Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » 10 ŽIVOTNIH LEKCIJA KOJE SVI NAUČE DO TRIDESETE: Vrijeme je da napustite Utopiju i pomirite se sa stvarnošću

10 ŽIVOTNIH LEKCIJA KOJE SVI NAUČE DO TRIDESETE: Vrijeme je da napustite Utopiju i pomirite se sa stvarnošću

klub-boraca-govor“Svi smo odgajani na televiziji vjerujući da ćemo jednog dana svi bi milijunaši i filmski bogovi i rock zvijezde. Ali nećemo. I mi polako počinjeno shvaćati tu činjenicu. I mi smo vrlo, vrlo ljuti…”

Dvadesete su period u kojemu mladi ljude nauče najviše životnih lekcija koje formiraju njihov karakter, ali i očekivanja. Mijenjaju se prioriteti, raste osjećaj odgovornosti i stvara se određeni životni stil koji mladi ljudi nastoje stvoriti i održati u kasnijem životnom periodu

Prisjetite se ovih važnih spoznaja koje ste naučili u svojim dvadesetima ili, ukoliko ste mlađi, pročitajte savjete iskusnijih.

1. Svjetonazori vam mogu biti izrazito manjkavi i nedovoljno razrađeni

Iako vam se možda čini da u svojim dvadesetima imate jasne stavove o braku, politici i karijeri – oni će se vjerojatno nanovo definirati i značajno promijeniti s godinama i iskustvom.

2. Život je težak i nikada neće biti lakši

Nakon dvadesetih, broj obaveza samo se povećava, često tome proporcionalno rastu i problemi te smetnje koje je nužno rješavati na dnevnoj bazi. Iako biste najradije dan prespavali – ne zaboravite da je to moguće samo u dvadesetima.

3. Za uspjeh je nužno cjeloživotno obrazovanje

Mislite li da ste sa završenim fakultetom završili svoje obrazovanje – prevarili ste se. Ono je tek počelo! Želite li uspješnu karijeru, uistinu je nužno usavršavati se i marljivo raditi na svojim vještinama i novim znanjima, koja su nužna za razvoj karijere.

4. Teško je održati smislenu vezu

Jednom kad prođete dvadesetu vidjet ćete kako je uistinu teško održati smislenu i kvalitetnu ljubavnu vezu. To zahtjeva mnogo truda, odricanja i kompromisa s obje strane – što nije uvijek lako. Isto vrijedi i za prijateljstva. Što ste stariji, to je teže uskladiti svačije potrebe i svjetonazre sa svojima.

5. Svađanje i zamjeranje samo će vas učiniti nesretnima

Želite li manje drame i tjeskobe u životu, prigrlite ovu životnu filozofiju i jednostavno oprostite i ispričajte se kad je takva (ne)prilika.

6. Brze odluke mogu imati trajne posljedice

Odluke nikada, ali nikada ne donosite u afektu! Iako vam se u žaru rasprave čini da ste u pravu, strpite se i pričekajte da se razum uključi. Prespavajte sve odluke koje imaju isključivo djevovanje ili bi vas mogle oštetiti na bilo koji način.

7. Naporan rad nije uvijek na cijeni

Svi vi koji smatrate kako se naporan i težak rad cijeni, znajte da to nije baš uvijek tako. Nagrada će zasigurno doći, ali ne uvijek na tom istom poslu ili kod tih istih ljudi.

8. Uvijek će netko biti “bolji od vas”

U dvadesetima često idealiziramo budućnost i predviđamo savršene verzije nas samih. Međutim, uvijek će postojati oni pametniji, zgodniji, vještiji i snalažljiviji od vas… Želite li biti sretni, prihvatite se sa svim svojim manama i vrlinama te radite na potenciranju svojih vrlina i dobrih strana.

9. Skromnost je vrlina

U dvadesetima još uvijek rade hormoni pa si mnogi daju za pravo predstavljati se superiornijima nego što to uistinu jesu. Međutim, nakon što jednom prođete dvadesete vrijeme je da budete zahvalni na svemu što imate te da shvatite kako se svijet ne vrti oko vas, niti za vas.

10. Nećete doživjeti da je sve “sređeno”

Zaboravite to utopijsko mjesto na kojemu ste mislili da ćete imati sređene financije, biti u sretnom braku, imati skladnu obitelj, divne prijatelje i idealne gospodarske, političke i ekonomske uvjete koji će poticati i ohrabrivati vašu karijeru i životni stil. Uvijek će nešto negdje “faliti” i čim prije se na to naviknete, to bolje.
 
 
(jutarnji/uredio:nsp)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,