Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Moderni kiborzi: Želite se čipirati? Možete za 40 dolara!

Moderni kiborzi: Želite se čipirati? Možete za 40 dolara!

moderni-kiborzi-zelite-se-cipirati-mozete-za-40-dolaraOvi uređaji djeluju prvenstveno kao identifikatori omogućujući ljudima da ih koriste kao zamjenu za ključeve i lozinke. Cijene proizvoda su od 39 dolara do 99 dolara

Za oko 40 američkih dolara možete se pretvoriti u kiborga – barem djelomično. Dangerous Things (Opasne stvari), biohakerska online trgovina, pojednostavila je proces hakiranja čovjekovog tijela te sada svatko može ugraditi tehnologiju u svoje tijelo.Posljednje dvije godine Amal Graasfstra, osnivač i predsjednik ove tvrtke iz Seattlea, prodao je mnoge usadive uređaje s kojima ljudi ‘nadograđuju’ svoje tijelo.

Za sada, ovi uređaji djeluju prvenstveno kao identifikatori omogućujući ljudima da ih koriste kao zamjenu za ključeve i lozinke.

Na primjer, Graafstra ima po jedan čip u svakoj ruci te je gotovo potpuno prestao koristiti ključeve i lozinke. Njegovi čipovi omogućuju mu da zaključava i otključava vrata, prijavi se na svoje računalo i ulogira na društvene mreže. Čak je namjestio i svoj motor i auto da ih može pokrenuti bez ključa.

Uskoro bi implantanti mogli biti vezani za vaš bankovni račun tako da možete napraviti transakcije – objasnio je Graafstra.


Cijene proizvoda su u rasponu od 39 dolara za osnovne čipove do 99 dolara za paket koji sadrži sve potrebno da si sami ugradite čip u roku od nekoliko minuta.

Iako s implantantima dolaze priručnici kako da sami usadite uređaj, Graafstra ipak ne preporučuje da sami obavljate postupak. Zato su se udružili s profesionalnim piercerima diljem zemlje kako bi pomogli ljudima da se čipiraju.

Mnogi zaziru od same pomisli na čipiranje, no Graafstra tvrdi da to nije toliko neprirodno koliko se čini na prvi pogled.

Nekada smo koristili kamenje i štapove kao alate. To nije ništa novo i ovo je samo prirodan napredak. Sada stavljamo alate u svoje tijelo – objasnio je Graafstra.

Njegova tvrtka, otvorena prije dvije godine, dosad je prodala tisuće čipova.

U VIDEU pogledajte kako se ovaj čovjek čipirao, samo da ne bi nosio ključeve motora u džepu. Da li je to pametno ili  ne zaključite sami.

 

 
(24sata.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,