Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » ZA 15 GODINA ZEMLJA ULAZI U MALO LEDENO DOBA! Renomirani znanstvenici 97 posto sigurni da slijedi globalno zahladnjenje

ZA 15 GODINA ZEMLJA ULAZI U MALO LEDENO DOBA! Renomirani znanstvenici 97 posto sigurni da slijedi globalno zahladnjenje

globalno-zagrijavanjeNASA, UN, i ostale organizacije, Al Gore i ostali pijuni pla─çenici koje su navijali za globalno zatopljenje su progla┼żeni la┼żovima od strane ovih ljudi!

Ako je vjerovati predvi─Ĺanjima znanstvenika s britanskog Sveu─Źili┼íta u Northumbriji, Zemlja ─çe za 15 godina u─çi u mini ledeno doba, koje ─çe karakterizirati ekstremno hladne zime, a potrajat ─çe 11 godina. Stru─Źnjaci su do ovakve tvrdnje do┼íli na temelju novog modela Sun─Źeve aktivnosti za koji ka┼żu da generira prili─Źno to─Źna i precizna predvi─Ĺanja.

Kretanja fluida unutar Sunca, za koje se tvrdi da stvaraju 11-godi┼ínje meteo cikluse, navodno ─çe biti takva da ─çe dovesti do dramati─Źnog sunovrata temperatura zraka tijekom 2030-ih godina. Solarna ─çe aktivnost, tvrdi profesorica Valentina ┼Żarkova, opasti za ─Źak 60 posto s obzirom da ─çe dva fluidna vala prakti─Źki poni┼ítiti jedan drugoga.

┼Żarkova je, kako pi┼íe Daily Telegraph , odr┼żala prezentaciju o svojim smionim tvrdnjama na astronomskoj konvenciji u Walesu, a okupljenima je iznijela tezu da ─çe tijekom navodno predstoje─çeg globalnog zahladnjenja klimatski uvjeti biti usporedivi s velikim hladno─çama s kraja 17. stolje─ça.

‘U ciklusu od 2030. do otprilike 2040. godine dva ─çe fluidna vala biti doslovce jedan nasuprot drugome – vrhunac ─çe im biti u isto vrijeme, ali na razli─Źitim hemisferama Sunca’, pojasnila je i rekla da ─çe interakcija dvaju valova biti takva da ─çe dovesti do njihova me─Ĺusobnog poni┼ítenja.

‘Predvi─Ĺamo da ─çe to dovesti do Maunderova minimuma’, dodala je ┼Żarkova.

Edward Walter Maunder bio je engleski astronom koji je, izme─Ĺu ostaloga, utvrdio da se izme─Ĺu 1645. i 1715. godine pojavljivalo vrlo malo Sun─Źevih pjega (oko 50 pjega u 30 godina) i da je bilo malo opa┼żanja polarne svjetlosti (Maunderov minimum) ┼íto je u Europi bilo popra─çeno tzv. malim ledenim dobom, navodi Hrvatska enciklopedija.

U to se vrijeme, primjerice, redovito ledila Temza koju je bilo mogu─çe prelaziti pje┼íice. ┼Żarkova spominje da bi se sli─Źno moglo ponoviti i u mini ledenom dobu ─Źiji po─Źetak najavljuje za 2030. godinu.

Ova znanstvenica tvrdi da je model na temelju kojeg iznosi predvi─Ĺanja dosad pokazao 97-postotnu preciznost.
 
(jutarnji/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , ,