Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Recept za juhu koja je do 100 puta učinkovitija od antibiotika!

Recept za juhu koja je do 100 puta učinkovitija od antibiotika!

juha-antibiotikJuha od češnjaka napravljena sa 50-ak češnja češnjaka, crvenim lukom i majčinom dušicom može pobijediti većinu virusa gripe, prehlade pa čak i novog zimskog virusa norovirusa koji izaziva povraćanje, proljev, temperaturu, glavobolju i grčeve u želucu

Iako se medicina konstantno razvija, ljudi se sve više okreću prirodi. Antibiotici i drugi lijekovi ne ‘pale’ uvijek jer su virusi i bakterije iz dana u dan otporniji i jači.

Ono što je super kod češnjaka jeste to što na njega ne utječu mutirani, promjenjeni i novi virusi – on se uspješno bori sa svim “pridošlicama”. To se događa zbog kemikalije “alicin” koja dokazano snižava kolesterol i krvni tlak i spriječava začepljenje krvnih žila.

Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je češnjak i do 100 puta učinkovitiji od 2 najpopularnija antibiotika u borbi protiv bolesti, koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.

Kada zgnječite češanj češnjaka oslobađa se alicin koji zajedno s drugim sastojcima ubija štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivaju prehlade, gripu, upalu uha, itd. A najbolje je to da ne nanosi štetu organizmu.

Donosimo vam recept za ljekovitu juhu od češnjaka:

50-ak češnjeva češnjaka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
2 veća crvena luka, nasjeckana
1 žlica nasjeckane svježe majčine dušice
6 šalica (od 250 ml) pileće bistre juhe (kao osnova)
1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršin, majčina dušica, lovorov list (možete upotrijebiti i sušene začine)
3 šalice starog kruha narezanog u kockice
1 šalica masnijeg kiselog vrhnja

POSTUPAK

1. Zagrijte peć na 180C. Odrežite vrhove (1/3) glavice češnjaka. Tako pripremljen češnjak polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta. Ostavite da se ohlade.

2. Za to vrijeme zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Pirjajte crveni luk nekih 10-ak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni češnjak iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte nasjeckanu majčinu dušicu, pileću juhu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće kruha i ostavite sve da krčka 5 minuta dok kruh ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobivenu juhu miksajte u blenderu dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac pa stavite obično vrhnje za kuhanje. Posolite i popaprite po želji.
 
(dnevno.rs/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,