Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Pijte čašu posoljene vode svakog jutra! Evo što će se dogoditi …

Pijte čašu posoljene vode svakog jutra! Evo što će se dogoditi …

sol-i-vodaZnanstvenici su suglasni da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utječe na ljudsko tijelo. To su gutljaji čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakog jutra, a zapadni svijet je tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom slučaju je njen zdrav efekt zagarantiran.

Inače, znanstvenici su dokazali da na krvni tlak ne utječe količina unesene soli već ŠEĆERA!

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog balansa, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge. Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i zato što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže za sebe.

Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a so nije samo so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje. Sve što trebate učiniti je uzmete čašu čiste mlake vode i da u nju stavite jednu žličicu morske soli.

Evo tek nekoliko razloga zašto bi to trebalo raditi:

1. Hidratacija
Nutricionista Met Stoun ističe da ako pijete samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjena tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jedanput dnevno.


2. Probava
Ako imate problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Ukoliko pijete takvu čašu zdravlja svakog jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izregulirati probavu.

3. Nestanak nesanice
Minerali soli smiruju živčani sustav. Zato, ako imate problema s nesanicom, ova časa će blagotvorno utjecati na taj problem i barem će ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija
Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju
Vrlo je popularna teorija da lužine minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, naročito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran utjecaj na kožu
Ako želite nježan odsjaj čiste kože, posolite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim efektom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala
Sve prethodne točke u vezi su, između ostalog, s informacijom o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, zato ne dvoumite se i isprobajte ovaj recept.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.rs/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,