Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Postoji li četvrto agregatno stanje vode?

Postoji li četvrto agregatno stanje vode?

ez-vodaOptimalno zdravlje zahtijeva ‘pravilnu’ hidrataciju. U stvari, naši mišići se sastoje od 75% vode; krv je od 82% vode; i 99% naših molekula se sastoji od vode

Jednostavno rečeno, voda je središnja komponenta za dobro zdravlje, piše mercola.com

Profesor bioinženjeringa, Gerald Pollack, sa Sveučilišta u Washingtonu, daje odgovor na pitanje da li postoji četvrto agregatno stanje vode i ako postoji, gdje se može naći. On kaže da nije sva voda H2O, što je potpuno novo saznanje u odnosu na ono što smo učili u školi.

Dr Gerald Pollack je razvio teoriju o vodi koja je proglašena revolucionarnom. On je proteklo desetljeće proveo uvjeravajući svjetsku javnost da voda zapravo nije tekućina.

Pollack je svoj doktorat iz biomedicinskog inženjeringa dobio na Sveučilištu u Pennsylvaniji 1968. godine. On je zatim počeo raditi na Sveučilištu u Washingtonu kao profesor bioinženjeringa.

Pollack je godinama istraživao mišiće i načine na koje se oni kontrahiraju. Bilo mu je čudno da najuobičajenije ideje o kontrakciji mišića nisu uključivale vodu, unatoč tome što je mišićno tkivo 99% voda.

On je naveo da su istraživanja vode u njegovoj laboratoriji usmjerena na otkrivanje jedne od najvećih tajni prirode.

On u svojoj knjizi “Stanice, gelovi i pokretači života” iz 2001. godine objašnjava na koji način funkcioniraju stanice. Istraživanja ukazuju na to da čitavu biologiju stanica pokreće jedinstveni mehanizam – fazni prijelaz. Voda je apsolutno ključna za svaku funkciju stanice, bilo da je to kontrakcija mišića, podjela stanica ili prenošenje informacija putem živaca.

U ovoj nevjerojatnoj knjizi su izazvani mnogi koncepti koji su prihvaćeni u konvencionalnoj biologiji stanica. Osnovna pretpostavka knjige je da je stanična citoplazma u obliku gela, a ne u obliku vodene otopine kao što se smatra.

Voda stanicama daje negativni naboj

Druge nerazdvojne razlike između obične vode i EZ vode (vode u četvrtom agregatnom stanju) uključuju njenu strukturu. Tipična voda iz pipe je H2O, ali EZ voda je u stvari H3O2, koja je mnogo viskozitet, uređenija i alkalnija od redovne vode, a čak posjeduje i drugačija optička svojstva.

Refrakcijski indeks EZ vode je oko 10 puta veći od obične vode. EZ voda također posjeduje 10 puta veću gustoću i negativan naboj (negativan električni potencijal). To vjerojatno daje odgovor na pitanje zašto su ljudske stanice pod negativnim nabojem.

Dr Pollack objašnjava:

“Svi znaju da je stanica pod negativnim nabojem. Ako ubacite elektrodu u bilo koju od ljudskih stanica, izmeriti ćete negativni električni potencijal. Udžbenici tvrde da je za ovakav potencijal odgovorna membrana, zajedno s ionima koji se u njoj nalaze.

Međutim, ukoliko izmjerite potencijal gela bez membrane, dobivate istu brojku -100 ili -150 milivolti. Unutrašnjost stanice je poput gela. Pomalo je iznenađujuće da nešto bez membrane daje isti električni porencijal kao stanica koja ima membranu.

Upravo zato se nameće pitanje: odakle potječe negativan potencijal? Ja smatram da on dolazi iz vode, pošto EZ voda unutar stanice posjeduje negativan naboj. Slično je i sa gelom. Smatram da su stanice pod negativnim nabojem zato što je voda koja se nalazi u stanici u stvari EZ voda, a ne obična, neutralna H2O “.

Kako nastaje EZ voda?

Jedno od najvećih iznenađenja je da je ključni sastojak za stvaranje EZ vode u stvari svjetlost, odnosno elektromagnetska energija, bilo u obliku vidljivog svjetla, UV svjetla ili IR svjetla, kojima smo okruženi svuda. Infracrveno svjetlo je najjače, naročito na valnim duljinama od oko 3 mikrometra, odnosno svuda oko nas. EZ voda može nastati na bilo kojoj hidrofilnoj površini gdje ima infracrvenog svjetla.

EZ voda u prirodi nastaje tako što se sloj po sloj molekula slažu jedan na drugi. Na primjer, led ne nastaje izravno iz obične vode, već voda prvo prijeđe u EZ vodu, a zatim ona u led. Isto tako je i kada se led otapa, prvo nastaje EZ voda, a zatim obična voda. Dakle, EZ voda je u stvari intermedijerno stanje.

“Otapanje leda je odličan način za dobivanje EZ vode koja je inače prilično zdrava za ljudski organizam”, kaže dr Pollack.

Testirajući uzorke vode pomoću spektrofotometra u UV području, dr Pollack je otkrio da na valnoj duljini od 270 nanometara u UV području EZ voda apsorbira svjetlost.

Što više svjetlosti EZ voda upije na taj način, više vode sadrži. EZ voda je prilično stabilna i može održati svoj oblik neko vrijeme. Uzorkovanjem vode iz rijeka Gang i Lurd, otkriveno je da ove rijeke sadrže velike količine EZ vode.

Kako doći do EZ vode?

Izvorska voda – pod pritiskom voda postaje strukturirana.

Topljenje leda – led se pretvara u EZ vodu prilikom topljenja prije nego što se pretvori u običnu vodu.

Centrifugiranje – vrtložne pojave su česte u prirodi, u potocima, rijekama, vodopadima itd. Vrtlog je neka vrsta mehaničke smetnje ili uzburkanosti. Centrifugiranjem (izazivanjem mehaničke vrtložne pojave) vrlo lako se povećava struktura. Postoje posebne centrifuge za centrifugiranje vode.

Cijeđenje – strukturirana voda se nalazi i u stanicama biljaka.

Antioksidansi – mnoga tkiva u našem organizmu su negativna. Naše stanice su pod negativnim nabojem, dok su oksidirajuća sredstva pod pozitivnim nabojem. Antioksidansi održavaju negativni naboj u našem organizmu.

Sunčeva svjetlost – svjetlo stvara strukturiranu, EZ vodu.

Cirkulacija – crvena krvna zrnca se kretati kroz kapilare, a pokreće ih svjetlo. Protok se ubrzava na svjetlu.

Infracrvena svjetlost – energija se stvara svuda i pokreće procese u našem organizmu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,