Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ─îvrsti dokazi o drugoj civilizaciji: Mapa stara 500 godina koja negira zvani─Źnu povijest ljudske rase

─îvrsti dokazi o drugoj civilizaciji: Mapa stara 500 godina koja negira zvani─Źnu povijest ljudske rase

karta-antartikAko je Antarktik doista bio dalje na sjeveru nego ┼íto je sada i ako nije bio pokriven ledom do prije 6.000 godina prije Krista, tko je onda ┼żivio u to vrijeme da je mogao to zabilje┼żiti na karti, prije svih poznatih civilizacija?

I tko je to mogao u─Źiniti dugo prije izmi┼íljanja morskog kronometra u 18. stolje─çu, koji je kona─Źno rije┼íio problem to─Źnog pra─çenja zemljopisnih du┼żina na visokim morima?

Ako konvencionalno znanje o povijesti ljudske rase to─Źno, ljudska civilizacija nije dovoljno stara, niti je bila dovoljno napredna, da bi joj se pripisala mnoga misteriozna monolitska i arheolo┼íka nalazi┼íta diljem svijeta.

Mjesta kao Gobekli Tepe u Turskoj, bosanske piramide i Adamov kalendar u ju┼żnoj Africi postavljaju isto pitanje: ako ljudska civilizacija navodno nije dovoljno stara da napravi ova mjesta, tko je onda, ili ┼íto, imao kapacitet da napravi toliko detaljnih gra─Ĺevina diljem svijeta?

Jasno je da je naše razumijevanje povijesti nepotpuno i da postoji mnogo uvjerljivih dokaza koji ukazuju da su na Zemlji postojale inteligentne i civilizirane kulture dugo prije nego što su se ljudske kulture pojavile na Bliskom istoku oko 4.000 godina prije Krista.

Karta admirala Piri Reisa iz 1513. godine je dio pojavljivanja kompletnije pri─Źe o na┼íoj povijesti, koja naveliko izaziva ra┼íireno shva─çanje.

Pravljenje mapa je slo┼żen i civiliziran zadatak, a smatra se da se prvi put pojavilo 1.000 godina prije nove ere s babilonskim glinenim plo─Źama. Antarktik je slu┼żbeno prvi put uo─Źen na ruskoj ekspediciji 1820. godine i u potpunosti je prekriven ledenom povr┼íinom za koju se smatra da se formirala prije oko 34-45 milijuna godina.

Iz tog razloga, Antarktik se nije mogao pojaviti na karti prije 1820. godine, a sve mape koje sadr┼że Antarktik trebalo bi imati nazna─Źene ledene polove koji su stari nekoliko milijuna godina.

Karta svijeta koju je napravio otomanski kartograf i vojni admiral Piri Reis, izaziva izvjesne sumnje o tome što zaista znamo o drevnoj civilizaciji.

Karta Piri Reisa, koja se fokusira na zapadnu Afriku, isto─Źnu obalu Ju┼żne Amerike i sjevernu obalu Antarktika, sadr┼żi detalje obale za koju mnogi povjesni─Źari i geolozi smatraju da je Zemlja kraljice Mod, tj. Antarktik.

Nevjerojatno, na ovoj karti ledeni kontinent nije prekriven ledenom površinom, već gustom vegetacijom.

Kako mapa iz 1513. godine mo┼że sadr┼żavati kontinent koji je otkriven tek 1820. godine? I ako su kontinent otkrile civilizacije koje su se pojavile 4.000 godina prije nove ere, za┼íto nema ledenih povr┼íina na karti?

Paradoksi na ovoj karti nisu imali ve─çeg zna─Źaja dok Charles Hepgud, profesor povijesti iz New Hampshirea u SAD nije rekao da informacije se na karti Piri Reisa podr┼żava druga─Źiji pogled na geologiju i drevnu povijest.

Hepgud je vjerovao da je mapa potvrdila njegovu svjetsku geološku teoriju, koja objašnjava kako su veliki dijelovi Antarktika mogli biti bez leda do oko 4.000 godina prije Krista.

Hepgudova prezentacija je toliko uvjerljiva da je ─Źak i ─Źuveni teoretski fizi─Źar i filozof Albert Einstein napisao podr┼żavaju─çi komentar za Hepgudovu knjigu iz 1953. godine:


“Njegova ideja je originalna, puna razumljivost i – ako se doka┼że – od velike va┼żnosti svemu ┼íto je vezano za povijest povr┼íine Zemlje” – Albert Einstein.

Mapa bez sumnje nije prijevara, jer je potvr─Ĺeno autenti─Źna, ali informacije na karti su za provjeru. Sam Piri Reis napominje da je mapa nacrtana prema informacijama sa starijih mapa, grafika i zapisa, od kojih su mnoge, kako Hepgud ka┼że, kopirane i prepisivane iznova jo┼í od prije uni┼ítenja Aleksandrijske biblioteke u Egiptu, koje je izbrisalo veliku koli─Źinu literature i kulturnog znanja.

Hipoteza otvara vrata mogu─çnosti da je neka zaboravljena drevna civilizacija imala kapacitet da putuje do Antarktika, obilje┼żavaju─çi zemlju s tehnologijom za pravljenje mapa, nekad prije nego ┼íto su se ledne povr┼íine formirale. To je zna─Źajno razila┼żenje s na┼íim trenutnim shva─çanjem povijesti.

Odsustvo ledenih povr┼íina na karti Piri Reisa je u najmanju ruku ─Źudno, a 1960. godine Hepgud je iznio svoje teorije zrakoplovstvu SAD. Hepgud je pitao, izme─Ĺu ostalog, da li je oblik kontinenta, kako je prikazan na reisovoj karti, sli─Źan obliku kontinenta pod ledom, kao ┼íto je otkrilo nedavno testiranje zrakoplovstva o seizmi─Źkim podacima kontinenta. Odgovor je bio zapanjuju─ç:

“… Geografski detalji prikazani u donjem dijelu karte nevjerojatno se dobro sla┼żu sa seizmi─Źkim profilom koji je napravila ┼ívedsko-britanska antarkti─Źka ekspedicija 1949. godine.”

To zna─Źi da je obala mapirana prije nego ┼íto je postala prekrivena ledenom povr┼íinom!

Ledena površina u ovoj regiji je sada debela oko 1,5 kilometar.

Nemamo pojma kako bi se podaci na ovoj karti mogli uklopiti sa pretpostavljenim stanjem zemljopisnog znanja u 1513. godini.

Harold Z. Olmayer, Potpukovnik, zapovjednik USAF:

Ako Hepgudova teorija vrijedi, kao ┼íto je Einstein vjerovao, onda je postojao period vremena od oko 13.000-te godine p.n.e. do 6.000-te godine p.n.e. kada je Antarktik bio bli┼żi ekvatoru, te je tamo vladala relativno tropska klima, kao u dijelovima Ju┼żne Amerike.

Ovo je uzrokovano iznenadnom promjenom ─Źitave Zemljine litosfere, teoretizirao je on, s istovremenim pomicanjem svih kontinenata na njihovu trenutnu poziciju ┼íto je mnogo druga─Źije shva─çanje nego ┼íiroko prihva─çeno obja┼ínjenje o teoriji tektonskih plo─Źa.

Ako je Antarktik doista bio dalje na sjeveru nego ┼íto je sada i ako nije bio pokriven ledom do prije 6.000 godina prije Krista, tko je onda ┼żivio u to vrijeme da je mogao to zabilje┼żiti na karti, prije svih poznatih civilizacija?

I tko je to mogao u─Źiniti dugo prije izmi┼íljanja morskog kronometra u 18. stolje─çu, koji je kona─Źno rije┼íio problem to─Źnog pra─çenja zemljopisnih du┼żina na visokim morima?

Da li je Zemlja već bila mapirana 4.000 godina p.n.e. od strane civilizacije koja je zaboravljena, kao što analiza Reisove karte i teorija Charlesa Hepguda tvrde?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,