Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Egipatski spisi otkrivaju nove detalje o posljednjoj ve─Źeri i Isusovim “super mo─çima”

Egipatski spisi otkrivaju nove detalje o posljednjoj ve─Źeri i Isusovim “super mo─çima”

isus-poslijednja-veceraEgipatski spisi, stari preko 1200 godina, otkrivaju nove detalje o razapinjanju Isusa, ali i neke zanimljive detalje o posljednjoj ve─Źeri. Jedan od svakako najzanimljivijih novih detalja dio je o Isusu koji je mogao mijenjati oblike

Naime, prema ovim spisima, Juda je Isusa poljubio kako bi ga “obilje┼żio”.

“┼Żidovi su rekli Judi: Kako ─çemo ga uhititi kada ne postoji jedan njegov oblik. Ponekad je crn, ponekad bijel, ponekad crven, a ponekad boje ┼żita. Ponekad je mlad, a ponekad starac”, stoji u tekstu.

U tekstu stoji i da je Isus posljednju ve─Źeru proveo u dru┼ítvu krvnika, Poncija Pilata, koji mu je predlo┼żio da umjesto njega, na kri┼ż po┼íalje vlastitog sina, ali je Isus to odbio.

Rije─Ź je o prijevodu koji se po prvi puta pojavio u novoj knjizi profesora povijesti kr┼í─çanstva, Roelof van den Broeka, sa sveu─Źili┼íta u Utrechtu.

Zanimljivo je spomenuti i kako, prema ovom tekstu, pretvaranje vode u vino, hodanje po vodi i mijenjanje oblika nije jedina Isusova “super mo─ç”. Naime, Isus je, stoji u tekstu, mogao postati nevidljiv.

Tekst je, tvrdi van den Broek, otkriven jo┼í 1910., ali je dugo vremena bio u vlasni┼ítvu bogatog financijera JP Morgana. Ipak, dodaje i da smatra kako ni sam autor teksta, sv. ─ćiril iz Jeruzalema, najvjerojatnije nije vjerovao u to─Źnost ovih navoda.

“Ljudi tog vremena, ─Źak i kada su bili obrazovani, nisu imali kriti─Źki stav prema povijesnim ─Źinjenicama. ─îuda su za njih bila mogu─ça”, zaklju─Źio je profesor.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21443"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,