze, mislimo da postoje i jeftiniji načini da se samoubijaju …


Metamfetamin

Ova droga koja doseže cijenu od 120 dolara po gramu. Pruža osjećaj euforije i vrlo je popularna među tinejdžerima. Roditelji, zavrćite slavine.

Kokain

Najčistiji kokain košta i do 600 dolara po gramu. Neki ga nazivaju žurkom u crti, a drugi putem bez povratka. A mi se pitamo, odakle onda na svijetu toliko narkomana, kada je droga ovoliko skupa?

Plutonij

Laički rečeno, ovaj element pretvara obične stvari u nuklearne. Visoke je radioaktivnosti, i koristi se u vojne svrhe ili za izgradnju nuklearnih reaktora i bombe – poput onih kojima su SAD velikodušno častile Japan. Gram ove razorne ili korisne tvari, ovisi u čijim rukama se nalazi, košta oko 4000 dolara. Nezakonito je neovlašteno trgovati plutonijumom, pa se nemojte začuditi ako završite u zatvoru, s etiketom teroriste, ako ga pokušate kupiti. A to vjerojatno i jeste, jer koji će vam vrag plutonij osim da raznesete neku susjednu državu?

Tafeit

Ovaj ljubičasti dragi kamen koji na tržištu može postići cijenu i do 20.000 dolara po gramu.

Tritij

Vodikov izotop čija je cijena 30.000 dolara za gram.

Dijamanti

Čisti i bezbojni dosežu cijenu od 65.000 dolara po gramu. Po ovoj cijeni, jasna je izreka dijamanti su zauvijek …

Painit

Smatran je rijetkim mineralom, a cijena mu je 300.000 dolara za gram. Može se koristiti pri liječenju kristalima ili činiti dio jedne lijepe zbirke. I skupe.

Kalifornij 252

Gram ovog radioaktivnog metalnog kemijskog elementa košta 27 milijuna dolara.

Antimaterija

Gram antimaterije, predmet brojnih teorija o smaku svijeta (Literatura: Anđeli i demoni, Dan Brown), je procijenjen je na 100 milijardi dolara. Procjenjuje se da će antimaterija u budućnosti moći napajati gorivom Space Shuttleove na među galaktičkim putovanjima. Živi bili, pa vidjeli …
 

 
(srbijadanas.com/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,