Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Česi masovno potpisuju peticiju za referendum o izlasku iz EU

Česi masovno potpisuju peticiju za referendum o izlasku iz EU

ceska-EUViše od 52.000 ljudi potpisalo je peticiju za organiziranje referenduma o izalska Češke Republike iz EU

Peticiju je na internet stranici www.petice24.com objavio pokret “Sloboda i izravna demokracija” prije dva dana i već su sakupljene 52 tisuće potpisa.

“Molimo Parlament Češke Republike usvojiti ustavni zakon, koji bi omogućavao građanima da na referendumu odluče o izlasku Češke iz sastava EU”, navodi se u peticiji.

“Određivanje obveznih kvota EU za raspoređivanje imigranata predstavlja principijelno narušavanje suvereniteta i neovisnosti Češke. Taj akt može biti izjednačen sa dešavanjima iz ožujka 1939. godine i kolovoza 1968. Poslije tog nasilja nad pravima naše države, uslijedit i napad na demokratska prava i slobode čeških građana”, ovim riječima se organizatori peticije obraćaju potencijalnim potpisnicima.

Na sajtu na kojem je postavljena peticija, njezini autori podvlače da je pokret “Sloboda i izravna demokracija” već tri puta u parlamentu Češke pokretao pitanje o usvajanju ustavnog zakona o referendumu za izlazak Češke Republike iz sastava EU.

“Kao odgovor je uslijedio arogantan odnos vladajuće partije i partije takozvane oporbe”, navode autori peticije.

“Za 24 sata, našu online peticiju potpisale su 42 tisuće ljudi. Tako velikog odaziva korisnika češkog interneta nije bilo ranije. A mediji? Osim nekoliko usamljenih slučajeva, ovaj prosvjed čeških građana bez presedana, mediji ignoriraju “, govori se na stranici pokreta na Facebooku.

Potpisnici su vrlo aktivni na internetu i komentiraju peticiju: “Podržavam!”, “Izlaz iz EU je jedino razumno rješenje”, “Bilo bi nerazumno ostati”, “Potpisano”, “Bojim se budućnosti koju Merkel nameće”, “Naši mediji uopće ne govore o ovoj peticiji “.

Kamil Urbanek: “Bravo! Danas je ovo jedino moguće rješenje. Držite se, mi smo s vama! “

Pavel Malik: “Ne volim posebno gospodina Okamura, ali to je izgleda jedini političar koji može nešto promijeniti. Imam vremena i prilike da potpišem peticiju, jer nas EU i naša kukavička vlada polako ali sigurno vode u pakao. Više mi nije zabavno gledati koliko ih je baš briga za nas!”

Miroslav Janek: “Želite da živite u državi koja ima svoja prava i ne potčinjava se naredbama iz inozemstva? U državi u kojoj odluke donose građani koji u njoj žive, a ne birokrati iz EU i agresori iz SAD? Ovdje imate mogućnost da ostavite traga o svom mišljenju i sebi. Ako to ne pomogne, ponovićemo. I opet ćemo ponoviti. Trudićemo se sve dok se nešto ne promijeni! “

Kriza s migrantima proizvela je duboke podjele unutar EU koja je prvo tražila jednostrani sporazum za ublažavanje krize.
 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,