Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Novi Svjetski Poredak » Mitropolit Amfilohije: Nema nikakve “teorije zavjere”, Zapad uvodi Novi svjetski poredak s novom religijom, a predhoditi će vojni napad na Rusiju!

Mitropolit Amfilohije: Nema nikakve “teorije zavjere”, Zapad uvodi Novi svjetski poredak s novom religijom, a predhoditi će vojni napad na Rusiju!

amfilohije-crna-goraNije slučajno što je Zapad opustošio Jugoslaviju, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. On je u intervjuu za ruski portal kazao da je jedina sila koja ujedinjuje narode Balkana i Rusije Pravoslavna crkva, a koja smeta novom svjetskom poretku

Naša crkva je sada ponovo na križu između Istoka i Zapada, poručio je mitropolit.

On je ocijenio da zapadna civilizacija nosi novu viziju svijeta, Novi svjetski poredak, kako državni, tako i društveni.

Ta zapadna civilizacija je nositelj nove vizije svijeta, novog svjetskog poretka, ne samo državnog i socijalnog, radi se o novoj etici, novom pogledu na svijet, novom načinu života.

To je potpuno sekularizirana, Antikršćanska imperijalistička ideja. Rekao bih da iza takvog oblika antikrišćanstva viri nos Sotone. Sotonizam, koji se javlja sve jasnije i jasnije, koristeći sva suvremena sredstva, namećući se čitavom svijetu, poručio je mitropolit Amfilohije.

Arhiepiskop cetinjski je naglasio:

Zato nije slučajno da je poslije pada Sovjetskog Saveza ta imperijalistička ideja euro-američkog tipa jurnula u svoj novi napad i prvo što je napravila – bombardirala je jednu pravoslavnu zemlju. Nije slučajno što se sve to dogodilo na prostorima države pravoslavnog naroda.

I to je bio samo početak imperijalističke ekspanzije novog svjetskog poretka i pripreme (u što nema nikakve sumnje i to je sasvim jasno po događajima u Ukrajini) za napad na Rusiju. To je kristalno jasno i ne radi se tu o nekoj teoriji svjetske zavjere, kaže on.

Smatra da je Jugoslavija namjerno “opustošena”.

Ipak, to je bila velika zemlja sa 20 milijuna ljudi. To je bila država kojom se nije moglo tako lako manipulirati, unatoč svim slabostima i nedostacima. Oni su je uništili, vodeći se načelom “divide et impera”: stvorili su male države-satelite Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, koje nikada nisu postojale kao države, uspjeli su podjeliti Srbiju i Crnu Goru, jedan narod, stoljetnu državu, kazao je mitropolit.

On je kazao da su od pokrajine Kosovo uspjeli stvoriti “islamsku državu” ‘.

I iz autonomije Kosova stvorili su “islamsku državu“. Ambasadorica SAD na Kosovu bila je na prijemu kod srpskih patrijarha, gdje je kazala da prvi put radi kao diplomat u “islamskoj zemlji”.

Ispravili smo je i rekli da je to kršćanska zemlja još od 4. stoljeća. Ali, oni su to postigli NATO bombardiranjem – formiranje Kosova kao samostalne države i stvaranjem islamske države. Isto kao što nastoje Bosnu pretvore u unitarnu islamsku državu, ocijenio je mitropolit.

On je kazao da je Makedonija već podijeljena na dva dijela -slavenski i albansku i da je veliko pitanje koliko može da se održi u takvom obliku.

Takvu Makedoniju stvorili su komunisti, kao i Ukrajinu i suvremenu Crnu Goru. Sadašnju Crnu Goru stvorili su komunisti crnogorsku naciju, crnogorski jezik. Sada žele i svoju “crnogorsku crkvu” – poručio je mitropolit.

Mitropolit je ruskom portalu kazao i da je NATO 1999. godine bombardirao i Crnu Goru – Danilovgrad, Cetinje, Murino, a kako kaže, da se ne govori o tome što se dogodilo s Kosovom.

I sada nameću da Crna Gora prizna neovisnost Kosova. Tako dolazi do odricanja od osobnih životnih interesa. Tako upravljaju i raspolažu malim državama. Zato su i odvojili Srbiju i Crnu Goru, međusobno ih suočavaju. Zbog toga je i došlo do odvajanja Ukrajine od Rusije, kazao je.

Zamoljen da ocijeni “sadašnji momenat u životu Pravoslavne Crkve”, mitropolit je rekao i ovo:

“Ovo su prelomni momenti: pred novim smo iskušenjima, ali imamo i obnovljenu crkvu, naročito kod slovenskih naroda na čelu s Rusijom. Sada je naša Crkva opet razapeta između Istoka i Zapada. Kako je pisao naš Sveti Nikolaj Ohridski i Žički, ona je “nad Istokom i Zapadom”. Njezina misija je da bude duhovni stup suvremenog svijeta u novom sukobu Istoka i Zapada. Na jednoj strani su sve istočne civilizacije, a na drugoj – euroamerička civilizacija koja se temelji na imperijalnoj ideji – na sintezi poganskog Rima koji obogotvoruje imperatora i primata Rimskog episkopa”.

Povodom raskola u ukrajinskom pravoslavlju, Amfilohije je postavio pitanje: vjeruju li uopće u Boga ljudi “poput nesretnog Denisenka” (“patrijarha” nepriznate, samoproglašene raskolničke “Ukrajinske pravoslavne crkve”).

Mitropolit je podvukao da se sve što čini Denisenko svodi na “obogotvoravanje ukrajinske državnosti, ukrajinske nacije i ukrajinskog jezika” i napravio paralelu sa stanjem u Crnoj Gori:

“Nije nikakvo iznenađenje što je grupa koja je vladala Crnom Gorom za vrijeme komunista nastavila vladati i dalje. Jedino što se sada – umjesto komunističkom zlatnom teletu – klanja zlatnom teletu u Bruxellesu”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,