Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » OTKRIVEN LIJEK PROTIV AIDS-a … SAMO NE UZIMATI LIJEKOVE: Tinejd┼żerica izlije─Źena od SIDE iako je prestala uzimati lijekove prije 12 godina

OTKRIVEN LIJEK PROTIV AIDS-a … SAMO NE UZIMATI LIJEKOVE: Tinejd┼żerica izlije─Źena od SIDE iako je prestala uzimati lijekove prije 12 godina

aids-sida-lijekoviNikada ne─çemo saznati pravu istinu o ovoj bolesti, no da li je farmaceutski lobi odlu─Źio napokon zavr┼íiti farsu zvanu AIDS, i proglasiti kraj ove umjetno nastale bolesti

Osamnaestogodi┼ínjakinja Francuskinja zara┼żena HIV-om u remisiji je, ┼íto zna─Źi da su nalazi normalizirani, aktivnost bolesti je zaustavljena, a simptomi su nestali, unato─Ź tomu ┼íto ne uzima nijedan lijek protiv tog virusa ve─ç 12 godina, objavili su sudionici Me─Ĺunarodne udruge za borbu protiv AIDS-a na konferenciji odr┼żanoj u Vancouveru.

To je prvi slu─Źaj dugogodi┼ínjeg razdoblja bez bolesti evidentiran kod djeteta.

Stru─Źnjaci smatraju da je potrebno provesti opse┼żna istra┼żivanja kako bi se otkrilo za┼íto neki pacijenti uspijevaju kontrolirati virus u organizmu i nakon ┼íto prekinu terapiju. Djevojka je ro─Ĺena 1996., a virus joj je prenijela majka – na kraju trudno─çe ili tijekom poro─Ĺaja.

Ve─ç s tri mjeseca po─Źela je dobivati antiretroviralne lijekove, no obitelj je odlu─Źila prekinuti lije─Źenje kada je imala ┼íest godina. Dvanaest godina kasnije, razina virusa u njezinoj krvi preniska je da bi se mogla izmjeriti, unato─Ź tomu ┼íto su lije─Źnici upozorili da bi se stanje moglo izmijeniti.

“Njezin slu─Źaj je jedinstven”

“Vrlo je vjerojatno da je djevojka u virolo┼íkoj remisiji tako dugo jer je po─Źela primati kombinaciju antiretroviralnih lijekova nedugo nakon ro─Ĺenja, odnosno saznanja da je zara┼żena”, smatra dr. Asier Saez-Cirion s pari┼íkog Instituta Pasteur.


“Dakle, na slu─Źaju ove mlade djevojke vidimo da je dugogodi┼ínja remisija mogu─ça kod djece, ali i kod odraslih. Unato─Ź tomu, takvi su slu─Źajevi vrlo rijetki. Djevojka ┼żivi uobi─Źajenim na─Źinom ┼żivota. Njezin je slu─Źaj jedinstven, no pro┼íao je nezamije─çeno, ─Źak i me─Ĺu francuskim klini─Źarima”, ka┼że dr. Saez-Cirion.

Prije dvije godine djevoj─Źica iz Amerike, koju su prozvali bebom iz Mississippija, ro─Ĺena s virusom HIV-a koji joj je pri poro─Ĺaju prenijela majka i dalje je u remisiji, a poznat je i slu─Źaj pacijenta koji virus pod kontrolom dr┼żi ve─ç 13 godina, unato─Ź tomu ┼íto je prestao uzimati lijekove.

Potrebna daljnja istra┼żivanja

“Slu─Źaj francuske tinejd┼żerice sna┼żan je dokaz velike prednosti po─Źetka uzimanja terapije antiretroviralnim lijekovima ┼íto je prije mogu─çe”, ka┼że profesorica Sharon Lewin s australskog sveu─Źili┼íta Melbourne.

“Ovaj je slu─Źaj zna─Źajan jer pokazuje da su nam potrebna opse┼żna istra┼żivanja kojima ─çemo utvrditi tko od zara┼żenih pacijenata sa sigurno┼í─çu smije prekinuti s antiretroviralnom terapijom i uspjet ─çe zadr┼żati virus pod kontrolom. Moramo prona─çi test na HIV kojim ─çemo mjeriti nisku razinu virusa ili prona─çi bolji na─Źin da bismo predvidjeli kako ─çe tko reagirati. Ako nam to uspije, uspjet ─çemo pobolj┼íati i klini─Źka ispitivanja kada je o lije─Źenju HIV-a rije─Ź”, smatra Lewin, dodaju─çi da je potrebno otkriti jo┼í sli─Źnih slu─Źajeva, kao i njihove markere da bi se ustanovilo mo┼że li se remisija predvidjeti.

─îOVJEK IZLIJE─îEN OD AIDS-a
 
 
(index.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,