Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak » Bog napu┼íta Ameriku: Sve vi┼íe ateista, a sve manje kr┼í─çana na Zapadu

Bog napušta Ameriku: Sve više ateista, a sve manje kršćana na Zapadu

Isus-Hrist-crkvaSamo sedam od deset Amerikanaca sebe smatra kršćanima. Nestajanje kršćanske samoidentifikacije najprimjetnije je kod mladih

Jer, dok 85 posto Amerikanaca, koji su se rodili do 1945. sebe smatra kr┼í─çanima, dotle to ─Źini samo 57 posto onih koji su se rodili poslije 1982. godine.

Antikri┼í─çanska elita kontrolira gornje “katove” kulture i umjetnosti, elitne sveu─Źili┼íta, medije i masovnu kulturu.

Preko knjiga, filmova i magazina vodi široku ofanzivu na kršćansku vjeru i moral.

Polovica brakova zavr┼íava razvodom. Ra─Ĺa se sve manje djece: 40 posto – izvan braka. Rasni problemi su danas gori nego ┼íto su bili 50-ih godina.

“OVO je kr┼í─çanska zemlja” – objavio je Vrhovni sud SAD 1892. godine.

“Amerika se rodila kao kr┼í─çanska zemlja” – kao eho je ponovio Woodrow Willson. A Harry Truman potvrdio: “Mi smo kr┼í─çanska zemlja”.

Ali, Barack Hussein Obama je 2009. godine iznio druk─Źije mi┼íljenje: “Mi sebe ne smatramo kr┼í─çanskom zemljom”.

Nedavna anketa Pew Research Center pokazala je da se SAD ubrzanim tempom dekršćanizaciju. Još 2000. godine se 86 posto Amerikanaca smatralo kršćanima, a 2007. je taj postotak pao na 78. Danas samo 7 od 10 Amerikanaca sebe smatra kršćanima.

Postotak ateista, agnostika i nevjerujućih dosegnuo je 23 posto, što je više nego što u SAD ima katolika i tek nešto manje od broja evangelista. Nestajanje kršćanske samoidentifikacije najprimetnije je kod mladih.

Jer, dok 85 posto Amerikanaca, koji su se rodili do 1945. sebe smatra kr┼í─çanima, dotle to ─Źini samo 57 posto onih koji su se rodili poslije 1982. godine.

Ako ┼żelimo sagledati svoju budu─çnost, trebamo pogledati na katoli─Źku Irsku koja je upravo glasovala za legalizaciju istospolnih brakova, a njezini hramovi i crkve se pretvaraju u turisti─Źke atrakcije i muzeje, barove i restorane.

Što su uzroci dekristijanizacije Amerike?

Sve je po─Źelo od Vrhovnog suda koji je svojim odlukama od kr┼í─çanstva o─Źistio dr┼żavne ┼íkole, pri ─Źemu se ni sredi┼ínja Amerika na neki ─Źudan na─Źin nije protivila toj nametanoj lai─Źkoj revoluciji.

Preko knjiga, filmova i magazina vodi ┼íiroku ofanzivu na kr┼í─çansku vjeru i moral. Socijalna revolucija iz 60-ih po─Źela je s dolaskom baby-boomera u sveu─Źili┼íne domove (kampuse). Pet godina senacija Woodstocka valjala u blatu, slu┼íaju─çi rok grupu Country Joe and the Fish.

Kakve su posljedice dosadašnje dekristijanizacije Amerike i Zapada?

Polovica brakova završava razvodom.

Ra─Ĺa se sve manje djece: 40 posto – izvan braka. Rekorde postavljaju tempo rasta upotrebe narkotika i brojevi isklju─Źenih iz ┼íkola. Visoka razina kriminala smanjuje se samo zahvaljuju─çi tome ┼íto na┼í razinu li┼íavanja ljudi slobode nimalo ne zaostaje za onim u Ju┼żnoj Africi.

Unato─Ź zadivljuju─çim dostignu─çima medicine, bolesti koje se prenose spolnim putem su se nevi─Ĺeno i smrtonosno pro┼íirile. Kada umire kr┼í─çanstvo – zamjenjuju ga individualizam, materijalizam i hedonizam.

“Selfie” – to je ime generacije za koju je Uskrs po zna─Źaju odavno oti┼íao na periferiju, pogotovo u usporedbi sa Superbowlom (finalom kupa u ameri─Źkom nogometu).

Preko milijun abortusa godi┼ínje, opravdavanje samoubojstava i podr┼íka eutanaziji – na sve ovo se gleda kao na etape socijalnog progresa u novoj Americi.

Mi ekonomski već ovisimo od stranaca koji zadovoljavaju naše potrebe za osnovnim potrepštinama. Naša politika je otrovna.

Na┼íi rasni problemi su danas gori nego ┼íto su bili 50-ih godina.A ┼íto se ti─Źe ravnopravnosti, raznolikosti i globalne demokracije – tko je spreman za njih umrijeti?

Dobro je rekao povjesni─Źar Arnold Tojnbi: “Civilizacije ne umiru zato ┼íto ih ubijaju, ve─ç same izvr┼íe samoubojstvo”.

Pitanje je vremena kada ─çe ta “civilizacija” prije─çi u Europu iz Amerike?

 
(Patrik Bjukenen, vestinet.rs/uredio:nsp)

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,