Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta ikada – (Recept)

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta ikada – (Recept)

gavez.tnkturaKolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dvije zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilama od gavezovog korijena

Od davnina pa do danas mnogi su se ljudi osvjedočili o ljekovitoj moći gaveza.

Gavez je uvjerljiv dokaz koliko je priroda čudesna i kako se s malo strpljenja mogu izliječiti i najtvrdokornije boljke.

Gavezu je latinsko ime Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, korijen za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volovi jezik

Ima vrlo dugačku i šaroliku povijest uporabe. Zbog njegove ljekovitosti, u narodu se vjerovalo da potječe iz rajskog vrta.

Slavni liječnik Paracelsus rekao je:

“Zbog čega dodajete ocat korijenu gaveza, ili kojekakve druge kobne dodatke, kada ga je Bog stvorio da samostalno liječi čak i lomove kostiju?”

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđenog koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi tinktura spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospješuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamjenjiv kod upale tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podljevi), tromboflebitisa (upale vena) i drugog.


Gavez tinktura zauzima počasno mjesto u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu (posebno bore oko očiju).

Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regenerira.

Za vanjsku upotrebu protiv gihta nema boljeg lijeka od tinkture gaveza koja se kod teškog gihta lagano utrljava.

Tinktura od gaveza se izvrsno pokazala u liječenju upale živaca – gdje god su na tijelu bolna mjesta osjetljiva na pritisak, to se odražava na periferne živce.

“Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koji su bezuspješno godinama liječili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći.”, tvrdi Maria Treben u knjizi “Biljke iz Božje ljekarne”.

Recept za tinkturu od gaveza

  • Staviti 100 gr korijena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu bocu i položiti vodoravno da ‘odleži’ na tamnom mjestu 14 dana.
  • Promućkati svaki treći dan.
  • Nakon 14 dana procijediti i čuvati u tamnoj staklenoj boci na hladnom mjestu.
  • Ovom tinkturom mazati oboljelo mjesto 3 puta dnevno.

Homeopati tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla.

* Čisti alkohol umjesto rakije daje tinkturu bez mirisa. Gavez s rakijom vrlo neugodno miriši. Ova tinktura je vrlo ljepljiva.
 

 
 
(web-tribune.com,youtube/uredio:nsp)

banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata,osiguranje

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,