Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VATIKAN KAŽE DA JE ISUS KRIST USKRSNUO ZA ČITAV SVEMIR: Da li bi otkriće vanzemaljaca “uzdrmalo” kršćanstvo?

VATIKAN KAŽE DA JE ISUS KRIST USKRSNUO ZA ČITAV SVEMIR: Da li bi otkriće vanzemaljaca “uzdrmalo” kršćanstvo?

krscanstvo-vanzemaljciZnanstvenici su bliži dogovoru na pitanje da li postoje izvanzemaljski oblici života više nego ikad

Kakve bi posljedice moglo imati to saznanje na svjetske religije?

Zanimljivo je da je Vatikan također zainteresiran za takva otkrića i ima čak izuzetno razvijen astronomski program koji vodi argentinski jezuit otac Jose Gabriel Funes.

Vatikanska zvjezdarnica ima sjedište u Castel Gandolfo mjestu, gdje papa ima i ljetnikovac. Međutim, ona upravlja i teleskopom Međunarodnog opservatorija Mont Graham Sveučilišta u Arizoni.

“Moguće je da život postoji izvan Zemlje, možda čak i neke inteligentne vrste”, smatra Funes, ali ističe: “Mislim da nikad nećemo sresti vanzemaljce”.

On kaže da se katolička crkva pomirila s mogućnošću postojanja vanzemaljaca.

“Baš kao što postoji mnogo stvorenja na Zemlji, mogu postojati inteligentna stvorenja na drugim planetima koje je stvorio Bog”, rekao je on.

“To nije u suprotnosti s našom vjerom, jer ne možemo ograničavati Božju kreativnu slobodu. Kako kaže sveti Franjo Asiški, baš kao što neka zemaljska stvorenja smatramo braćom i sestrama, možemo govoriti o nekom ‘izvanzemaljskom bratu’. I on je dio Božje promisli “.

Ali, kako bi se to odrazilo na crkvene dogme?

“Otkriće inteligentnog života ne znači da postoji drugi Isus”, kaže Funes.

“Utjelovljenje Sina Božjeg je jedinstven događaj u povijesti čovječanstva i svemira”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,