Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » 60 GODINA NISU LETJELI NA MJESEC: NASA odabrala astronaute za prve komercijalne svemirske letove

60 GODINA NISU LETJELI NA MJESEC: NASA odabrala astronaute za prve komercijalne svemirske letove

nasa-letoviBarack Hussein Obama: “Žalim poslati astronaute u svemir, otvoriti više radnih mjesta i okončati oslanjanje SAD na Rusiju kada je u pitanju putovanje u svemir

Američka Nacionalna zrakoplovna i svemirska administracija (NASA) odabrao je četiri astronauta koji će pružati usluge transporta posade sa i na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), priopćio je novinarima administrator NASA Charles Bolden

Nakon što nisu letjeli na mjesec preko 60 godina, nakon što su ukinuli projekt letjelice Space Shuttle, nakon što su objavili fotografiju sa Marsa kako čovjek namješta opremu na vozilu (roveru) Curiosity, sada se pripremaju za nešto jš više. Čemu služi ISS, i da li gore ljudi mogu biti mjesecima?

Astronauti i test piloti Robert Benken, Erik Bo, Douglas Hurley i Sunita Williams raditi će s tvrtkama “Boeing” i “Space-X” na razvoju sustava za transport posade, objavila je NASA.

“Zadovoljstvo mi je najaviti četvero američkih svemirskih pionira koji su odabrani da budu prvi astronauti koji će biti obučeni za pilotiranje komercijalnim svemirskim letjelicama”, piše u priopćenju.

NASA je ovaj potez nazvala posljednjim velikim korakom u planu administracije predsjednika Barack Obame da pošalje astronaute u svemir, otvori više radnih mjesta i okonča oslanjanje SAD na Rusiju kada je u pitanju putovanje u svemir.

Ovo je vrlo čudna izjava s obzirom da neslužbeno Amerika ima rekordan broj nezaposlenih u povijesti (službeno je 5%), no i izjava da se neće oslanjati više na Rusiju u svezi putovanja u svemir. Inače, kada se američka svemirska administarcija uopće oslanjala na Rusiju kada je putovala u svemir?.

“Ovo je početak nove i uzbudljive ere u povijesti američkog leta u svemir”, izjavio je direktor operacija leta Jonsonovog svemirskog centra Brian Kelly.

U svibnju 2015. godine Ured za program komercijalne posade dala je tvrtki “Boeing” dozvolu da 2017. godine lansira svoju kapsulu na MSS.

Poput hollywoodskog filma, više ne znaju što je stvarnost, a što fikcija…
 
VIDEO: Zanimljiva 43 sekunda videa….

 
(sputnik.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,