Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Nemojte ih bacati: Skuhajte sjemenke lubenice, rezultat će vas šokirati!

Nemojte ih bacati: Skuhajte sjemenke lubenice, rezultat će vas šokirati!

lubenica-kosticeLjetni su dani, lubenice su ponovo u našem jelovniku! Tijekom konzumiranja lubenice većina ljudi odstranjuje i baca sjemenke

Oni koji to ne rade u jednom dijelu pomažu svojoj probavi, ali to je nažalost sve. Same sjemenke prilikom prolaska kroz probavni trakt ostaju netaknute i samo mehanički pomažu boljoj probavi, ali većina njihovih korisnih sastojaka ostaje neiskorištena.

Kako bi iskoristili sva ljekovita svojstva, sjemenke je potrebno kuhati, samljeti ili ispeći kako bismo došli do dragocjenog sadržaja.

Sjemenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad probavnog trakta, pomažu u slučaju pojave crijevnih parazita, kao iu liječenju oboljelih od žutice i upala u organizmu.

Sjemenke lubenice sadrže tvar citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih žila i povoljno djeluju u slučaju ateroskleroze, hipertenzije, angine pektoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Sjemenke lubenice su zdravi sastojak koji je posebno upotrebljiv za liječenje bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Korištenjem čaja od svježih sjemenki lubenice uklonit kamen i pijesak u bubrezima.

Evo i magičnog recepta:

Svježe sjemenke lubenice izdrobite ili isjeckajte mlinom, pa kuhajte 15 minuta u dvije litre vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tijekom dva dana, a treći dan se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko tjedana u istim intervalima – dva dana korištenja sa jednim danom pauze.

Stručnjaci savjetuju da tijekom ljeta pripremite i nakupite dovoljnu količinu sjemenki kako bi ih imali raspoložive za dugotrajno korištenje kada lubenice nisu dostupne.

Sjemenke lubenice se preporučuju i za jačanje srca kao i mišićne strukture u tijelu. Također, jačaju pamćenje i poboljšavaju koncentraciju.

Sjajan su izvor magnezija, željeza, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcija, mangana, niacina i poluzasićenih zdravih masnoća.
 

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,