Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Egipatski spisi otkrivaju nove detalje o posljednjoj večeri i Isusovim “super moćima”

Egipatski spisi otkrivaju nove detalje o posljednjoj večeri i Isusovim “super moćima”

isus-poslijednja-veceraEgipatski spisi, stari preko 1200 godina, otkrivaju nove detalje o razapinjanju Isusa, ali i neke zanimljive detalje o posljednjoj večeri. Jedan od svakako najzanimljivijih novih detalja dio je o Isusu koji je mogao mijenjati oblike

Naime, prema ovim spisima, Juda je Isusa poljubio kako bi ga “obilježio”.

“Židovi su rekli Judi: Kako ćemo ga uhititi kada ne postoji jedan njegov oblik. Ponekad je crn, ponekad bijel, ponekad crven, a ponekad boje žita. Ponekad je mlad, a ponekad starac”, stoji u tekstu.

U tekstu stoji i da je Isus posljednju večeru proveo u društvu krvnika, Poncija Pilata, koji mu je predložio da umjesto njega, na križ pošalje vlastitog sina, ali je Isus to odbio.

Riječ je o prijevodu koji se po prvi puta pojavio u novoj knjizi profesora povijesti kršćanstva, Roelof van den Broeka, sa sveučilišta u Utrechtu.

Zanimljivo je spomenuti i kako, prema ovom tekstu, pretvaranje vode u vino, hodanje po vodi i mijenjanje oblika nije jedina Isusova “super moć”. Naime, Isus je, stoji u tekstu, mogao postati nevidljiv.

Tekst je, tvrdi van den Broek, otkriven još 1910., ali je dugo vremena bio u vlasništvu bogatog financijera JP Morgana. Ipak, dodaje i da smatra kako ni sam autor teksta, sv. Ćiril iz Jeruzalema, najvjerojatnije nije vjerovao u točnost ovih navoda.

“Ljudi tog vremena, čak i kada su bili obrazovani, nisu imali kritički stav prema povijesnim činjenicama. Čuda su za njih bila moguća”, zaključio je profesor.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21443"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,