Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Senzacionalni njemački udar na naftne kompanije: Automobil pogonjen slanom vodom krenuo po cestama Europe!

Senzacionalni njemački udar na naftne kompanije: Automobil pogonjen slanom vodom krenuo po cestama Europe!

nanoflowcell-quant-elimousine-sportNjemačka odlučila sahraniti dominaciju naftonosnih gospodara. Ovoga puta, izumitelja automobila koji ne koristi benzin ili naftu, još nije netragom nestao ili poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima, kao i svi prije njega. Ovog puta je on svoj izum iznio javnosti

Još od početka 20. stoljeća, naftni karteli, koje kontroliraju revizori, maltretiraju i ušutkavaju izumitelje alternativne energije koji predstavljaju prijetnju po naftne kartele. Jedan od najvećih izumitelja alternativne energije koji je ušutkan bio je Nikola Tesla, piše gizmag.com

Za razliku od tradicionalnih automobila koje pokreće benzin, Quant e-Sportlimousine radi pomoću sustava protočnih baterija koji je osmislio NanoFlowcell i koji može doseći nevjerojatnih 920 konjskih snaga (680 kilovata).

Električni automobil Quant e-Sportlimousine koji je prvi puta predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi ovih je dana dobio odobrenje za testiranje na cestama Europe!

Ovo futurističko sportsko vozilo dolazi iz Lihtenštajna, a njegova posebnost je što radi na gorive ćelije pogonjene gorivom od morske vode, a od sada se može u potpunosti legalno voziti na cestama u Njemačkoj.

Prema tvrtki Nanoflowcell, proizvođaču automobila, brzina od 100 km/h dostiže se već za 2.8 sekundi, dok je ukupni domet vozila zapanjujućih 600 kilometara, a najveća brzina kojom može kretati je 350 km/h. Quant e-Sportlimousine napravila je njemačka tvrtka Quant.

Kao što smo ranije spomenuli Quant e-Sportlimousine prvi puta je predstavljen u Ženevi kada je dočekan sa velikim skepticizmom, no nedavnim odobrenjem za vožnju na javnim cestama, ponovno se probudio interes za vozila na morsku vodu.

KAKO RADI?

Sigurno se pitate kako sve to radi? Elektrokemijska reakcija nastala spajanjem dvaju tekućina i metalnih soli koje imaju funkciju elektrolita šalje se u gorivu ćeliju gdje se počinje stvarati električna energija koja se pohranjuje u superkondenzatore i šalje u četiri električna motora ove jurilice.

Tehnologija protočne baterije postoji već desetljećima, ali su izvjesni proizvođači automobila tek nedavno dobili dozvolu da počnu s pravljenjem automobila koji koriste tu tehnologiju.

Ovaj tip alternativne energetske tehnologije će na kraju prevladati automobile koji idu na benzin, zato što je tehnologija protočne baterije mnogo učinkovitija i čistija od benzina.

Učinkovitost ovog sustava dostiže skoro 80%, za razliku od benzinskog motora koja je oko 25% (wikipedia), pošto automobil jedva da posjeduje pokretne dijelove, a proizvedeni gubici topline su beznačajni u odnosu na automobile koje pokreću litij-ionske baterije “.

Ove nove vrste alternativne energetske tehnologije ublažit “energetsku krizu” i povesti nas u novo doba u kojem možemo živjeti bez razmišljanja o tome da li nam je dostupna jeftina i čista energija.

The Mind Unleashed je napisao:

“Auto pokreće sustav protočne baterije, koji predstavlja dio NanoFlowcell tehnologije. Sustav radi na sličan način kao hidrogenska baterija, osim što se za čuvanje struje koristi slana voda.

Nunzio La Vecchia iz Nanoflowcella javlja: “Pretvaranje prototipa u vozilo za masovnu proizvodnju veliki je izazov. Sigurni smo da ćemo uspjeti u ovoj misiji sa već potvrđenim i budućim partnerima. Iznimno smo ponosni na činjenicu da je ovako mala tvrtka razvila vizionarsku tehnologiju koju može primijeniti u praksi. No ovo je samo početak našeg putovanja”.

Iz Nanoflowcella su javili kako su ušli u partnerstvo sa Bosch Engineeringom s kojim će zajednički raditi na razvoju tehnologije te najavljuju predstavljanje barem četiri nova prototipa u bliskoj budućnosti.
 

 

 
(croenergo.eu,webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , ,