Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » OVO OBAVEZNO MORATE ZNATI: Evo kako emocije mogu naškoditi vašem tijelu

OVO OBAVEZNO MORATE ZNATI: Evo kako emocije mogu naškoditi vašem tijelu

ljudsko-tijelo-emocijeEmocije su sasvim normalne za svakog čovjeka. To je ono što čini razliku između ljudi i drugih živih organizama

Osjećamo sreću, tugu, uzbuđenje, brinemo … Ipak, emocije škode našem tijelu. Ovo možda zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Da li znate kako emocije mogu naškoditi vašem tijelu?

Negativne emocije, koje uglavnom pokreće strah, mogu utjecati na mentalnu energiju. To može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući hipertenziju ili probavne smetnje, piše truth-code.com

Morate naučiti kako prepoznati i identificirati svoje misli i emocije. Također bi trebalo biti potpuno svjesni posljedica i njihovog utjecaja na vaše cjelokupno zdravlje, pa čak i na ponašanje i međuljudske odnose.

Evo kako emocije utječu na naše tijelo:

1. LJUTNJA – Ako ste često ljuti, pokušajte se oduprijeti, jer to slabi jetru. Bolest jetre može biti fatalna.

2. ŠOK- Izuzetno je teško kontrolirati svoje emocije, ali barem pokušajte ne prolazite često kroz šokove, jer oni utječu na bubrege i srce. Kardiovaskularne bolesti su fatalne.

3. STRAH – Koliko puta ste se uplašili i onda se kasnije smijali tome. Strah može biti jak loš za naše tijelo. On slabi bubrege.

4. BRIGA – Previše brige može utjecati na trbuh, i ne donosi ništa drugo osim bolova u trbuhu koji uopće nisu prijatni. Briga previše utječe na slezenu.

5. TUGA Ili BOL – Ove dvije emocije se ne mogu u potpunosti kontrolirati, ali kao i dvije gore navedene, pokušajte smanjiti njihov utjecaj na vas. Tuga ili bol utječu na pluća, dovode do umora, kratkog daha i plača, čak mogu dovesti do depresije.

6. STRES- Zaista je teško izbjeći stres u svijetu u kojem živimo. Pokušajte se ne previše nervirati. Stres previše slabi vaš mozak i srce. Kronični stres utječe na vaš cjelokupni organizam i njegove funkcije. Razmislite o ovome kada budete pod stresom.
 
(truth-code.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,