Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Biv┼íi Nixonov savjetnik optu┼żuje: Lyndon Johnson organizator ubojstvo Kennedyja?

Biv┼íi Nixonov savjetnik optu┼żuje: Lyndon Johnson organizator ubojstvo Kennedyja?

svijet-amerika-usa-licnosti-kennedyPribli┼żivanje godi┼ínjice smrti nekada┼ínjeg ameri─Źkog predsjednika John Kennedyja, koji je ubijen u atentatu 22. studenog 1963. godine, ponovo otvara novu seriju teorija zavjere kako je nastradao i tko je umije┼ían u taj zlo─Źin

Biv┼íi savjetnik Richard Nixona, Roger Stone (61), u svojoj knjizi “─îovjek koji je ubio Kennedyja” optu┼żuje Kennedyjevog nasljednika, tada┼ínjeg potpredsjednika Lyndon Johnsona, da je organizirao ubojstvo predsjednika u Dallasu prije 50 godina.

Stone se poziva na razgovore koje je pred Nixonov smrt vodio s njim. “Johnson ga je ubio, a onda je kao novi predsjednik iskoristio mo─ç koju je dobio da sve to zata┼íka”, tvrdi on.

Stone navodi da je Johnson, pored organizacije ubojstva Kennedyja, naredio i ubojstva jo┼í najmanje ┼íest ljudi, uklju─Źuju─çi i tada┼ínjeg du┼żnosnika tajni┼ítva za poljoprivredu, koji je prema njegovim rije─Źima, istra┼żivao vezu jednog Johnsonovog savjetnika i njegove biseksualne sestre.

“Prije ubojstva Kennedyja, Johnson je bio na kraju svoje karijere. Doslovno pred zatvorom. Znao je da je predsjednik pred odlazak iz Washingtona rekao da ─çe ga “┼íutnuti” i da na mjesto potpredsjednika postavi guvernera Sjeverne Karoline Terryja Sanforda”, ka┼że Stone za Daily Beast.

Biv┼íi Nixonov savjetnik isti─Źe da su se predsjednik Kennedy i njegov brat, tada┼ínji dr┼żavni tu┼żitelj Bobi Kennedy, prema Johnsonu pona┼íali kao prema sme─çu.

Kao glavni argument za svoje tvrdnje, on navodi razgovore s Nixonom. “Rekao mi je: i Johnson i ja smo ┼żeljeli biti predsjednici, ali je razlika u tome ┼íto ja ne bih ubio zbog toga”, prenio je Stone navodne Nixonove rije─Źi.


Kada ga je upitao da ka┼że tko misli da stoji iza ubojstva, Nixon mu je samo odgovorio: “Teksas”.

Johnson i guverner Teksasa John Konali organizirali su kolonu i isplanirali kenedijevu posjetu Dallasu, tijekom koje je Lee Harvey Oswald s prozora zgrade ustrijelio predsjednika, tvrdi Stone. Stone navodi da postoji dokumentacija koja povezuje Nixona i Johnsona s Jack Rubija, koji je ubio Osvalda u holu policijske postaje u Dallasu, ubrzo nakon atentata na Kennedyja.

Profesor Teksas Tech sveu─Źili┼íta i jedan od boljih poznavatelja svih teorija zavjere o ubojstvu Kennedyja, Sean Cunningham, me─Ĺutim ka┼że da nema dokaza koji bi ukazivali na sudjelovanje Lyndona Johnsona. On ipak dodaje da ima logike da se Kennedyev nasljednik suo─Źio s mnogim pitanjima vezanim za to ubojstvo.

“Johnson je meta teorija zavjere i iz liberalnih i konzervativnih krugova, zato ┼íto je te┼íko uperiti prst u nekog drugog, a ne u onog tko ─çe u─Źiniti sve da bude izabran na du┼żnost predsjednika”, rekao je teksa┼íki profesor.

On je ukazao i da ne treba zaboraviti da je Johnson bio predsjednik tijekom ─Źijeg mandata je ubijen jo┼í jedan Kennedy, kao i borci za prava crnaca Martin Luther King i Malcolm X, a do┼ílo je i do eskalacije rata u Vijetnamu. Knjigu Roger Stonea o ubojstvu Kennedyja na jesen ─çe izdati nezavisna izdava─Źka ku─ça iz New Yorka “Skyhors pablishing “, a kako sam autor ka┼że, tijekom promocije knjige namjerava jedan od skupova organizirati u Austinu u Teksasu, ispred Johnsonove predsjedni─Źke knji┼żnice.

Stone je radio u Nixonovom Odboru za reizbor predsjednika 1972. godine, kasnije i u Niksonovoj administraciji, a danas je zagovornik legalizacije marihuane i istospolnih brakova.
 

 
(e-novine,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,