Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ZAÅ TO JE VEĆI DIO ARARATA ZABRANJENA ZONA I ZAÅ TO SE NOINA ARKA KRIJE ..?! – VIDEO

ZAÅ TO JE VEĆI DIO ARARATA ZABRANJENA ZONA I ZAÅ TO SE NOINA ARKA KRIJE ..?! – VIDEO

noeva-barkaÅ to su sve u Ahora klisuri otkrili nezavisni istraživaÄi i druge ekspedicije? Arka duljine izmeÄ‘u 150 i 300 metara nalazi se razlomljena na dijelove!

Tajna koja se Äuva daleko od oÄiju …

PriÄa o katastrofalnom potopu i jednoj jedinoj obitelji koja ga je preživjela jedna je od najstarijih priÄa naÅ¡e globalne kulture. Da li je moguće da je ovaj mit zasnovan na stvarim Äinjenicama, i da li bi velika Noina arka mogla i dalje postojati saÄuvana na ledenim prostorima Ararata, planine na koju je, po Bibliji, pristala poslije potopa?

JoÅ¡ je zanimljivije, da matematiÄka statistika o priraÅ¡taju ÄovjeÄanstva potvrÄ‘uje, da je: cijelo ÄovjeÄanstvo nastalo od jedne manje skupine ljudi nekoliko tisuća godina prije Krista. Do sliÄnih zakljuÄaka doÅ¡li su i talijanski i japanski genetiÄari. Ali, ovakve Äinjenice nisu dobrodoÅ¡le u javnost, jer prkose ustaljenoj dogmi Darwinove teorije evolucije.

Djed istraživaÄa Robin Simonsa radio je kao lijeÄnik u istoÄnoj Turskoj i Rusiji izmeÄ‘u 1904. i 1910. godine i to u samom podnožju Velikog Ararata – mjesta na kojem je, i po tamoÅ¡njoj tradiciji, pristala barka Noina i njegove obitelji, nakon Velikog potopa.

Neki od tamoÅ¡njih Kurda i Armenaca koje je lijeÄio, priÄali su mu upravo to – da je na toj planini saÄuvan Noina arka, i to “visoko na sjevernoj strani, malo ispod prevoja” ugaÅ¡enog vulkana s dvostrukim vrhom, i pokazali mu tu toÄku na jednoj staroj fotografiji Ararata.

Saznao je i da stara imena mjesta u tom podruÄju uvelike sadrže sjećanje na Arku – ‘Nojevo naselje’, ‘Prvi Vinograd’, ‘Kuća Semova’ – Sam je bio jedan od Nojevih sinova, predak Semita, ‘Grad Prve Pijace’, ‘Mjesto Prvog Silaska ‘… Većina ovih imena danas se viÅ¡e ne koriste, ali su vrlo specifiÄna u starojermenskom jeziku.

Postoje, međutim i druge legende o mjestu Nojevog iskrcavanja.

Kuran, na primer, takoÄ‘e govori o Barci – ali kaže da je on pristao na Al Kudiju, planini oko 300 kilometara južno od Ararata, dok Iranci tvrde da se ‘Ararat’ nalazi na njihovoj zemlji – planina Kuh e Alvand.

ÄŒuvena je priÄa o viÅ¡emeseÄnoj ekspediciji vojnika ruskog cara Nikolaja II, koji su navodno uÅ¡li u Barku i fotografirali ju, mapirali poziciju, negde u krÅ¡evitim, kanjonima ispresecanim gornjim podruÄjima ‘Jermenske strane’. Ova ekspedicija preduzeta je tik pred Oktobarsku revoluciju, u toku koje je, kako se misli, većina njih za vreme samog pohoda pobijena, a fotografije, mape i artefakti nestali.

RoÄ‘aci nekolicine preživjelih potvrdili su autentiÄnost te ekspedicije.

INŽENJEROVA PRIČA

Amerikanac Ed Davis, bio je 1943. godine armijski inženjer vojske SAD, koji je gradio puteve za opskrbu u Turskoj i Rusiji.

UÄinivÅ¡i neku uslugu selu svog vozaÄa, koje je blizu Ararata, vozaÄ roÄ‘aci ponudili su mu da ga odvedu na mjesto gdje se može vidjeti Arku, koja se promolila ispod leda u povlaÄenju. Usput su se zadržali u jednom selu u kojem se nalazila pećina sa navodnim artefaktima naÄ‘enim u ledu, koji su se pojavili u Barci nakon topljenja leda. Tu su bile uljane lampe, glinene baÄve i starinski alati.

Nakon viÅ¡ednevnog putovanja, na konjima i pjeÅ¡ice, stigli su do jedne pećine koja je bila ukraÅ¡ena nekim lijepim starim pismom, za koju se misli da se nalazi na visini od oko 2500 metara na zapadnom zidu Ahora klisure. IstraživaÄ Ed Crawford zaista je kasnije otkrio jednu pećinu u Ahora klisuri s oÄito proasirskim petroglifima koji se mogu protumaÄiti kao neposredno poslepotopski religijski tekst.

Sljedećeg dana, Davisu jedan vodiÄ pokazao jednu pukotinu u ledu u obliku potkove i rekao: ‘Tu je Noina Arka’. Isprva Davis nije mogao niÅ¡ta vidjeti, a ubrzo zatim ga je ugledao.

Bila je to po njegovim rijeÄima: ‘Ogromna, pravokutna, ljudskom rukom napravljena struktura djelomiÄno pokrivena ledom i stijenom, ležeći postrance. Barem 30 metara bilo je jasno vidljivo. ÄŒak sam mogao vidjeti i unutraÅ¡njost, kroz dio gdje je bila probijena – kroz tu rupu strÅ¡ila su van neka debla, izukrÅ¡tana i kvrgava. Ispod strukture navirala je voda’.

Niže u kanjonu, Davis je mogao sagledati i drugi dio Arke, s jasno vidljivim spojevima greda. ReÄeno mu je da se Arka raspala na tri ili Äetiri velika dijela. Unutar razvaljenog dijela za koji su mu rekli da je najveći, Davis je vidio bar tri kata.

VodiÄ mu je rekao da se pri vrhu nalazi prostor za stanovanje od 48 soba. Rekao mu je i da unutra ima kaveza malih kao Å¡aka, ali i velikih dovoljno za obitelj slonova. Planirali su se sljedećeg dana spustiti dolje sa užadima, ali se vrijeme preko noći tako pogorÅ¡alo da su se morali vratiti.

SATELITSKI SNIMCI

George Stefan je u vojsci obuÄeni specijalista, s 30-godiÅ¡njim stažom tumaÄenja svih tipova satelitskih snimaka, koji kaže da ima pristup ‘svakoj kvadratnoj stopi planete Zemlje’.

On kaže: ‘Gledao sam planinu, s visine od 3050 metara iznad vrha, koristeći PAMS sustav (posebna foto analiza spektra materijala) .Sto posto sam uvjeren da se na uzviÅ¡enju od 3962 metara na sjevernoj strani planine nalaze dva ljudskom rukom pravljena objekta, jedan ispod drugog. Oba izgledaju kao da su nekad bili spojeni, jer postoji spektralni trag izmeÄ‘u njih … Zapanjuje me takva struktura na toj visini, i to da nema tragova prema njoj koji bi ukazivali da je bila napravljena na tom mjestu … to definitivno nisu vojni objekti jer su pod ledom gotovo sve vrijeme i ne bi se mogli koristiti’

Kad je markirao lokacije anomalija koje je naÅ¡ao na topografskoj karti Ararata, ispostavilo se da su to one iste koje je Robinu Simmonsu oznaÄio njegov djed. MeÄ‘utim, stvari se ne poklapaju s Davisovom priÄom – on nije spominjao prelaženje ledenih ravnica.

Zato je Simons sa svojim partnerom Georgeom Adamsom poduzeo ekspediciju u to podruÄje, u razdoblju najvećeg topljenja leda i snijega, unajmivÅ¡i Ahmeta Arslana, azerbajdžanskog TurÄina odraslog na brdima Ararata, da ode do samog cilja i za njih napravi neke fotografije.

Ahmetu su date koordinate, i krenuo je iz Dogubajazita, pograniÄne postaje blizu Ararata, dok je Simons Äekao u podnožju, održavajući s njim radio vezu.

Ahmet mu je s vrha uzbuÄ‘eno javio da vidi neÅ¡to zanimljivo i da će to fotografirati. Sutradan se vratio u bazni logor i ispriÄao da je vidio neÅ¡to sliÄno ogromnom ambaru postrance zaglavljenom duboko u ledu, neÅ¡to kao krov pokriven snijegom, pravokutni s vidljivim gradama i tamnosmeÄ‘e boje. Nije mu se mogao približiti na viÅ¡e od 400 metara zbog nepristupaÄnog terena, ali je bio kategoriÄan da nije u pitanju stijena niti bilo Å¡to prirodno.

S te daljine je i napravio fotografije. Kada ih je George Stefan video, izjavio je da je u pitanju zaista gornji od dva objekta koje je on vidio koristeći specijalni satelitski softver.

Dr. James Ebert, ugledni arheolog i sudski vjeÅ¡tak, ispitao je Ahmedove slike procesom visoke rezolucije, i izjavio: ‘Ovo ne izgleda kao prirodan dio pejsaža, već kao upadljivo ljudska tvorevina, sa Å¡iljatim vrhom i vertikalnim stranama ili zidovima. ÄŒudno je, meÄ‘utim da Davis nije prepoznao te fotografije kao neÅ¡to nalik onome Å¡to je on vidio.

AVIONSKI SNIMCI

Nekoliko mjeseci kasnije, Simons i Adams prelijetali su Ararat avionom, ali im turske vlasti nisu odobrile prizemljenje. Praveći videozapise nad njim, a naroÄito nad Ahora klisurom, ubrzo su identificirali traženu toÄku, formaciju nalik zamrznutom valu koja se nadnosila nad neÄim uglavljenim u gleÄeru.

Kružeći iznad planine, Simons je pokuÅ¡avao pronaći trag i drugog, odlomljenog dijela objekta za koji je George Stefan odredio da se nalazi oko 335 metara ispod, u strmijem dijelu ledenjaka. I zaista, tu je uspio snimiti sliÄnu, odlomljenog kraja i krovom pokrivenu strukturu, jedva vidljivu u ledenom zidu.

Kružeći i dalje iznad zastraÅ¡ujuće Ahora klisure, Simons je s visine od oko 750 metara ispitao i mjesto koje je odgovaralo opisu Ed Davisa. I zaista, iz strmog tla virio je joÅ¡ jedan sliÄan anomalan objekt, s neÄim nalik Å¡iljatom krovu i vertikalnim zidovima, a Äiji je kraj izgledao polomljen. Ako je to takoÄ‘er dio Arke, onda bi po Davisu ispod njega morao postojati joÅ¡ jedan sliÄan dio, zarobljen joÅ¡ dublje u ledu.

Sva tri objekta bila su neobiÄno sliÄna, i svi su u stvari mogli biti dijelovi Arke za koju Biblija kaže da je bila oko 150 metara dugaÄka – ili Äak i dvaput duža ako je mjera ‘Kubit’ u stvari ‘kraljevski Kubit’. Je li, dakle, moguće da se ona raspala na bar Äetiri velika djela? Sigurnog odgovora za sada nema.

Å TO TO AMERIKANCI KRIJU

No, priÄa postaje joÅ¡ Äudnija. Prema jednom izvoru, koji je Simmonsu priÄao samo pod uvjetom potpune anonimnosti, godine 1974. jedan ameriÄki tim za specijalne operacije bio je angažiran na snimanju ruskog radarskog sustava koji je pratio letove iz Turske u tadaÅ¡nji SSSR.

Vraćajući se preko Ararata, kako bi izbjegli da budu otkriveni, taj tim je zahvatila oluja, pa su potražili zaklon u jednoj pukotini u gleÄeru. Doslovno su upali u jednu ogromnu strukturu za koju su isprva pomislili da je staro bizantsko svetiliÅ¡te – ali su shvatili da je nadmorska visina bila previsoka za tako neÅ¡to, pa su jednoduÅ¡no zakljuÄili da se radi o – biblijskoj Arci.

Njihov izvjeÅ¡taj, kodiran kao ‘Crno Koplje’, stigao je i do predsjednika SAD, jer je Simmonsu prijatelj predsjednikovog savjetnika rekao da je taj savjetnik vidio joÅ¡ uvijek skriveni izvješće u Ovalnom uredu, a koji je ukljuÄivao i specifiÄno spominjanje onoga za Å¡to je dotiÄni operativni tim vjerovao da je oÄuvani, u ledu zarobljeni dio prave Nojeve Arke.

Objelodanjena je joÅ¡ jedna sliÄna priÄa, puna detalja. IzmeÄ‘u prosinca 1959. i travnja 1960. godine, jedan pilot je napravio pedesetak letova iz jedne tajne turske baze u Sovjetski Savez, kako bi odvratio pažnju Sovjeta od istodobnih ameriÄkih letova.

Vraćajući se u Tursku preko rusko-iranske graniÄne zone, pored Ararata, s lijeve strane je, kako kaže, Äesto viÄ‘ao i snimao duguljasti, pravokutni objekt nalik kovÄegu, koji je Å¡trÄao iz leda na nekih 4.500 metara visine. Sad su, po njemu, ti snimci pohranjeni sedam katova ispod Pentagona.

Godine 1968, Dave Duckworth, tada tinejdžer, radio je volonterski u Äuvenom Smithsonian institutu u Washingtonu. Duckworth je Simmonsu ispriÄao da je nekoliko dana u jesen te godine nekoliko teretnih paleta oznaÄenih sa ‘Smithsonian Institution / Nacional Geografic Ararat Expedition’ ležalo na teretnom doku. Taj materijal, za koji je tad bio zadužen specijalist Robert Gayst, sav je zavrÅ¡io u odjelu za paleontologiju kralježnjaka.

Duckworth kaže da je vidio infracrvene fotografije napravljene iz zraka, iz usidrenog balona, ​​koje pokazuju jedan brodoliki objekt pod ledom. ReÄeno mu je da je pronaÄ‘ena Noina arka. Video je starinske alate, grnÄariju i alabasterski sarkofag koji je sadržavao jedno tijelo. ÄŒuo je da Gayst kaže da ima joÅ¡ tijela, i reÄeno mu je da o svemu Å¡uti.

ProÅ¡lo je nekoliko godina, a Dave Duckworth je ipak poneki put otvoreno priÄao o tom doživljaju. Godine 1974. – kad je doÅ¡lo i do spomenute operacije ‘Crno koplje’, a dugo nakon Å¡to je Dave priÄa postala poznata – dva FBI agenta posjetila su ga na mjestu njegovog tadaÅ¡njeg zaposlenja i upozorila ga da je ‘bio na mjestu na kojem nije trebao biti i da je vidio neÅ¡to Å¡to ga se ne tiÄe’.

Postavlja se pitanje, zaÅ¡to se sve ovo zataÅ¡kava? Kome je u interesu da i Potop i Arka ostanu i dalje samo legende? Da li bi možda nalazi iz Arke zadali presudan udarac već ionako klimavoj darvinistiÄkoj teoriji, i tko zna joÅ¡ kakvim važećim znanstvenim teorijama?

A možda bi i iz temelja uzdrmali i vladajuće politiÄke sustave, izazivajući revolucionarne druÅ¡tvene, kulturoloÅ¡ke i duhovne procese?

Da li je možda i zato Veći Ararat danas nedostupan za istraživanja? Jer Ahora klisura je zabranjena zona za bilo kakvo penjanje i fotografiranje. Prilazi su minirani, i mjesto je osigurano vojnim utvrđenjima.

POVIJEST SVJEDOÄŒANSTAVA O NOINOJ ARCI

â–  275. godina prije Krista – Berosusova Babilonska povijest kaže da hodoÄasnici putuju na Ararat da bi pravili amulete od okamenjene smole koja prekriva Arku.

â–  50. godina naÅ¡e ere – Josip Flavije spominje hodoÄašća do oÄuvanih ostataka Noine arke.

â–  620. – Prema Huseinu El Makinu iz Bagdada, rimski car Heraklije posjećuje ostatke Noine arke poslije osvajanja perzijskog grada Temanina.

â–  1255. – Gijom od Rijsbreka priÄa o pobožnom Jakovu iz takozvane Medzpinove avanture na Araratu i njegovoj usliÅ¡enoj molitvi vidjeti Arku.

â–  1647. – Knjiga ‘Plovidba i putovanja veleposlanika’ povezuju armenske i perzijske priÄe o okamenjenoj Arci.

â–  1820. – IstraživaÄ Klaudijus James Ritch piÅ¡e da je neki Aga husein video ostatke Arke.

■ 1829. James Perot se prvi u modernim vremenima penje na Veći Ararat. Posjećuje jedan drevni manastir, za koji se govorilo da sadrži neke artefakte iz Arke.

â–  1854. – Hadge Jear i njegov otac odveli su tri britanska znanstvenika do ostataka Arke na Araratu.

â–  1876. – Vikont James Bris penje se na Ararat, i priÄa o tome u svojoj knjizi Transkavkazija i Ararat. Nalazi staro rukom obraÄ‘eno deblo na ovoj inaÄe goloj planini.

â–  1883. – Turski dužnosnici ispituju velike lavine na Araratu i izvjeÅ¡tavaju o saÄuvanoj, ali vremenom oÅ¡tećenoj strukturi Arke. Lokalno stanovniÅ¡tvo tvrdilo je da su ostaci bili vidljivi Å¡est godina.

â–  1887. – John Joseph, princ od Nourija, arhiepiskop i veliki apostolski veleposlanik Malabar, Indije i Perzije, tri puta pokuÅ¡ava uspon na Ararat, i tvrdi da je vidio Arku na prijevoju izmeÄ‘u vrhova. Turska odbija poslati Arku na Svjetski sajam u Chicago.

â–  1906. – George Hagopjan penje se nekoliko puta sa svojim ujakom na Ararat i tvrdi da se viÅ¡e puta popeo na saÄuvani dio Arke.

â–  1939. – NovozelanÄ‘anin Hardvitke Neit nalazi vrlo stare rukom obraÄ‘ene trupce na Araratu.

â–  1948. – Farmer Shakru Arsent priÄa o viÄ‘enju okamenjenih ostataka brodolike figure na Araratu tjedna neobiÄno toplog ljeta.

â–  1950. – danas – Posljednjih godina se problematikom Arke, i zahtjevima za legalizaciju istraživanja ledenjaka Abih II bavi uglavnom grupa okupljena oko iskusnog planinara B.J.Corbina.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotaÄić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(web-tribune.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,