Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Cura je htjela kupiti rabljeni sokovnik za svoju mamu koja ima rak, prodavatelj je napravio nešto čudesno

Cura je htjela kupiti rabljeni sokovnik za svoju mamu koja ima rak, prodavatelj je napravio nešto čudesno

Cara-Duggan-rakNesebična i prilično divna gesta anonimnog čovjeka ubrzo je postala viralna

Cara Duggan iz Belfasta htjela je svojoj majci, koja boluje od raka, kupiti rabljeni sokovnik na Gumtreeu, a onda ju je jedan čovjek poprilično iznenadio nesebičnom i prekrasnom gestom.

Naime, Carinoj je majci prije godinu dana dijagnosticiran rak jednjaka, a upravo je taj sokovnik bio najbolji način na koji joj se može osigurati prehrana kakva joj je potrebna u stanju u kojem se nalazi.

No, s obzirom da takav (Nutribullet) sokovnik u Irskoj stoji gotovo 1400 kuna (130 funti), Cara je odlučila takav, ali rabljeni, potražiti na stranici Gumtree.

Nisu imali za novi, a mami je trebao nakon kemoterapije

“Nedugo nakon mamine zadnje kemoterapije, noge su joj počele strašno oticati, a ispostavilo se da je riječ o krvnim ugrušcima, ali kako nisu bili liječeni, počeli su joj zahvaćati i pluća. To je, ustvari, veoma česta pojava nakon kemoterapije. Ti su je ugrušci ostavili u potpunosti bez energije, a borila se i s neprestanim mučninama, pa smo joj odlučili kupiti sokovnik.

I ranije smo skupljali novčanu pomoć kako bismo pokrili troškove terapija i lijekova, pa si nismo mogli priuštiti potpuno novi sokovnik. Zato smo odlučili potražiti rabljeni”, ispričala je Cara za BuzzFeed News. Cara je na Gumtreeu ubrzo pronašla jedan rabljeni sokovnik te se odlučila javiti korisniku koji je postavio oglas, a onda se dogodilo nešto što zasigurno nije očekivala.

Prvo je ponudio da joj besplatno pošalje svoj rabljeni

Čovjeka koji je postavio oglas upitala je prodaje li još sokovnik koji je postavio na Gumtree te predložila da ga plati putem PayPala, kako bi oboje bili sigurniji. Dodala je kako želi bolesnoj majci kupiti taj sokovnik, ali joj je 130 funti, koliko košta novi, stvarno malo previše.

On joj je brzo odgovorio, a na početku je rekao kako mu je žao što joj je majka bolesna. Zatim joj je rekao neka mu napiše svoju adresu, pa će joj on poslati sokovnik te kako ga ne treba platiti. Dodao je kako će moliti za njenu majku te da mu se javi ako bilo što treba.

Cara je bila prilično iznenađena gestom, ali je napisala kako bi mu svejedno voljela platiti sokovnik.

No, tu nije bio kraj iznenađenjima

Uskoro joj je čovjek napisao kako je narudžba s Nutribulletom poslana te da bi je danas samo trebala pokupiti. Također je dodao da mu se, ukoliko će imati bilo kakvih problema s narudžbom, slobodno javi.

Njoj u početku nije bilo jasno što se točno događa. Zbunjeno ga je upitala je li on upravo kupio novi sokovnik te kako to da je već danas spreman, a on joj je ubrzo odgovorio. Rekao je kako je stvarno riječ o novom Nutribulletu, a ona samo mora otići po njega u Argos. Cara je bila u šoku, ali ujedno i presretna zbog njegove nesebične geste te mu je počela zahvaljivati na svemu što je učinio.

Cara je svoju priču podijelila s prijateljima na Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna.

“Sve je ovo nevjerojatno, njegova je gesta stvarno ogromna, ali sada kad je ova priča postala viralna, ima još veći utjecaj nego što je mogao zamisliti”, izjavila je Cara.
 
(telegram.hr/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,