Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Senzacionalni njema─Źki udar na naftne kompanije: Automobil pogonjen slanom vodom krenuo po cestama Europe!

Senzacionalni njema─Źki udar na naftne kompanije: Automobil pogonjen slanom vodom krenuo po cestama Europe!

nanoflowcell-quant-elimousine-sportNjema─Źka odlu─Źila sahraniti dominaciju naftonosnih gospodara. Ovoga puta, izumitelja automobila koji ne koristi benzin ili naftu, jo┼í nije netragom nestao ili poginuo pod nerazja┼ínjenim okolnostima, kao i svi prije njega. Ovog puta je on svoj izum iznio javnosti

Jo┼í od po─Źetka 20. stolje─ça, naftni karteli, koje kontroliraju revizori, maltretiraju i u┼íutkavaju izumitelje alternativne energije koji predstavljaju prijetnju po naftne kartele. Jedan od najve─çih izumitelja alternativne energije koji je u┼íutkan bio je Nikola Tesla, pi┼íe gizmag.com

Za razliku od tradicionalnih automobila koje pokre─çe benzin, Quant e-Sportlimousine radi pomo─çu sustava proto─Źnih baterija koji je osmislio NanoFlowcell i koji mo┼że dose─çi nevjerojatnih 920 konjskih snaga (680 kilovata).

Elektri─Źni automobil Quant e-Sportlimousine koji je prvi puta predstavljen na ovogodi┼ínjem salonu automobila u ┼Żenevi ovih je dana dobio odobrenje za testiranje na cestama Europe!

Ovo futuristi─Źko sportsko vozilo dolazi iz Lihten┼ítajna, a njegova posebnost je ┼íto radi na gorive ─çelije pogonjene gorivom od morske vode, a od sada se mo┼że u potpunosti legalno voziti na cestama u Njema─Źkoj.

Prema tvrtki Nanoflowcell, proizvo─Ĺa─Źu automobila, brzina od 100 km/h dosti┼że se ve─ç za 2.8 sekundi, dok je ukupni domet vozila zapanjuju─çih 600 kilometara, a najve─ça brzina kojom mo┼że kretati je 350 km/h. Quant e-Sportlimousine napravila je njema─Źka tvrtka Quant.

Kao ┼íto smo ranije spomenuli Quant e-Sportlimousine prvi puta je predstavljen u ┼Żenevi kada je do─Źekan sa velikim skepticizmom, no nedavnim odobrenjem za vo┼żnju na javnim cestama, ponovno se probudio interes za vozila na morsku vodu.

KAKO RADI?

Sigurno se pitate kako sve to radi? Elektrokemijska reakcija nastala spajanjem dvaju teku─çina i metalnih soli koje imaju funkciju elektrolita ┼íalje se u gorivu ─çeliju gdje se po─Źinje stvarati elektri─Źna energija koja se pohranjuje u superkondenzatore i ┼íalje u ─Źetiri elektri─Źna motora ove jurilice.


Tehnologija proto─Źne baterije postoji ve─ç desetlje─çima, ali su izvjesni proizvo─Ĺa─Źi automobila tek nedavno dobili dozvolu da po─Źnu s pravljenjem automobila koji koriste tu tehnologiju.

Ovaj tip alternativne energetske tehnologije ─çe na kraju prevladati automobile koji idu na benzin, zato ┼íto je tehnologija proto─Źne baterije mnogo u─Źinkovitija i ─Źistija od benzina.

U─Źinkovitost ovog sustava dosti┼że skoro 80%, za razliku od benzinskog motora koja je oko 25% (wikipedia), po┼íto automobil jedva da posjeduje pokretne dijelove, a proizvedeni gubici topline su bezna─Źajni u odnosu na automobile koje pokre─çu litij-ionske baterije “.

Ove nove vrste alternativne energetske tehnologije ubla┼żit “energetsku krizu” i povesti nas u novo doba u kojem mo┼żemo ┼żivjeti bez razmi┼íljanja o tome da li nam je dostupna jeftina i ─Źista energija.

The Mind Unleashed je napisao:

“Auto pokre─çe sustav proto─Źne baterije, koji predstavlja dio NanoFlowcell tehnologije. Sustav radi na sli─Źan na─Źin kao hidrogenska baterija, osim ┼íto se za ─Źuvanje struje koristi slana voda.

Nunzio La Vecchia iz Nanoflowcella javlja: “Pretvaranje prototipa u vozilo za masovnu proizvodnju veliki je izazov. Sigurni smo da ─çemo uspjeti u ovoj misiji sa ve─ç potvr─Ĺenim i budu─çim partnerima. Iznimno smo ponosni na ─Źinjenicu da je ovako mala tvrtka razvila vizionarsku tehnologiju koju mo┼że primijeniti u praksi. No ovo je samo po─Źetak na┼íeg putovanja”.

Iz Nanoflowcella su javili kako su u┼íli u partnerstvo sa Bosch Engineeringom s kojim ─çe zajedni─Źki raditi na razvoju tehnologije te najavljuju predstavljanje barem ─Źetiri nova prototipa u bliskoj budu─çnosti.
 

 

 
(croenergo.eu,webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , ,