Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PANIKA ZBOG DRONOVA: Teroristi bi dronovima mogli napasti civile (američka Vlada sama daje ideje teroristima)

PANIKA ZBOG DRONOVA: Teroristi bi dronovima mogli napasti civile (američka Vlada sama daje ideje teroristima)

dronovi-avion-aerodromPrije rušenja Blizanaca WTC tornjeva 11. rujna 2001. godine arhitekti i sigurnosni stručnjaci su davali ideje na koji jedini način se mogu srušiti tornjevi, nakon toga se desilo baš to

Piloti koji su nedavno sletjeli u jednu od najprometnijih zračnih luka u svijetu, JF Kennedy zamijetili su bespilotne letjelice, a treći je pilot dron uočio nakon toga navečer.

Teroristi i drugi kriminalci mogli bi upotrijebiti bespilotne letjelice za napade na civile, upozorila je u ponedjeljak američka vlada, nakon što su tri pilota izvijestila da su vidjeli dronove prilikom slijetanja putničkih zrakoplova u njujoršku zračnu luku JF Kennedy u blizini.

Zbog njihovih opažanja ministarstvo domovinske sigurnosti odmah je izdalo upozorenje.

Piloti koji su u petak sletjeli u jednu od najprometnijih zračnih luka u svijetu, JF Kennedy zamijetili su bespilotne letjelice, a treći je pilot dron uočio nakon toga navečer.

Upozorenje ministarstva domovinske sigurnosti objavljeno je u obliku letka poslanog policijskim postajama diljem Sjedinjenih Država, prenosi CBS.

“Iako u većini takvih slučajnih ‘bliskih susreta’ nema zlih namjera, oni su pokazatelj potencijalnih propusta u sigurnosnim pravilima…. što bi protivnici mogli iskoristiti da dronove upotrijebe za napade”, stoji u letku.

Senator Charles Schumer ranije tijekom godine pozvao je Saveznu zrakoplovnu upravu da pooštri pravila kada su bespilotne letjelice posrijedi.

Njujorški senator zatražio je da rekreacijski dronovi budu opremljeni softwareom koji će im onemogućiti letenje iznad visine od 152 metra te da im se ograniči letenje u promjeru od tri kilometra od zračnih luka i ostalih sličnih mjesta na kojima bi mogli ugroziti civile.

Po dosadašnjem zakonu bespilotne letjelice ne smiju letjeti iznad 121 metra ili u promjeru od osam km od bilo koje zračne luke, a da se prethodno o letu ne obavijeste kontrolori letenja.
 

 
(dnevno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,