Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Novi Svjetski Poredak » Mitropolit Amfilohije: Nema nikakve “teorije zavjere”, Zapad uvodi Novi svjetski poredak s novom religijom, a predhoditi ─çe vojni napad na Rusiju!

Mitropolit Amfilohije: Nema nikakve “teorije zavjere”, Zapad uvodi Novi svjetski poredak s novom religijom, a predhoditi ─çe vojni napad na Rusiju!

amfilohije-crna-goraNije slu─Źajno ┼íto je Zapad opusto┼íio Jugoslaviju, poru─Źio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. On je u intervjuu za ruski portal kazao da je jedina sila koja ujedinjuje narode Balkana i Rusije Pravoslavna crkva, a koja smeta novom svjetskom poretku

Na┼ía crkva je sada ponovo na kri┼żu izme─Ĺu Istoka i Zapada, poru─Źio je mitropolit.

On je ocijenio da zapadna civilizacija nosi novu viziju svijeta, Novi svjetski poredak, kako dr┼żavni, tako i dru┼ítveni.

Ta zapadna civilizacija je nositelj nove vizije svijeta, novog svjetskog poretka, ne samo dr┼żavnog i socijalnog, radi se o novoj etici, novom pogledu na svijet, novom na─Źinu ┼żivota.

To je potpuno sekularizirana, Antikr┼í─çanska imperijalisti─Źka ideja. Rekao bih da iza takvog oblika antikri┼í─çanstva viri nos Sotone. Sotonizam, koji se javlja sve jasnije i jasnije, koriste─çi sva suvremena sredstva, name─çu─çi se ─Źitavom svijetu, poru─Źio je mitropolit Amfilohije.

Arhiepiskop cetinjski je naglasio:

Zato nije slu─Źajno da je poslije pada Sovjetskog Saveza ta imperijalisti─Źka ideja euro-ameri─Źkog tipa jurnula u svoj novi napad i prvo ┼íto je napravila – bombardirala je jednu pravoslavnu zemlju. Nije slu─Źajno ┼íto se sve to dogodilo na prostorima dr┼żave pravoslavnog naroda.

I to je bio samo po─Źetak imperijalisti─Źke ekspanzije novog svjetskog poretka i pripreme (u ┼íto nema nikakve sumnje i to je sasvim jasno po doga─Ĺajima u Ukrajini) za napad na Rusiju. To je kristalno jasno i ne radi se tu o nekoj teoriji svjetske zavjere, ka┼że on.

Smatra da je Jugoslavija namjerno “opusto┼íena”.

Ipak, to je bila velika zemlja sa 20 milijuna ljudi. To je bila dr┼żava kojom se nije moglo tako lako manipulirati, unato─Ź svim slabostima i nedostacima. Oni su je uni┼ítili, vode─çi se na─Źelom “divide et impera”: stvorili su male dr┼żave-satelite Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, koje nikada nisu postojale kao dr┼żave, uspjeli su podjeliti Srbiju i Crnu Goru, jedan narod, stoljetnu dr┼żavu, kazao je mitropolit.

On je kazao da su od pokrajine Kosovo uspjeli stvoriti “islamsku dr┼żavu” ‘.

I iz autonomije Kosova stvorili su “islamsku dr┼żavu“. Ambasadorica SAD na Kosovu bila je na prijemu kod srpskih patrijarha, gdje je kazala da prvi put radi kao diplomat u “islamskoj zemlji”.

Ispravili smo je i rekli da je to kr┼í─çanska zemlja jo┼í od 4. stolje─ça. Ali, oni su to postigli NATO bombardiranjem – formiranje Kosova kao samostalne dr┼żave i stvaranjem islamske dr┼żave. Isto kao ┼íto nastoje Bosnu pretvore u unitarnu islamsku dr┼żavu, ocijenio je mitropolit.

On je kazao da je Makedonija ve─ç podijeljena na dva dijela -slavenski i albansku i da je veliko pitanje koliko mo┼że da se odr┼żi u takvom obliku.

Takvu Makedoniju stvorili su komunisti, kao i Ukrajinu i suvremenu Crnu Goru. Sada┼ínju Crnu Goru stvorili su komunisti crnogorsku naciju, crnogorski jezik. Sada ┼żele i svoju “crnogorsku crkvu” – poru─Źio je mitropolit.

Mitropolit je ruskom portalu kazao i da je NATO 1999. godine bombardirao i Crnu Goru – Danilovgrad, Cetinje, Murino, a kako ka┼że, da se ne govori o tome ┼íto se dogodilo s Kosovom.

I sada name─çu da Crna Gora prizna neovisnost Kosova. Tako dolazi do odricanja od osobnih ┼żivotnih interesa. Tako upravljaju i raspola┼żu malim dr┼żavama. Zato su i odvojili Srbiju i Crnu Goru, me─Ĺusobno ih suo─Źavaju. Zbog toga je i do┼ílo do odvajanja Ukrajine od Rusije, kazao je.

Zamoljen da ocijeni “sada┼ínji momenat u ┼żivotu Pravoslavne Crkve”, mitropolit je rekao i ovo:

“Ovo su prelomni momenti: pred novim smo isku┼íenjima, ali imamo i obnovljenu crkvu, naro─Źito kod slovenskih naroda na ─Źelu s Rusijom. Sada je na┼ía Crkva opet razapeta izme─Ĺu Istoka i Zapada. Kako je pisao na┼í Sveti Nikolaj Ohridski i ┼Żi─Źki, ona je “nad Istokom i Zapadom”. Njezina misija je da bude duhovni stup suvremenog svijeta u novom sukobu Istoka i Zapada. Na jednoj strani su sve isto─Źne civilizacije, a na drugoj – euroameri─Źka civilizacija koja se temelji na imperijalnoj ideji – na sintezi poganskog Rima koji obogotvoruje imperatora i primata Rimskog episkopa”.

Povodom raskola u ukrajinskom pravoslavlju, Amfilohije je postavio pitanje: vjeruju li uop─çe u Boga ljudi “poput nesretnog Denisenka” (“patrijarha” nepriznate, samoprogla┼íene raskolni─Źke “Ukrajinske pravoslavne crkve”).

Mitropolit je podvukao da se sve ┼íto ─Źini Denisenko svodi na “obogotvoravanje ukrajinske dr┼żavnosti, ukrajinske nacije i ukrajinskog jezika” i napravio paralelu sa stanjem u Crnoj Gori:

“Nije nikakvo iznena─Ĺenje ┼íto je grupa koja je vladala Crnom Gorom za vrijeme komunista nastavila vladati i dalje. Jedino ┼íto se sada – umjesto komunisti─Źkom zlatnom teletu – klanja zlatnom teletu u Bruxellesu”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,