Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » BERLIN U STRAHU, PRIJETI TOTALNI KAOS: Turski emigranti stvaraju tursku državu u Njemačkoj ?!

BERLIN U STRAHU, PRIJETI TOTALNI KAOS: Turski emigranti stvaraju tursku državu u Njemačkoj ?!

turska-protesti-sivi-vukViše od 20 tisuća turskih emigranata u Njemačkoj pripada ekstremističkoj skupini “Sivi vukovi”, koja za cilj ima stvaranje panturske države, koja bi se prostirala od Istanbula do Berlina. Napadaju Kurde, a svoju mladež uče borilačkim vještinama i metodama ratovanja

Ova desničarska organizacija već godinama svoje članove infiltrirati u njemačke političke stranke i na taj način širiti svoj ​​utjecaj, pripremajući se za “konačni napad”.

“Sivi vukovi” pod plaštom kulturnih udruženja vrše indoktrinizaciju i radikalizaciju omladine, zastupajući ekspanzionističke ideje. Njemački stručnjaci ih označavaju kao “vukove u janjećoj koži” i smatraju ih daleko opasnijim od salafista, jer su skoro pa neprimijećeni u javnosti.

Ideolog pokreta je Alparslan Turkes (1917-1997), osnivač desničarske stranke “Stranka nacionalističkog pokreta” (MHP) u Turskoj. Deklarirani cilj ovog pokreta jeste uspostavljanje “panturske nacije”.

Ta nacija, prema njihovoj predstavi, treba zauzimati prostor od Balkana preko središnje Azije do Kine i ujediniti sve “turske narode” u “velikoturskom carstvu”, u kome nema mjesta za manjine i neistomišljenike.

Politički analitičari u Njemačkoj navode da “Sivi vukovi” brutalno postupaju s protivnicima podsjećajući da su članovi te organizacije u Berlinu 2007. godine fizički napali kurdske demonstrante.

Pripadnik “Sivih vukova” iz Njemačke je u siječnju 2013. godine u Parizu ubio tri kurdske političarke. Predsjedavajući organizacije “Turska federacija”, odjela MHP-a za inozemstvo, Musa Serdar Čelebi, uhićen je 1982. godine pod sumnjom da je u centrali te organizacije u Frankfurtu dao novac Aliju Agdži, koji je ranio papu Ivana Pavla Drugog 13. svibnja 1981. godine.

Nakon odsluženja 19 godina kazne u Italiji, deportiran je u Tursku, gdje je odslužio drugu presudu za ubojstvo Abdija Ipekčija, ljevičarskog novinara, kojeg je likvidirao 1979. godine.

“Sivi vukovi”, ipak, nisu zabranjeni u Njemačkoj, a krajem travnja ove godine legalno su održali skup u zakupljenoj dvorani u Oberhausenu, na kojem je 10.000 pripadnika i simpatizera, uz isticanje nekadašnjih ratnih zastava Osmanskog carstva, pozdravilo predsjednika MHP-a u Turskoj devleta Bahčelija.

Ratna zastava nekadašnjeg Osmanskog carstva i “vučji pozdrav” – uzdignuta desna šaka sa spojenim palcem, srednjim i prstenjakom, a istureni kažiprst i mali prst, uobičajeni su simboli na skupovima “Sivih vukova”, čije je snmike moguće pronaći i na internetu.

Njemačka televizija ZDF prenijela je anonimno svjedočenje bivšeg pripadnika “Sivih vukova”, koji je ispričao da podmladak te organizacije dobiva obuku u borilačkim vještinama i boksu i da su, prema nalogu starijih članova, sudjelovali u raznim provokacijama i fizičkim napadima na Kurde i političke neistomišljenike.

Marwan Abu-Tama, ekspert za islam u Pokrajinskoj kriminalističkoj službi njemačke pokrajine Rheinland-Pfalz, kaže da su “Sivi vukovi” desničarska i fašistički orijentirana organizacija. On upozorava da, unatoč teroru koji provode, javnost u Njemačkoj jedva da “Sive vukove” identificira kao opasnost, jer oni od 1996. godine nastoje “djeluju demokratski” i zauzimanjem pozicija u institucijama “guraju” svoje ideje.

Abu-Tam upozorava da je primjetno sve veće povezivanje salafista spremnih na nasilje i “Sivih vukova”, i ističe da su pripadnici islamističke ćelije iz njemačkog grada Dinslaken, od kojih su mnogi poginuli u borbama u Siriji, bili radikalizirani upravo u omladinskim udrugama “Sivih vukova”.

Služba za zaštitu ustavnosti sa sjedištem u Hessenu procjenjuje da salafističkoj sceni u Njemačkoj regiji oko 8.000 pristalica, dok “Sivi vukovi” imaju najmanje 20.000.

ZDF navodi da je krovno udruženje “Sivih vukova” u Njemačkoj organizacija “Turska federacija”, koja je osnovana 1978. godine u Frankfurtu na Majni, kao inozemno odjel turske stranke MHP. U njenom članstvu nalazi se oko 160 udruga, a tu su i Unija tursko-islamskih kulturnih udruženja (Atiba), sa oko 123 i Savez turskih kulturnih društava (ATB) s oko 20 udruženja.
 
(rs.sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,