Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Putin: Što nas Zapad više pritišće, mi se više oslobađamo i razvijamo

Putin: Što nas Zapad više pritišće, mi se više oslobađamo i razvijamo

Putin-forumRusija kao odgovor na ograničenja Zapada neće zatvoriti tržište nego će proširiti slobodu za biznis, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin

“Suština programa zamjene uvoza nije u tome da se zatvori svoje tržište i ogradi od svjetskog gospodarstva, mi moramo naučiti proizvoditi kvalitetne konkurentne proizvode, tražene ne samo u Rusiji, nego i na globalnim svjetskim tržištima”, kazao je Putin

Kako je rekao, “na kraju, zadatak se sastoji u tome da u potpunosti i učinkovito koristimo svoje unutarnje mogućnosti kako bi se razvili”.

“Na vanjska ograničenja mi odgovaramo ne zatvaranjem ekonomije, nego proširenjem slobode, povećanjem otvorenosti Rusije i to nije slogan, to je sadržaj naše stvarne politike, tih aktivnosti koje danas vodimo za stvaranje uvjeta za biznis, za nalaženje novih partnera i otvaranje novih tržišta, za sudjelovanje u realizaciji krupnih integracijskih projekata”, naglasio je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Nije došlo do duboke krize u ruskoj ekonomiji, zemlja sigurno prolazi kroz sve poteškoće, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin, govoreći na plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

“Krajem godine su nam proricali krizu. To se nije dogodilo. Mi smo, naprotiv, stabilizirali situaciju, prevazišli negativna kolebanja konjunkture i uvjereno prošli kroz poteškoće. Prije svega jer se ekonomija Rusije postala dovoljno otporna”, rekao je ruski lider. Prema njegovim riječima, bez obzira na to što je zemlji ograničen pristup međunarodnom tržištu kapitala, ograničena potražnja za proizvodima, raste obim nesirovinskog izvoza.

“U prvom kvartalu 2015. godine obujam nesirovinskog izvoza je porastao za 17 posto. Izvoz proizvoda s visokim stupnjem prerade iznosio je u prvom tromjesečju gotovo 7 milijardi dolara “, naveo je predsjednik Rusije.

“Sačuvali smo kontrolu nad inflacijom. Da, ona je skočila zbog devalvacije rublje, ali sada ta tendencija ide naniže “, naglasio je šef države.

Prema riječima Putina, nakon značajnog rasta cijena, prva tri mjeseca ove godine ona ide naniže. U ožujku je iznosila 1,2 posto, a u travnju 0,5 posto.

“Tendencija je očigledna. Vidimo da se snižava”, zaključio je predsjednik Rusije.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21611"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,