Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » BERLIN U STRAHU, PRIJETI TOTALNI KAOS: Turski emigranti stvaraju tursku dr┼żavu u Njema─Źkoj ?!

BERLIN U STRAHU, PRIJETI TOTALNI KAOS: Turski emigranti stvaraju tursku dr┼żavu u Njema─Źkoj ?!

turska-protesti-sivi-vukVi┼íe od 20 tisu─ça turskih emigranata u Njema─Źkoj pripada ekstremisti─Źkoj skupini “Sivi vukovi”, koja za cilj ima stvaranje panturske dr┼żave, koja bi se prostirala od Istanbula do Berlina. Napadaju Kurde, a svoju mlade┼ż u─Źe borila─Źkim vje┼ítinama i metodama ratovanja

Ova desni─Źarska organizacija ve─ç godinama svoje ─Źlanove infiltrirati u njema─Źke politi─Źke stranke i na taj na─Źin ┼íiriti svoj ÔÇőÔÇőutjecaj, pripremaju─çi se za “kona─Źni napad”.

“Sivi vukovi” pod pla┼ítom kulturnih udru┼żenja vr┼íe indoktrinizaciju i radikalizaciju omladine, zastupaju─çi ekspanzionisti─Źke ideje. Njema─Źki stru─Źnjaci ih ozna─Źavaju kao “vukove u janje─çoj ko┼żi” i smatraju ih daleko opasnijim od salafista, jer su skoro pa neprimije─çeni u javnosti.

Ideolog pokreta je Alparslan Turkes (1917-1997), osniva─Ź desni─Źarske stranke “Stranka nacionalisti─Źkog pokreta” (MHP) u Turskoj. Deklarirani cilj ovog pokreta jeste uspostavljanje “panturske nacije”.

Ta nacija, prema njihovoj predstavi, treba zauzimati prostor od Balkana preko sredi┼ínje Azije do Kine i ujediniti sve “turske narode” u “velikoturskom carstvu”, u kome nema mjesta za manjine i neistomi┼íljenike.

Politi─Źki analiti─Źari u Njema─Źkoj navode da “Sivi vukovi” brutalno postupaju s protivnicima podsje─çaju─çi da su ─Źlanovi te organizacije u Berlinu 2007. godine fizi─Źki napali kurdske demonstrante.

Pripadnik “Sivih vukova” iz Njema─Źke je u sije─Źnju 2013. godine u Parizu ubio tri kurdske politi─Źarke. Predsjedavaju─çi organizacije “Turska federacija”, odjela MHP-a za inozemstvo, Musa Serdar ─îelebi, uhi─çen je 1982. godine pod sumnjom da je u centrali te organizacije u Frankfurtu dao novac Aliju Agd┼żi, koji je ranio papu Ivana Pavla Drugog 13. svibnja 1981. godine.

Nakon odslu┼żenja 19 godina kazne u Italiji, deportiran je u Tursku, gdje je odslu┼żio drugu presudu za ubojstvo Abdija Ipek─Źija, ljevi─Źarskog novinara, kojeg je likvidirao 1979. godine.


“Sivi vukovi”, ipak, nisu zabranjeni u Njema─Źkoj, a krajem travnja ove godine legalno su odr┼żali skup u zakupljenoj dvorani u Oberhausenu, na kojem je 10.000 pripadnika i simpatizera, uz isticanje nekada┼ínjih ratnih zastava Osmanskog carstva, pozdravilo predsjednika MHP-a u Turskoj devleta Bah─Źelija.

Ratna zastava nekada┼ínjeg Osmanskog carstva i “vu─Źji pozdrav” – uzdignuta desna ┼íaka sa spojenim palcem, srednjim i prstenjakom, a istureni ka┼żiprst i mali prst, uobi─Źajeni su simboli na skupovima “Sivih vukova”, ─Źije je snmike mogu─çe prona─çi i na internetu.

Njema─Źka televizija ZDF prenijela je anonimno svjedo─Źenje biv┼íeg pripadnika “Sivih vukova”, koji je ispri─Źao da podmladak te organizacije dobiva obuku u borila─Źkim vje┼ítinama i boksu i da su, prema nalogu starijih ─Źlanova, sudjelovali u raznim provokacijama i fizi─Źkim napadima na Kurde i politi─Źke neistomi┼íljenike.

Marwan Abu-Tama, ekspert za islam u Pokrajinskoj kriminalisti─Źkoj slu┼żbi njema─Źke pokrajine Rheinland-Pfalz, ka┼że da su “Sivi vukovi” desni─Źarska i fa┼íisti─Źki orijentirana organizacija. On upozorava da, unato─Ź teroru koji provode, javnost u Njema─Źkoj jedva da “Sive vukove” identificira kao opasnost, jer oni od 1996. godine nastoje “djeluju demokratski” i zauzimanjem pozicija u institucijama “guraju” svoje ideje.

Abu-Tam upozorava da je primjetno sve ve─çe povezivanje salafista spremnih na nasilje i “Sivih vukova”, i isti─Źe da su pripadnici islamisti─Źke ─çelije iz njema─Źkog grada Dinslaken, od kojih su mnogi poginuli u borbama u Siriji, bili radikalizirani upravo u omladinskim udrugama “Sivih vukova”.

Slu┼żba za za┼ítitu ustavnosti sa sjedi┼ítem u Hessenu procjenjuje da salafisti─Źkoj sceni u Njema─Źkoj regiji oko 8.000 pristalica, dok “Sivi vukovi” imaju najmanje 20.000.

ZDF navodi da je krovno udru┼żenje “Sivih vukova” u Njema─Źkoj organizacija “Turska federacija”, koja je osnovana 1978. godine u Frankfurtu na Majni, kao inozemno odjel turske stranke MHP. U njenom ─Źlanstvu nalazi se oko 160 udruga, a tu su i Unija tursko-islamskih kulturnih udru┼żenja (Atiba), sa oko 123 i Savez turskih kulturnih dru┼ítava (ATB) s oko 20 udru┼żenja.
 
(rs.sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,