Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » JOŠ JEDNA PRIJEVARA I LAŽNA NADA? Automobili na zrak i vodu – Audi lansira E-dizel

JOŠ JEDNA PRIJEVARA I LAŽNA NADA? Automobili na zrak i vodu – Audi lansira E-dizel

audi-e-diesel-autoNovi Audijev E-dizel predstavlja dobru tehnologiju za alternativnu energiju, i blizu je kvalitete kao što su magnetski motori i druge tehnologije koje stvaraju besplatnu energiju

Predstavnici industrije konvencionalne energije često mrko gledaju na ovakvu alternativnu energiju jer je po njima takva tehnologija previše dobra za javnost.

Drugim riječima, industrija konvencionalne energije ne može ostvariti zadovoljavajući profit ako dozvoli proizvođačima praviti automobile koji koriste tehnologiju koja podržava besplatnu energiju, prenosi the-open-mind.com

Istraživanja koja se bave ekološkim automobilima su nastavljena i proširena, a Audi je predstavio sintetičko dizelsko gorivo koje je napravljeno od vode, zraka i ugljičnog dioksida.

Automobili koji rade na sintetičko gorivo napravljeno od vode i zraka predstavljaju najnoviju inovaciju koja sada hara auto-industrijom.

Neutralno gorivo ne sadrži sumpor niti fosilno ulje. Ukoliko ovo gorivo opstane i počne masovno da se proizvodi, to znači da će u budućnosti motori s unutarnjim izgaranjem biti mnogo čistiji.


“Sintetička dizel koji sadrži CO2 je veliki uspjeh”, rekla je federalna ministrica za edukaciju i istraživanje iz Njemačke, Johana Vanka. U znak podrške ovom projektu, ona je sipala prvih pet litara novog goriva u svoj službeni automobil, Audi A8.

E-dizel je posljednji u mnoštvu otkrića usmjerenih na osmišljavanje čistijih automobila, korištenjem goriva s neutralnim količinama ugljika ili korištenjem baterija s produženim trajanjem. U istraživanju dijelom financiranom od strane Shell-a, tvrtka Virginia Tech je predstavila ekonomski mnogo pristupačniji način da se proizvede vodonično gorivo i to korištenjem kukuruzovine.

Automobili na alternativno gorivo se sve više pojavljuju na ulicama, ali i na trkaćim stazama. Tijekom ove i sljedeće godine Toyota će u Sjedinjenim Američkim Državama lansirati Mirai, sedan s četiri vrata i vodikovim pogonom koji s jednim punjenjem spremnika može prijeći 480km, a da pritom ne emitira ništa sem vode i pare. Osim toga, Mirai je prvo vodonično vozilo koje je sudjelovalo na automobilskoj utrci NASCAR u travnju.

Proći će neko vrijeme dok alternativna goriva ne postanu dominantna na tržištu, ali već sada je jasno da su u tijeku krupne promjene u automobilskoj industriji, no…..

Već 50 godina smo svjedoci reteorike koju iznose znanstvenici i korporacije o alternativnim izvorima energije, ali od toga ništa! Da li se daje lažna nada u boljitak i napredak čovječanstva?
 

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , ,